Ikuinen ongelma, kuinka säilyttää irrallaan olevat lippuset ja lappuset omassa kalenterissa? Uskon, että jokaisella meistä on tähän se oma paras ratkaisu, mutta ajattelin nyt kertoa teille omasta ratkaisuistani.

Häpeäkseni (?) täytyy myöntää, että olen niin sanottu vanhan kansan ihminen tässä irtolappujen kuljettamisessa kalentereideni välissä. Eli yleensä vain tungen ne etukannen taakse, ihan irrallaan ja sellaisenaan. Voisi sanoa, että tässä vallitsee hallittu kaaos. Tiedän tasan tarkkaan missä kohtaa jätti-irtolappupinoa sijaitsee juuri se lappu, jota etsin. Tietysti välillä tulee haasteita etsinnässä, jos tarvittava lappu on erikoisen pieni, mutta yleensä löydän kyllä sen mitä etsin. Ja mikä ihmeellisintä, kaikki laput ovat tallessa!

Nunuco, kuten jotkut muutkin kalenterivalmistajat ovat ratkaisseet irtolappujen kuljetusongelman läiskäisemällä etu- tai takakanteen erillisen taskun, jonne lappusia on helppo sujauttaa. Minunkin Nunucossani on tällainen tasku, mutta se sisältää vain muutaman tarra-arkin. Miksi? Saan laput nopeammin käsiini, kun ne ovat suoraan edessäni avatessani kalenterini. Lisäksi koen ettei Nunucon tasku ole tarpeeksi suuri yhä vain kasvavalle irtolappupinolleni.

Enemmistö tuunaajista on varmasti minua viisaampia ja he ovat ostaneet/askarrelleet itse/hommanneet jostain juuri tähän tarkoitukseen olevia muovitaskuja. Niitähän saa erikokoisia ja näköisiä, esimerkiksi Klemmarikellarista saa Color Crushiin juuri tuollaisia käteviä muovitaskuhärpäkkeitä, joissa lappuset pysyvät turvassa ja järjestyksessä. Osa taskuista on sivuista auki, osassa on jopa vetoketju! Nunucooni, joka on tällä hetkellä jatkuvassa käytössä, ei kuitenkaan ole sellaista muovitaskusäilytysjutskaa, jonka saisi fyysisesti kiinni kalenteriini, sillä Nunucohan on liimasidottu… Uskoisin silti, että rengasmallisissa kalentereissa monelle nämä ovat yksi kalenterin pakko-olla osioista.

Pahoittelut kaikille, jotka luulivat, että tarjoan uusia ratkaisuja tähän ikuisuuskysymykseen. Täytyy kyllä myöntää, että pidän omasta tavastani kuljettaa irtolappuja. Se on niin helppoa! Ja jos pelottaa, että laput häviävät, ne voi kätevästi laittaa klemmarilla samaan nippuun ja kiinni kalenterin sivuihin!

Kalenterimaniaa kaikille!

Heidi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *