Olen himoinnut laminointikonetta erilaisten kirjanmerkkien ja muiden juttujen tekemiseen jo ties kuin kauan. Tästä himosta (ja ilmiselvästä tarpeesta) huolimatta en ole vieläkään moista saanut hommattua. Onneksi hätä ei ole minkään näköinen, sillä ilman ko. laitettakin pääsee jo pitkälle, ja monen asian laminoinnin voi sivuuttaa vähän ”arkipäiväisemmälläkin” jutulla – nimittäin kontaktimuovilla.

Tänään väsätäänkin roskasta hyötytavaraa! Kirjanmerkkini pohjaksi nappasin kauniita teepussien papereita, joita pöydälleni oli jäänyt pyörimään teenjuonnin jäljiltä. Juon paljon teetä, joten näitä kerääntyy sillointällöin aikalailla nurkkiin. Inspiraation pohjalla toimii aiempi Kalenterimanian DIY-vinkki, Kirjanmerkki laminoimalla, jonka vinkeistä olen nyt varioinut itselleni tämän kontaktimuoviversion.

Haluan merkin sopivan personal-kokoiseen Color Crushiini, joten kontaktimuovia ei tarvita paljoakaan. Kaksi pientä palaa riittää erinomaisesti. Tämän jälkeen nappasin yhdestä muovipalasta taustapaperin pois ja rupesin asettelemaan teepussipapereita sen päälle haluamallani tavalla.

Kun pussit on aseteltu hyvin, tarvitsee niiden päälle läntätä toinen kontaktimuovin palanen. Sitten vain silittelin mahdolliset rypyt ja ilmakuplat pois, trimmasin ylimääräisiä reunoja pienemmiksi ja siirryin seuraavaan osioon – rei’ittämiseen. Reikiä ei ole pakko tehdä mikäli merkkiä haluaa käyttää vaikkapa vain kirjojen välissä, mutta planneriin reiät tuovat oman käytännöllisen lisänsä.

Merkkasin reikien paikat Color Crushin oman sivumerkin avulla oikeisiin kohtiin. Ja voilà, meillä on hauska teeaiheinen kirjanmerkki! Vieläpä ihan mitättömällä rahankäytöllä, joten aikamoinen budjettivinkki tämäkin. Tykkään käyttää erilaisia ”outoja” materiaaleja käsitöissäni, ja nämä pussit vaan sattuivat olemaan todella sieviä mielestäni. Ehdottomasti ansaitsivat roskikselta pelastamisen.

Kivaa torstaita kaikille! Muistakaa juoda teetä – kupillinen sopii hyvin planneroinnin viereen, ja niistä pussiroskista voi hyvinkin väsätä itselleen sitten uuden kirjanmerkin samalla.

– Milja

Aiemmat remake-haasteen postaukset löytyvät tästä ja tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *