Valitsin haasteeseeni tämän postauksen. Mutta teen tämän enemmänkin keskittyen elämäntapa-remppaan. Eli liikunta, ruoka, paino ja mitat.

Chic Companylta ostettussa Mambin tarrasetissä olikin sopivasti tähän sopivia tarroja 🙂

Ennen lapsia olin, noh en hyvässä, mutta ok kunnossa (ja sellaiset 15kg kevyempi). Esikoisen synnytyksessä kaikki mahdollinen ja mahdoton meni pieleen ja oltuani reilun 2viikkoa täysin vuodepotilaana letkuissa, kuntoni tietysti romahti. Synnytyksestä toipumiseen meni yli puoli vuotta, enkä senkään jälkeen saanut itseäni fyysisesti kuntoon, kun kuopuss ilmoitti jo tulostaan. Joten kunto on ollut kaikkea muuta kuin hyvä.

Maalla asuminen ja pihatyöt auttoivat ensihätään ja tästä lähdetään nyt kohottamaan oikeasti kuntoa, tiputtamaan se ylipaino ja hakemaan energiaa arkeen ja työhön. Aloitin nyt salilla käynnin Miran kanssa ja nämä olisi kiva merkitä jotenkin muutenkin kuin vain kirjoittamalla. Hikiliikunnalle on vielä merkit haussa, mutta joogapäiviä merkitsemään käytän tätä leimasinta joka esittää joogaavaa ukkelia.

Tavoitteena on jooga 2 kertaa viikossa, joten näitä merkintöjä saa lätkiä mukavan määrän kalenteriin. Näiden perään sitten kivalla pirteällä värillä ajat. Jooga siksi että selkäni on aina ollut huono, mutta nykyään vieläkin ongelmaisempi ja vaatii huoltoa. Ja tämän kehon notkeuskin vastaa lähinnä rautakankea.

Liikunnalle muutenkin laitan keltaista, oranssia ja muita pirteitä värejä. Sellaisia hyvän fiiliksen värejä.

Liikunnan lisäksi merkkaan kalenteriin herkkupäivät. Koska viikottainen herkkupäivä on pakko, sitä ilman en selviä. (Jos tulee herkuteltua toisenakin päivänä, vähennän sen seuraavasta viikosta.)

Kerran kuussa punnitaan ja mitataan (koska se mitta kertoo enemmän kuin vaaka). Nämä tulee kätevästi viikkoaukeaman notes-osioon. Voi olla että siirrän nämä viellä jossain vaiheessa listaksi johonkin, jotta pysyn paremmin kärryillä.

Painoa tietysti oisi kiva pudottaa vähän reilumminkin, ja kiinteyttää tätä leikkauksien tuhoamaa vatsanaluetta. Mutta pääasia minulla tässä on parempi olo, se että peilikuva ei kuvota, ja tärkeimpänä huonon selän kuntoutus sekä vaurioituneen olkapään pito kunnossa.

Ruokia en sen enempää seuraile kalenterissa, koska tiedän että se lähtisi minulla jossain vaiheessa yli. Joten nyt keskityn lähinnä seuraamaan herkkupäiviä, liikuntaa, joogaa ja muuten tämän prosessin etenemistä. Toki katson mitä suuhuni pistän ja muutan ruokailutottumuksia tervellisimmiksi, mutta ei mitään kalorien laskemista tai orjallista suupalojen listaamista.

Kesäkuntoon 2020! 😀

 

-Sanna

2 comments on “Remake-haaste: Planner painonhallintaan”

  1. Hei, onnea sulle koetukseen! Itse pudotin 7 kg verran kun aloitin Keventäjät ja käytin palvelua 4-5 kk verran. Tämän jälkeen siirryin käyttämään epäaktiivisesti ilmaista fatsecret-ohjelmaa jossa on samat mahdollisuudet, mutta oikeastaan enää ei ole tullut niin laihdutettua. Pitäisi aloittaa se liikunta kun nyt pudotus itsellä on tullut ruokavalion parantamisesta.

    • Kiitos! Minulla myös tuo fatsecret ladattuna puhelimeen, mutta ei oo oikein tullut käytettyä. Tämä kalenterissa seuraaminen toimii mulla paremmin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *