Heloooou! Osa varmasti jo onkin ryhmässä törmännyt siihen, että minulle tosiaan lähetettiin yhteistyössä Ajastolta testiin ja arvioitavaksi Planner muistikirja. Valitsin itse kultaisen, vaikkakin kuparista versiota aloin miettiä omani kaveriksi melkein heti kun olin oman rakkaani käsiini elokuun lopulla saanut.. nälkä kasvaa syödessä. Tai näemmä jo syömistä miettiessä tässä tapauksessa!

Ajasto on suunnitellut tämän muistikirjan eritoten bullet journalin tekijöille, eli bujoilijoille. Paperin laatuun on myös panostettu, ja sivut ovatkin 100 grammaista, päällystettyä paperia. 100 grammainen paperi kuulosti ensin kovin.. hmm, vähältä omaan korvaani, mutta yllätyin positiivisesti käyttöön ottaessani muistikirjaa. Päällystys tosiaan taitaa tehdä ihmeitä paperille! *Tässä videossa* on jo Kalenterimanian youtube-kanavalla tämä muistikirja esitelty, mutta kertaukseksi kerrottakoon vielä perusasiat tästä muisitkirjasta; Planner muistikirja sisältää 192 numeroitua pistesivua, 4 sivuisen sisällysluettelon, 2 lukunauhaa, kynälenkin, sekä sulkemista varten kuminauhan. Värivaihtoehtoja on 3; kulta, hopea ja kupari. Kannet ovat kovaa kartonkia.

Itse lähdin testaamaan tähän muistikirjaan juurikin bujoilua, ja tämä onkin ensimmäinen osa kolmen postauksen sarjasta, jossa kerron miten minä oikein konkreettisesti olen sitten sen bujoilun oikein aloittanut!

Aivan ensimmäiseksi kirjoitin yhteystietoni muistikirjan ensimmäiselle sivulle. Pari pätkää söpöä kukkawashia ylä- ja alareunaan sivua tekstien lisäksi, ja ensimmäinen sivu oli valmis. Bujo startattu! Seuraavaksi tulivatkin sisällysluettelon sivut, joiden yli hyppäsin tässä vaiheessa. Halusin jonkinlaisen personoidun ”alkusivun” bujooni, ja päädyin piirtämään eräänlaisen mandalan ja unisiepparin sekoituksen. Alle vielä merkintä että kenen bujo on kyseessä, ja ajankohdan merkintä. Jännittävää nähdä, mikä ajankohta tulee viivan toiseen päähän!

Seuraavalta sivulta löytyy kynätesti-sivu! Micronit ovat omaan makuuni olleet parhaat kynät kirjoittaa päiväittäisiä merkintöjä, varsinkin kapeammat. Paksummista saattaa väri kuultaa hieman vahvemmin läpi (eli ns. ghostata) kuin ohuemmista, jos jää samaa viivaa vahvistamaan uudelleen. Lähinnä piirrustuksissa siis. Tähän testatuista kynistä väritykseen ajattelemani yksilöt eivät kummatkaan läpäisseet testiä omaan makuuni, elikkäs Stabilo Pen68 kynät, sekä Sense Duo+ 2päiset tussit. Kummatkin ghostaavat omaan makuuni hieman liikaa. Osassa värisävyjä vahvemmin ja osa kevyemmin, mutta kuitenkin.

Hyviksi kyniksi osoittautuivat omaan käyttööni microneiden lisäksi seuraavat; Tombow fudenesuke, Tombow dualbrush minttu, Precise V5 rolling ball, stabilo 88 pastelli vaaleanpunainen ja vaale liila, stabilo pointball 88 vaaleansininen, frixion clicker 0.7 musta ja pinkki, sekä vaaleanpunainen yliviivaustussi, ja IKEAn geelikynä.

Kun aloitussivut oli tehty, ja kynävalinnat lukittu testin jälkeen, alotin itse kalenteriosuuden. Itse en ole kokenut itselleni sopivaksi symboleiden käyttöä, joten myöskään key/merkkien selitys-sivua en tehnyt itselleni. Jos olisin sen tehnyt, olisi se tullut alkupäähän ennen kalenteriosuutta tai muitakaan ns. oikeita merkintöjä.

Futurelogin, eli tulevaisuuslokin, toetutin yllä näkyvällä tavalla . 4 vuodesta jäljellä ollutta kuukautta, ja niille jo tiedossa olevat menot, muistettavat asiat ja syntymäpäivät. Tein pienet taulukot, joissa näkyy koko kuukausi, ja sen päivät. Tästä taulukosta voi sitten ympyröidä päivän, ja kirjoittaa viereen ymyröidyn päivän päivämäärän ja selitteen sille, mitä tuolloin tapahtuu.

Seuraavaksi tein syyskuulle monthly login, kuukausilokin. Eli kun syyskuu alkoi olla ajankohtainen, sai tälle aukeamalle kerättyä samaan paikkaan ko. kuuta koskevat merkinnät. Myös vuosilokista siirsin merkinnät näkyville tälle aukeamalle. Syyskuun toteutin näin, että itse kuukausi ja sen päivät olivat listattuna vasemmalle sivulle, ja oikealle sivulle otsikoin 4 eri osiota muistiinpanoille. Kalenterimania, miehen menot, terveyteen liittyvät tavoitteet, sekä seuraavan kuukauden menot. Tämä otsikointi-tapa ei ehkä itselleni ollut se kaikkein toimivin. Ensi kuussa jaankin otsikot todennäköisesti jollakin toisella tavalla. Tästä pidän bujossa suunnattomasti, jos joku osoittautuu toimimattomaksi tai turhaksi kokeilun perusteella, voi seuraavassa kuussa tai jo viikolla tehdä asiat erilailla! Vapaus kokeilla ja testailla, ja etsiä sitä juuri itselleen toimivinta tapaa jokaiseen osioon! ♥

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tässä postauksessa, weekly log, eli viikkonäkymä. Itse en jokaiselle syyskuun viikolle edes tehnyt omaa viikkonäkymää, koska en kokenut sille tarvetta joka viikko. Tämä viimeinen viikko kuitenkin sisälsi rutkasti muistettavaa, ja koin helpoimmaksi koota kaikki muistilistat helposti yhdessä silmäiltäväksi. Eli toisinsanoen tein viikkoaukeaman, jossa kirjoitin muistettavat ja hoidettavat asiat niitä koskeville päiville. Osa hommista ei tullut tehdyksi ihan silloin kun olin suunnitellut, ja vetelinkin ronskisti viivoja rästijuttujen päälle, ja kirjasin hommia uudellen uusille päiville. Loppupeleissä kaikki tärkeimmät hommat tulivat tehdyiksi, ja ne vähemmän akuutit homma voi nyt siirtää vaikka lokakuun kuukausiaukeamalle.

Näin on lähtenyt käyntiin Ajaston Plannermuistikirjan käyttö bujona minulla! Seuraavassa bujo-postauksessa kerron hieman siitä, millaisia tracekereita eli seurantataulukoita olen ottanut itselleni käyttöön, ja kuinka niiden ylläpito on sujunut!

Ps. Oletteko huomanneet muunmuassa *tämän* bujo-aiheisen videon Kalenterimanian youtubessa?

♥, Inka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *