Olen aina rakastanut aforismeja. Siksipä meinasin haljeta liitoksistani, kun postiluukustani tipahti Positiivareiden Hyvän Mielen Päivyri, mikä pursuilee aforismeja joka aukeamalla! Millainen kalenteri tämä tämmöinen on? Tutustutaan lähemmin!

Hyvän Mielen Päivyri on saatavana kahdessa eri koossa; A5 ja A6. Minun on A5 -kokoinen kierrekalenteri, jonka kannessa on ihastuttavia pieniä kuvia. Etu- ja takakannet ovat läpinäkyvää muovia, mutta ”tylsyyden” pelastaa Positiivareiden nettikaupasta tilattavat hurmaavat värikkäät keinonahkakannet, omalla nimellä! Minä sain omakseni pinkit kannet, joissa lukee kultaisella nimeni vasemmassa reunassa ja oikeaan reunaan on painettu teksti: ”Asenne ratkaisee. Aina.” Kansia on saatavana molempiin kokoihin! Lisäksi kalenterin mukana tulee lyijytäytekynä.

Etukannen jälkeen ilahduttaa muovitasku, jonne molemmille puolille voi laittaa mukana kuljetettavia papereita, tarroja tai mitä vaan! Varsinaisella ensimmäisellä aukeamalla on vasemmalla puolella aforismi, joka sopii ensi vuoteen kuin nakutettu. Aukeaman oikealla puolella Juhani Töytäri on kirjoittanut kalenterin käyttäjälle kahdeksan kohtaa siitä, mitä vuonna 2018 voisi koettaa aikoa ja tehdä. Lisäksi sivulle saa kirjattua ne tärkeimmät, omat yhteystiedot!

Seuraavalla aukeamalla, sivun vasemmalla puolella on ihana kettukuva ja oikealla puolella ”Odota aina parasta” –teksti.

Seuraavilta aukeamilta löytyykin sitten vuosi 2018 kokonaisuudessaan sekä (tämä yllätti minut) myös vuosi 2019! Vuosiaukeamien jälkeen löytyy hieman muistiinpanotilaa, sekä kiva tsemppaustarina.

Hyvän mielen päivyrin varsinainen kalenteriosuus on vaakasuuntainen, tästä minulta suuri plussa, olen vaakakäyttäjä. Kalenteri alkaa marraskuun viimeiseltä viikolta, eli tätä ihanuutta pystyy käyttämään jo loppuvuodesta! Yhdellä aukeamalla on aina yksi viikko, nimipäivät, sekä oikeassa ylänurkassa pienellä edellinen kuukausinäkymä, nykyinen kuukausinäkymä ja tuleva kuukausinäkymä. Lisäksi tietysti ihana aforismi! Pidän siitä, kuinka paljon kirjoitustilaa on ja kuinka selkeä viikkonäkymä on. Plussaa myös siitä, että tuunaustilaa riittää. Millaista on itse paperi? Paperi tuntuu aika ohuelta, joten hiukan jännitän miten esimerkiksi Stabilot siitä kuultavat läpi, jos kuultavat. Kuulakärkikynä ei kuulla läpi.

Jokaisen kuukauden lopussa, ennen kuin uusi alkaa, on aukeaman verran tilaa muistiinpanoille. Siitä seuraavalla aukeamalla, uuden kuukauden alkaessa, vasemmalla puolella on aina jokin ihana kuvitus ja oikealla puolella uuden kuukauden nimi sekä joko aforismeja, neuvoja tai tsemppauksia tulevaan. Aivan ihana lisä!

Hyvän Mielen Päivyri loppuu tammikuun viimeiseen viikkoon, jonka jälkeen on aukeaman verran tilaa omille muistiinpanoille. Seuraavalla aukeamalla kirjoitetaan ylös mitä vuosi 2018 opetti (tätähän voi täyttää pisin vuotta), sekä siirrettävät asiat vuodelle 2019. Tämän jälkeen on monta aukeamaa tilaa muistiinpanoille, jonka jälkeen on aukeama, johon saa kirjata ylös muistettavat merkkipäivät.

Tästä tykkään erityisesti: kalenterin lopusta löytyy sekä tyttöjen, että poikien nimipäivät. Nimipäivien jälkeen löytyy jälleen vuosi 2018 kokonaisuudessaan, hiukan erilaisella pohjalla kuin kalenterin alussa. Ja tietysti myös vuosi 2019. Viimeinen aukeama: vasemmalla sivulla tilaa muistiinpanoille ja oikealla jälleen muovitasku, johon voi kerätä lippulappuja, tarroja, laskuja ja niin edelleen.

Olisiko tässä Sinun ensi vuoden kalenteri? Kalenterimanian Facebook -ryhmässä voit ottaa osaa arvontaan ja voittaa itsellesi vuoden 2018 Hyvän Mielen Päivyrin + kalenteriin kuuluvan kynän. Lisäksi tämä ihanuus arvotaan yhdelle jäsenelle Kalenterimanian Pikkujouluissa!

Kalenterimaniaa kaikille!

Heidi

 

ps. videoesittely päivyristä löytyy tämän linkin kautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *