Moikka kaikki uudet ja vanhatkin lukijat. Jotkut taitaa mut muistaakin kalenterimanian ylläpitäjistä. Seuraavaksi meinasin kertoa vähän ajatuksia siitä kuinka käy kun tämä harrastus jää tauolle. Joko pakosta tai suunnitellusti, ja kuinka sen inspiraation löytää taas aloittaakseen uudestaan. 

Itselleni sellainen Off-tila on hyvinkin tuttu. Olen todella kunnianhimoinen sekä perfektionisti elämän joka osa-alueella, niin myös rakkaan harrastuksen parissa. Jos sivut eivät näytä hyvältä minun omaan silmääni, saatan ahdistua ja silloin tarvitsen tauon. Tauon eli Off-tilan aikana en katso mitään videoita , lue blogeja, en pysty edes katsomaan kuvia Instagramissa jotka liittyvät kalenterintuunaamiseen. Ja ryhmäkin usein unohtuu. Tämä tilanne ei mua enään pelota tai häiritse. Tiedän, että se Flow-vaihde tulee sieltä takaisin kun sen aika on.

Off-tilan loppupuolella alan hiljalleen aktivoitumaan ryhmässä, seuraan taas enemmän ”planner”- IG-tilejä ja katson Youtube videoita. Inspiroidun! Tässä vaiheessa voi olla myös että shoppailen hieman kalenterituunaukseen liittyviä ihanuuksia, kuten washi-teippejä tai tarroja.

Toinen Off-tilan syy on yksinkertaisesti ajanpuute. Jos joku voisi taikoa lisää tunteja tämän 35-vuotiaan kolmen lapsen äidin, yhden brittimiehen vaimon, ammattikasvattajan sekä Tubettajan arkeen. Kiitos! Toisinaan kalenterin sivut on kolmekin viikkoa tyhjänä. Mutta tämäkään ei haittaa minua, koska käytössäni on Heidi Swapp personal päiväämätön.

Viime aikoina on ollut mulle uusi tila päällä (tai ehkä ei niinkään). Olo, kun tuntuu, että oma planner on tylsä. Tämä fiilis on osa tuota perfektionismia. Tosiaan mulla on nyt päiväämätön personal-kokoinen kalenteri Heidi Swappilta. Kaunis, ihana ja sopivan kokoinen mutta silti joku muu tyyli huutelee jo itseään. Personalin lisäksi hyllyltä löytyy Webster ́s Pages:n Traveler ́s Notebook sekä täysin tyhjä kovakantinen vihko josta sais kivan Bujon. Rakastan siis nykyistä kalenteriani mutta kohta siinäkin sivut alkaa loppumaan, ja pitää aloittaa jo uuden kalenterin etsiminen. Vähän Bujo himottais mutta käykö se perfektionistille? En ole niinkään varma. Toisaalta Happy Planner Mini on alkanut kiinnostaa myös. Mutta myös vetskariplanner olis ihana. Näättekö? Hankalaa!

Päätöksenteon vaikeus, liian vähän tunteja vuorokaudessa ja perfektionismi. Nämä ainekset kun sekoittaa, niin on Off-tilan combo valmis.

Tässä vielä Flow-tilan löytämiseen vaadittava combo:
Aika
SOME (mm. Pinterest, Instagram, Youtube)
Kalenterimanian ryhmä
Nettikaupoissa pyöriminen
Muistakaa, että tämä on vain harrastus. Ei oteta tätäkään liian vakavasti. Anna itsellesi ja kalenterillesi aikaa ja rakkauttaa. Off-tilakin on ihan ok kunhan vaan luottaa että se Flow-vaihekin sieltä tulee.

Aikaa ja rakkautta kaikille,
Krista

Flow: Into koristella omaa kalenteriaan ja olla kiinnostunut kaikesta kalentereihin liittyvää
Off: Mikään ei nappaa, ahdistaa ja on vaan parempi unohtaa kaikki mikä liittyy kalenterituunaamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *