Ensimmäinen osa postaussarjasta on luettavissa *täällä*. Postauksessa esiintyvä muistikirja on saatu Ajastolta yhteistyössä.

Heipä hei kanssamaanikot ja varsinkin bujoilusta kiinnostuneet! Tässä toisessa postauksessa Ajaston planner-muistikirjaan bujoilusta ajattelin näyttää teille hieman mitä erilaisia trackereita ja seuranta-tyyppisiä asioita olen omaan bujooni tehnyt, ja miten niitä olen käyttänyt.

Ihan ensimmäisenä se trackkeri, josta olin itse alkuun kaikkein eniten innoissani; mood tracker, eli tuttavallisemmin seurantataulukko mielialalle! Syyskuulle hahmottelin erilaisia taulukkopohjia, ja päädyin tekemään sivulle viirinauhoja. Yhtä monta viiriä kuin kyseisessä kuukaudessa päiviä siis. Sivun alareunaan kirjasin erilaisia tunnetiloja, ja mikä väri mitäkin tunnetta tarkoittaisi. Sitten vaan täyttelemään, helppo nakki! …paitsi että ei ollut. En oppinut millään täyttämään tätä sivua päivittäin, ja välillä kun olisi muistanut, ei ollutkaan sopivaa väriä käden ulottuvilla. Ja kun välissä vierähti välillä useampikin päivä, en enään oikein osannut sanoa että mikä olisi ollut se kaikkein kuvaavin väri vaikkapa toissapäivälle – olinko ollut enemmän iloinen, vai ”okei”? Toistaiseksi mood tracker jäi tähän yhteen yritelmään, mutta olen kyllä harkinnut antavani tälle vielä toisen tilaisuuden! Luulen, että itselleni voisi toimi jokin sellainen taulukon väritystapa, että ennemmin merkkaisin eri tunteita erilaisilla kuvioilla, kuin väreillä. Silloin ainakin täyttö onnistuisi muistikirjan mukana kulkevallakin kynällä – oli väri mikä tahansa!

Ehkä tärkein asia, josta olen seurantalistaa tai -taulukkoa tehnyt nyt tämän syksyn aikana, on ollut kaikki muistettavat asiat eläimiimme liittyen. Koiran tulo taloon, liskon terraarion sisustuksen muuttaminen – ja kaikille neljälle käärmeelle uusien asumusten rakentaminen. Samaan aikaan. Lisäksihän oli kuningasidea vielä vaihtaa sänky uuteen samaan syssyyn, joten parin viikon ajan oli asuntomme melkoisen kaaoksen vallassa.. Listat auttoivat huimasti jäsentelemään sitä, mitkä asiat piti hoitaa ensin, mitä piti ostaa missäkin vaiheessa, ja paljonko oli vielä tekemättä. Hermot oli kireällä listauksista huolimatta rakennusvaiheen loppupuolella, joten en edes halua miettiä miten olisi tämä projekti sujunut ilman. Nyt on kaikki kaikilla eläimillä valmiina, to do-listat ruksittu täysin ja asunto taas kaaos-vapaa. Tai no, niin kaaos-vapaa kuin jaksaa siivota 😀

Oman tracker-sivunsa sai melko luonnollisesti myös kalenterimanian somekanavat; Facebook-ryhmä ja -sivu, Instagram, ja Youtube. Twitterille ja Pinterestille ei ole minulla omia määrien-seurantoja, mutta lisäsin ne silti sivulle mukaan. Oman seurantataulukon tein myös omalle instagram-tililleni. Kummassakin näistä seurantasivuista pidän siitä, että vaikka en jaksaisi tai muistaisi kirjata kovinkaan usein lukuja ylös, se ei silti tee taulukkojen tarkoitusta tyhjäksi, vaan voin huoletta kirjailla päivityksiä juuri silloin kun huvittaa!

Mitä asioita te seuraatte bujoissanne? Onko joku trackermalli-selkeästi ollut paras juuri sinun käyttöösi? 🙂

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *