Tiedätkö sen tunteen, kun kirjahyllyssä on keittokirjoja joka lähtöön ja irtoreseptejä lojuu niin laatikonpohjalla, kuin muovitaskukansiossakin? Lisäksi osa parhaista resepteistä on kirjoitettu blogiin ja Tiimarista ostettuun muistikirjaan. Ja koskaan ei muista, missä keittokirjassa se just nyt tarvitsemani resepti olikaan. Minä tiedän.

Pikkuhiljaa heräsi ajatus keittiöplannerista. Kaikki tärkeimmät, parhaimmat ja maistuvimmat reseptit yksissä kauniissa kansissa. Mutta mihin kansiin ja millä sisuksilla.. Pastellisävyt ovat lähellä sydäntäni samoin kuin kaikki hempeä ja romanttinen tyyli. Pitkän harkinnan jälkeen kansiksi valikoitui CC:n Mint Floral A5. Siinä on just oikeat sävyt mun keittiöön. Ja kotoa löytyi jo saman sarjan TN. Mutta entä ne sisukset sitten? Vastaus tähän tuli ihan itsestään; juuri markkinoille tulleet Carpe Diemin Recipe A5 Insertit. Ihanaa! <3

Sormet syyhyten odotin paketin saapumista ja voi että, mitä kaikkea ihanaa tämä reseptisetti pitikään sisällään! Reseptisivujen lisäksi ihania välilehtiä, tarroja, die cutseja yms. Kehräsin kuin kissa niitä ihastellessa 🙂 Käy kurkkaamassa koko sisältö vaikka täältä: https://www.scrapbook.com/store/mw-8909.html

Kaikki tarvittavat jutut plannerin kasaamiseen oli valmiina, mutta itse aloitus viiraantui. Miten mä tän plannerin rakennan? mihin laitan mitäkin? Kirjoitanko kaikki reseptit käsin? Vai vaan osan? Jätin homman hautumaan ja kirjoitin reseptejä käsin kalenterin sivuille sitä mukaa, kun jotain hyvää tuli keittiössä kokkailtua/leivottua.

Ja tulihan se päivä, että aloin kyökkikirjaani kasaamaan ihan oikeasti. Osan blogiini kirjoitetuista resepteistä tulostin paperille, leikkasin ja liimasin tyhjille kalenterisivuille. Paperina käytän 120g tulostuspaperia. Osan olen kirjoittanut käsin valmiille reseptisivuille (mikä ihana syy harjoitella omantyylistä kaunokirjoitusta). Lisäksi liimailen sivuille tarroja ja hieman washia koristamaan sivujen reunoja. Tästähän alkaa muodostumaan ihan mun näköinen kirja. Just semmonen ku sen haluan olevan ja sisältää juuri ne parhaat reseptit. Olen tyytyväinen.

Parempi sivujen suoja on vielä hakusessa. Näitä sivuja en halua sotkea. Tällä hetkellä suojan virkaa toimittaa alareunasta halkaistu a5-kokoinen muovitasku, mutta sellainen kirjanmerkkityylinen koko sivun kokoinen läpiväkyvä läpyskä olis kaikista paras.

Tältä näyttää mun keittiöplanneri. Joko sulla on oma tai suunnitteletko vastaavaa? Suosittelen. Tulee vietettyä enemmän aikaa keittiössä, kun saa sit planneroida. Kalenterimania on vallannut meidän keittiönkin 🙂

♥:llä Pirre

 

3 comments on “Keittiöplannerini”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *