Heipparallaa kaikille! Nyt on tullut aika kirjoitella hieman yhteenvetoa siitä, millaisena olen kokenut Ajaston Planner-muistikirjan bujokäytössä. Yhdellä sanalla vastaisin että IHANALTA. Minä olen rakastunut! En ole kertaakaan haikaillut muiden muistikirjojen perään, vaan itseasiassa olen tilannut jo tälle nykyiselle bujolle seuraajaksi samanmoisen muistikirjan, tällä kertaa kuparisen värisenä. Tai siis – olen tilannut KAKSI kertaa kuparisen värisen Planner-muistikirjan; ensimmäiselle kun kävi hieman köpelösti nuoren bullterrierimme hampaissa… Noh, onneksi en ollut ehtinyt vielä aloittaa, niin ei mennyt työtä tai tunnearvoa hukkaan! Ja opinpahan ainakin olemaan nykyistäkin varovaisempi bujoni säilyttämisen suhteen – jatkossakin haluan nimittäin että bujollani on myös takakansi 😀

Sisällysluetteloa en ole tässä usean kuukaudenkaan aikana oppinut kunnolla täyttämään, ja se onkin päivitetty vain sivulle seitsemänkymmentä-jotain asti, vaikka oikeasti käytössä mennään jo reilusti yli sadannen sivun.. Se mitä siihen kuitenkin on kirjattu, antaa hyvän läpileikkauksen siitä, mitä kaikkea bujooni käytön myötä päätyi. Pääosassa toki viikkoaukeamat sekä päiväkohtaiset tehtävälistat, mutta myös listaa treffi-ideoista, terrarioprojektien seurantataulukoita, sivellinkynäharjoittelua, #kmdoodlechallenge-aukeamia..

Kaikkein rakkaimpia ovat kuitenkin muutamat sellaiset sivut, jotka on joku muu täyttänyt! Esimerkiksi Milja teki minulle tämän aukeaman Kalenterimanian pikkujouluissa, ja sitä alemmassa kuvassa näkyy ehkä kaikkien aikojen hellyttävin bujo-sivu IKINÄ – nimittäin Mirpun tyttären elämänsä ensimmäiset pääjalkaiset ♥___♥

Kun kyselin ryhmässä, että mitä te kenties haluaisitte vielä tästä muistikirjasta tietää, mitä ei 1 tai 2 osassa tätä postaussarjaa olisi vielä selvinnyt, nousi yhtenä asiana esiin kysymys ajankäytöstä. Moni varmasti ajattelee, että bullet journalin pitäminen on todella aikaavievää. Ja voihan se olla sitäkin, mutta ei pakon sanelemana! Alla esimerkki kahdesta eri viikkoaukeamasta. Ensimmäisessä on vain kirjattu eri kohtiin päivämäärät sekä viikonpäivät, ja sitten tehty viikon mittaan nopeita muistiinpanoja oikeiden päivien kohdille.

Toisessa kuvassa on viikkoaukeamaan jo hiukan panostettu – kahta eri washia sivujen ylä- ja alareunoihin, sekä jakamaan viikonpäiviä, ja päiväysten kirjoittaminen sivellintussilla. Tämäkään tosin ei mikään taideteos ole (eikä tarvitsekaan olla, huom!), mutta enemmän aikaa tähän kului kuin ensimmäisen kuvan aukeamaan. Itse en pidä yllä juurikaan trackereita, kuten postaussarjan 2. osasta käykin ilmi, ja luulen että se on yksi asia joka vaikuttaa siihen ettei minulla mene bujon parissa kauheasti aikaa. Mirppu kysyi kauanko käytän tähän aikaa esimerkiksi viikkotasolla, mutta tähän on kovin vaikea vastata yksiselitteisesti. Jos on pakko sanoa jotain, väittäisin aikaa kuluvan karkeasti 20min-2h viikkoa kohden. 20 minuuttia niinä viikkoina, kun vain sutaisen musitiinpanot ylös ja ruksin tehtyjä tehtäviä, ja enemmän jos innostaa keskittyä aukeaman tekoon ja menneiden to do -listojen ruksimiseen ja päivittämiseen.

Muutama muukin kysymys ryhmässä uteluuni tuli, tässäpä nämä kysymykset ja vastaukset niihin!

”Mua lähinnä bujossa arveluttaa että jaksaisinko täytellä tyhjiä sivuja joka viikko 🤔 ja miltä käytännössä näyttää koristeltu (kuviopaperia, leikekuvat, washia) bujo kun mielikuvissa on vain kynällä koristeltu versio.” Tähän mä en ole ehkä se paras ihminen vastaamaan, sillä koristesälä- ja tarrarakkaudestani huolimatta olen bujon kohdalla huomannut olevani hyvin tyytyväinen pelkän mustan Mujin sekä muutaman sivellinkynän kanssa! Tombown Dualbrush kynistä olen haalinut pari väriä, ja niitä tykkään kovin tässä käyttää. ♥ Mutta tämähän on vain yksi tapa koristella – ryhmän kuva-albumeissa on upeita kuvia myös runsaasti tarroin ja washein ja muin ihanin asioin koristelluista bujoista. Uskoisin, että sulkukuminauhan ansioista tämä muistikirja kestäisi melko hyvin liimailtuja koristeluitakin!

”Mua kiinnostas tietää että miten kestää vesivärejä.” Tähän joudun heittämään valitettavasti myös mututuntumavastauksen, sillä en itse vesivärejä oikeastaan kalenterissa käytä, enkä tätä postausta varten kerinnyt erikseen tätä kokeilemaan. Paperi on kumminkin pinnoitettua, ja sen pohjalta mikä kokemus on kynien kanssa tullut, uskoisin että AINAKIN vähän veden kanssa vesivärien käyttöä tämä kyllä kestäisi. Luvata en silti uskalla, täytyy vielä joskus tämä testata!

”Mistä haet inspistä? Keksitkö jutut itse, vai kopioitko ideoita esim pinterestistä?” Siis kaikkein hienoimpia ideoita on minun mielestäni ollut Kalenterimanialaisilla!! Siis ryhmän kuvakansio on täynnä aivan upeita toteutuksia! Instagramissa ja Pinterestissä selaan kyllä myös säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta ihan suoraan en ole sieltä vielä mitään ideaa kopioinut. En silti uskalla väittää että bujossani mikään olisi välttämättä mitään ”omaa nerokasta ideointiani”, vaan jollain tapaa johdannaisia näkemistäni inspiraatio-kuvista. Inspiroitumisen tulosta siis. ♥

Kaiken kaikkiaan antaisin omaan bujoilukäyttööni sopivuudesta tälle muistikirjasta arvosanaksi 9 ja yhdeksän kymmenesosaa, täydellisen tästä tekisi se, jos värivaihtoehdoksi tulisi metallinhohtoinen pinkki. 😉

 

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *