Mistä kumpuaa se, että yksi ryhmä voi olla niin riidaton ja toimiva? Toki olen ollut iloinen asian johdosta, mutta se on myös ihmetyttänyt suuresti. Kun ryhmässä on lähes viisi tuhatta (5000) jäsentä, ei se voi olla mitenkään kovin harmoninen, vai voiko? Vastaan, että se voi, joskin se on täysin järjenvastaista. Olen pohtinut asiaa paljon ja hartaasti. Uskon, että kaikelle löytyy selitys, jos sitä vain tarpeeksi etsii. Jonkinlaiseen tulokseen olen lopulta pähkäillyssäni päässyt ja olen siihen itse tyytyväinen.

Tässä yhtälö, jonka rakensin:

Sosiaalinen media + käsillä tekeminen + elämän koko kirjo + uuden oppiminen + vanhan hyödyntäminen + hyvät säännöt + aktiivinen ja riittävä ylläpito + tasavertaisuus + innostus ja monipuolisuus yhden asian ympärillä = Kalenterimania => Maniaperhe.

Yhtälöstäni puuttuu varmasti jotain. Se on kuitenkin vähemmän matemaattinen yhtälö, joten se joustaa tarpeen mukaan ja jokainen voi rakentaa oman yhtälönsä omien näkemystensä pohjalta. Kieltämättä tuo perheen koko vähän naurattaa.

– Montako henkilöä perheeseesi kuuluu?
– Viisituhatta.
– ??? OMG!!!

Enää ei tarvitse ihmetellä, voin siis keskittyä nauttimaan tästä perhe-elämästä täysillä. Paitsi että nyt tuli mieleen, onko tämä perhe lain edessä millään tavalla tasavertainen muihin perhemuotoihin verrattuna? Pohdinta siis jatkuu edelleen. Ensiavuksi taidan tarvita muutaman rullan washi-teippiä, kahvia, yksisarvisia, tarroja, ja suklaata, että saan taas kasattua itseni. Eiköhän se taas tästä helpota ajan kanssa.

Toivotan koko perheelle kaikkea hyvää! <3

Leena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *