Liityin Maniaan tammikuun lopulla ja kului joitakin kuukausia ja huomasin, että vihdoinkin minulla oli mielikuva unelmakalenteristani. Tärkein pointti oli se, että siinä piti olla pallokuvioinen kansi, mieluiten valkoisia palloja punaisella pohjalla. Seurasi ahkeraa googlailua. Löysin kyllä pallokuosisia kalentereita, mutta niissä oli aina jokin seikka, mikä ei vastannut toiveita. Joten siitä lähti idea, että tekisin itse kalenterin. Siten pääsisin vaikuttamaan kaikkeen, kuten väriin, kuvioihin, kokoon ja malliin. Samalla myös haastaisin itseni tekemään jotain, mitä en ennen ollut tehnyt. Vaikka olenkin ompelijan tytär, ompelutaitoni eivät todellakaan ole kehuttavat. Aloin kulkea kaupoissa ja kirppareilla silmät auki punaisen pallokuvion ja kalenterikansien löytämiseksi. Eräänä päivänä onnisti, löysin etsimäni 😀 Alla kuva ostoksistani eli pikkutytön vakosamettinen mekko, huivi, pehmeäkantinen kansio sekä jonkin puhdistimen filttereitä.

Alkoi hurja ohjeiden etsintä youtubesta ja pinterestistä. En löytänyt sellaista ohjetta, mitä olisin halunnut seurata alusta loppuun, joten päädyin napsimaan vinkin sieltä täältä. Ja kuten jo aiemmin mainitsin, ompelutaitoni eivät ole kovin hyvät, niin aina ei ompelujälki muistuttanut mielikuvaa. Piti mm. käsin ommella piiloon muutamia kohtia 😉

Kansien valmistuttua oli vuorossa sivujen ja muiden härpäkkeiden laittaminen. Ostin Tigerista neljää eriväristä viivallista paperia sekä yhden ruudullisen paperikon. Sitten koristelin sivut washeilla ja tein välikannet. Happy mailien ja washivaihtojen myötä minulle on kertynyt paljon sampleja ja halusin, että ne kulkisivat kalenterin mukana, joten pienensin keräilykorttitaskusivuja sopivan kokoisiksi ja laitoin samplet niihin. Yhden välisivun ”laminoin” kontaktimuovilla ja kiinnitin siihen post it -lappuja. Loppusilauksen tein ystävän tekemillä inspiration quote -klemmareilla. Timanttikynän ostin Tokmannista ja kalenterin ympärille pistin leveän elastisen kumivyön (Tigerista ostettu) sekä kalenterikoruksi tavoistani poiketen laitoin ostetun pikkuisen kukkaron sekä tasselin (molemmat löytyivät kirppikseltä). Minni oli syntynyt <3 Eka aukeama näyttää tältä:

Kului joitakin viikkoja ja Minni sai TN-pikkusiskon. Ostin Tigerista pahvisen TN:n (sisällä kaksi vihkoa) ja päällystin sen punaisella pallokuviollisella paperilla, minkä ”laminoin” kontaktimuovilla. Pikkusisko sai nimekseen Mimosa. Kuvassa poseeraavat siskokset Minni ja Mimosa.

Pallokuume (tai pikemminkin palloMANIA) on kova ja perheeseen on tullut jo muutamia lisäyksiä, mutta niistä sitten enemmän toisessa postauksessa.

Päivi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *