Puolitoista vuotta kalenterimaniaa takana, ja voi kuinka monta eri työpistettä siihen onkaan kuulunut! Olen nyhrännyt niin sohvan nurkassa, sohvapöydällä, reilusti lattialla, sekä keittiön pöydän ääressä. Mutta nyt, nyt on koittanut se ihana hetki, että minun ikioma askartelunurkkaukseni on valmis!

Se mikä tässä työnurkkauksessa on itselleni eniten erikoista, on sen siisteys. Ja uskokaa tai älkää, se pysyy siistinä! Olen siis onnistunut tavoitteessani rakentaa juuri itselleni sopiva kokonaisuus, jes.

Työpisteen ns. runko on itse pöytä. Paitsi että kyseessä ei ole oikeasti pöytä, vaan hieman erilainen ratkaisu. Kun työpöytäkuume aikanaan yltyi sietämättömäksi, oli isoimpana haasteena löytää sopivan kokoinen pöytälevy. Valmiit työpöydät olivat pääsääntöisesti aivan liian syviä kohtaan johon pöytää kaavailin, eikä irrallisista pöytälevyistä meinannut löytyä sen parempaa. Ikeaan päädyttiin lähtemään silti, josko se ajatus vaikka kirkastuisi matkalla. Noh, ei se matkalla vielä kirkastunut, mutta löytöpisteellä koin ahaa-elämyksen! Sieltä nimittäin löytyi muutamalla eurolla ratkaisu – ovi! Ovi oli juuri sopivan kokoinen pöydäksi, ja siinä olevat pienet koristesyvennykset eivät häirinneet. Jälkikäteen olen pari kertaa haaveillut sileäpintaista työtasoa, mutta pääsääntöisesti tulen kyllä kolojen kanssa sujuvasti toimeen. Toisessa päässä pöytää on jalat, ja toisessa jalkojen kanssa saman korkuinen pieni kaappi! Tähän ratkaisuun olen enemmän kuin tyytyväinen edelleen.

Kaapista löytyy ylähyllyltä washilaatikko, joka on helppo nostaa käyttöön nousematta tuolilta. Lisäksi kaappi kätkee sisäänsä niitä tarvikkeita, joita käyttää vain harvakseltaan.

Vasemmalla puolella pöytää on pieni 3 kerroksinen korikärry. Alimassa korissa on muutamia kansioita, joissa on sisällä esimerkiksi printattuja juttuja ja atc-kortteja. Keskikorista löytyy pari tyhjää pussukkaa, joihin voi pakata pikkusälää vaikka miittiin lähtiessä. Lisäksi osa tarroista majailee tässä korissa! Sn@p-kansiossa, ja Mambin penaalissa on siis sisällään tarroja. Varsinkin jälkimmäisessä on usein käytettyjä arkkeja, ja penaalia on super helppo liikutella. Päällimmäisestä kerroksesta löytyy parin viivaimen lisäksi ”perustarvikekori”. Tämä on siis se kori, jossa on erilaisia työvälineitä, jotka eivät kuulu vaikkapa penaaliin. Tässä esimerkiksi kaksipuoliteippirulla ja isompi säiliöteroitin pysyvät helposti käden ulottuvilla.

 

Oikeasta nurkasta työpöydältä löytyy säilytysjuttuja. Etualalla näkyvä lokerikko on pahvinen, Ikeasta bongattu. Siinä säilyvät mm. Mambin isot tarravihkot, klemmareiden ja clipsujen säilytys-penaali, muistilappuja, happy mailissa saatuja tarroja joita ei ole vielä laitettu paikoilleen, pari isoa 12” x 12” tarra-arkkia jotka eivät muualle mahtuisi… Ihan taka-nurkassa on 2 pahvista lehtitelinettä. Näissä majailee Flowbook, A4-kirjekuoria, ja leikkelyä odottelevia lehtiä. Pikkukorissa on valokuva-albumi, joka nielee sisäänsä numero-, ja kirjaintarrat 🙂

Sitten seinälle! Seinältä löytyy magneettitaulu, jossa tällä hetkellä näyttää olevan piirrustus, miehen veljenpoikien kuva, ja muutamia kortteja esillä, mm. omaan huumorintajuuni ja pokémon-faniuteeni uppoava Gemma Correlin Less popular Pokémons-kortti jonka ostin kun pääsin käymään Vihkokaupassa.

Ja sitten hylly – ihan itse suunnittelusta asti tekemäni hylly jota rakastan! Ylähyllyltä löytyy kori, jossa on silppua jolle ei ole omaa paikkaa, mutta jota voi vielä käyttää. Samalla hyllyllä majailevat myös kynät; Tigerin sivellintussit, sekalaiset tussit pilkullisessa lootassa, Stabilon 68 tussit, Pigma Micronit.. Keskihyllyllä on sammakkoteippitelineen alla kirjeet, jotka odottavat vastausta, ja Iittalan Taika-peltirasia kätkee sisäänsä postikortit, sekä kirjekuoret. Alahyllyn vasen puoli on omistettu kalentereille ♥ Oikealta puolelta löytyy 2 rasiaa: mustassa boksissa on pl- ja journalingkortit, ja webstersin laatikossa taas säilytän die cutsini! Niiden päällä on jumaloimani yksisarvispenaali, jossa on useiten käyttämäni kynät, yhdet pikkusakset, pyyhekumi, pieni viivotin..mitä nyt voi tarvita penaalista jonka pitää mukana reissussa ja kotonakin lähellään!

Mitäs tuumaatte minun askertelunurkkauksestani, voisiko vastaavanlainen toimia sinullakin?

 

♥, Inka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *