Manian Facebook-ryhmässä pyydettiin jo viimevuoden puolella tutoriaalia herkkuaiheisista klipseistä, joita rupesin tekemään tylsyyteeni ollessani sairaslomalla. Klipsit saivat minut täysin yllättäneesti ihan valtaisan suosion, joten voin ilokseni nyt antaa teille tämän kuvatutoriaalin, jotta pääsette askartelemaan omia herkkuklipsejä!

Resepti:

  • Erivärisiä huopia
  • Pieniä helmiä
  • (Vesiliukoinen) kynä
  • Klemmari
  • Kuumaliimapistooli + liimaa
  • Sakset
  • Neula ja lankaa
  • Vähän sorminäppäryyttä
  • (irtoglitteriä, kirkasta kynsilakkaa, pieniä koristeita)

Tykkään käyttää pastellipersikkaista Stabiloa, sillä väri on suht kevyt ja tussi on vesiliukoinen. Teen lähes poikkeuksetta klipsieni yläosan valkoisella ”kuorrutteella”, joten hento väri on helpompi saada vaaleasta pinnasta nopeasti pois vedellä pyyhkimällä.

Piirrä huopaan haluamasi muodot tuplana. Muotojen ei tarvitse olla täydellisen symmetrisiä, sillä pieniä eroavaisuuksia ei valmiin ompeleen jälkeen erota. Leikkaa muodot irti huovasta. Tässä välissä pesin kevyesti vanulapulla pyyhkimällä Stabilonjämät pois.

Anna kuumaliimapistoolin lämmetä, ja valitse yksi kuppikakun alaosan huopapaloista. Laita sen päälle liimaa, paina klemmari ennen jäähtymistä kiinni. Tykkään itse laittaa vielä klemmarin päälle hieman kuumaliimaa, jotta se pysyy varmasti kunnolla heilumatta. Anna kuivua ja jäähtyä.

Ompele seuraavaksi kuppikakun alaosan toinen puoli kiinni jo klemmariin liimattuun puolisoonsa. Varo sormiasi, ellet halua muistuttaa neulatyynyä – käsinompelun riskeihin kuuluu suuresti neulanpistot sormissa, jonka sain huomata ensimmäisiä klipsejäni ommellessa paremmin kuin hyvin. Yritä kuitenkin tehdä suht tasaista ja siistiä ommelta, suosittelen myös valitsemaan langan värin sopivaksi huopaan, jotta ompeleet eivät hypi liikaa silmille.

Ompele alaosat yhteen koko matkalta. Teen itse yleensä pari ommelta enemmän klemmarin ympärille, koska olen ilmeisesti hyvinkin neuroottinen sen kiinnipysymisen suhteen. Leikkaa ja sido lanka hyvin. Laita valmis alaosa sivuun ja ota toinen yläpuolen huovista käsiisi. Ignooraa seuraavassa kuvassa olevat alaosanraakileet – tässä vaiheessa sinulla tulisi jo olla yhteenommellut väriosat.

 

Pujota helmi neulan läpi, neula huovan läpi, ja kiinnitä se pistämällä neula takaisin alaspäin mahdollisimman läheltä aiempaa pistoa, jotta helmi pysyy kireällä ja haluamassasi paikassa. Toista niin monta kertaa kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen, ja kuppikakkusi näyttää tarpeeksi nonparelliselta. Leikkaa ja sido langat takaa hyvin.

Ompele yläosan taustapuoli kiinni nonparelliosioon niin, että ruma lankatausta jää huopien keskelle, eikä näinollen ole esillä klipsin takana. Aloita reunasta ja ompele yläreunaa pitkin – jätä kuitenkin alaosa vielä ompelematta kiinni!

Kun olet saanut tällaisen soman peukalomyssyn aikaiseksi, voit paikallistaa aiemmin ompelemasi kuppikakun alaosan. Työnnä alaosa klemmarista kiinnipitäen peukalohatun sisälle.

Ompele yläosa kiinni alaosaan. Pidä huolta että ompelet jokaisen osan läpi, eikä esimerkiksi takapuolen (tässätapauksessa) valkoinen osio jää vahingossa ompelematta kiinni.

Leikkaa lopuksi lanka ja sido se hyvin kuppikakkukuorrutteen toiseen alareunaan. Nyt sinulla pitäisi olla valmiina oma soma herkkuklipsisi, aplodit! Lisää klipsi plannerisi väliin ja hymyile sitä katsoessasi, sillä onhan se nyt aika söpö.

Mikäli kuitenkin haluat vähän jotain ekstraa, suosittelen kirsikkana kakun päälle uittamaan klipsin glitterissä. Omistan itse mm. puolen litran purkeissa irtoglitteriä, joten tuppaan tunkemaan sitä aika moneen paikkaan. Glitterin saa helposti kiinnitettyä kirkkaalla kynsilakalla – laita lakkaa runsaalla kädellä haluamaasi kohtaan, ripottele sen päälle glitteriä, lisää päälle vähän lisää lakkaa ja vielä kerros glitteriä. Kopauta klemmaria kevyesti pöydänreunaan, jotta ylimääräinen glitter lentää lattialle ja löydät sitä vielä kesälläkin kaikkialta.

Mikäli tämäkään ei vielä riitä, saatamme olla sukulaissieluja. Siinä tapauksessa suosittelen lisäämään glitterin rinnalle jonkinlaisen pienen koristeen – itse suosin somia erivärisiä kynsikoristeita, nämä strassilliset rusetit ovat omia lemppareitani. Odota että kynsilakka alla on täysin kuivunut, pursota sen jälkeen pisara kuumaliimaa klipsille ja paina koriste paikoilleen.

 

Toivottavasti tutoriaalista oli iloa! Mikäli innostutte leipomaan omia herkkuklipsejänne, niin muistakaa laittaa kuvia nähtäväksi vaikka Instagramiin, Twitteriin (#kalenterimania) tai Kalenterimanian ryhmän kuvakansioon! Olisi myös mukavaa, jos mainitsisitte inspiraationlähteeksi tämän postauksen näin tehdessänne, jotta mahdolliset muutkin leipurit pääsevät tämän luomani reseptin äärelle!

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

– Milja

 

PS. Mikäli et ole niin herkkusuu kuin minä, löytyy meiltä ohjeita myös toisenlaisiin DIY-klipseihin täältä:

DIY tasseliklipsi

DIY klemmarit

Remake-haaste: DIY tasseliklipsi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *