Traveler’s Notebookini kaipaa kipeästi vihkoa -nyt heti! Uusia laitoin jo tilaukseen, mutta kun sellainen tarvii saada heti… Enkä millään jaksa alkaa ompelemalla yhdistämään papereita…. Eikä kaapista varmaan löytyisi tarpeeksi paksua lankaakaan…. Päätin siis kokeilla onnistunko nitojalla toteuttamaan tämän projektin… Hmm… materiaalit siis pöytään….

Tarvitsen alustan… paperia vihkon väliin… kansiin paperia…. kynän… nitojan tietenkin… pikkupuukon…. pidikkeitä pitämään sivut paikallaan ja tietenkin mallivihkosen 🙂

Paperiksi valitsin vahvaa 120g/m2 piirustuspaperia…. Kansiksi valikoitui kukkakuosi 🙂 Piirustuspaperin kun taittaa A4 koosta A5 kokoon korkeus on juuri hyvä Traveler’s Notebookin vihon korkeuteen…. taitteluhommiin siis…

Taittelin 13 A4 paperia eli vihkoon tulee sivuja 26 🙂 Ja sitten kansien taitto….. Sitten se haastavampi osuus -eli nitojalla niittien laitto…

Paperit kiinni klipsuilla reunoista ja nitoja ”auki” kokonaan. Kannen puolelta keskelle nitoja ja kevyt painaminen vasten alustaa… Siten, että niitti lävistää osan paperia ja irtoaa nitojasta. Varovasti vihkon kääntäminen ja kynnellä varovasti niitti läpi loppujen paperien…. Kynällä avustaen niitit kiinni vihkoa vasten. Sitten seuraava niitti ja seuraava ja seuraava. Itse laitan varmaan 5-6 niittiä että varmasti pysyy kasassa.

Sitten veitsellä vihkon kannen korkeudesta vähän pois ja vihko alkaa valmistua… Sitten se aikaa vievä ja vakaata kättä vaativa kohta -sisäsivujen ja vähän kannenkin tasoittaminen oikeaan mittaan viivotinta apuna käyttäen ja veitsellä pikkuhiljaa leikaten….

Tämä on itselle vaativa homma, koska on reumaa ja ranteet kipeät… Leikkuuterää kun joutuu painamaan aika tavalla…. Sitten onkin komia vihko valmiina 🙂

 

Rebecca

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *