Hyppäsin bujoilun matkaan jo melkein kaksi vuotta sitten, mutta vasta elokuun puolessa välissä lähdin pitämään kahta eri tyyppistä bullet journalia vierekkäin. Tämä uusi bujo-kokeilu on osoittautunut itselle mieluisaksi ja hyväksi havaituksi tavaksi käyttää bullet journalia. Vaikka bujoilussa on ihanaa juuri se, että kaikki asiat ovat yksissä kansissa, on joskus vain selkeämpää pitää jotkin asiat erillään. Näin keväällä valmistuneena artesaanina ja muutenkin käsityö-ihmisenä kehitän, suunnittelen ja opettelen uusia käsityömenetelmiä ja jotkin asiat haluan laittaa muistiin. Sen takia tämä ”bujo2” on minulla olemassa!

Vihkoksi tähän bujoon on valikoitunut Leuchtturm1917 värissä Emerald, joka on piste-sivuinen. Olen yrittänyt pitää vihkon mahdollisimman yksinkertaisena, jotta sitä on helppo lukea myös vuosien päästä. Toistaiseksi käytössäni on siis vain kaksi kynää: turkoosi ja musta.

Tässä vihkossa korostuu erityisesti sisällysluettelo, joka ei vielä ole kovin pitkä, sillä montaa kymmentä sivua en ole tästä vihkosta vielä kerennyt käyttää. Kirjoitan turkoosilla kynällä aina kuukauden, jotta sisällysluettelo olisi hieman selkeämpi. Merkkaan tänne kaikki olennaisimmat asiat, kuten ohjeet sekä tärkeimmät muistiinpanot.

Vihkon tärkeimmät sivut ovat kuvassa vasemmalla näkyvät ohje-sivut. Nämä tulevat olemaan sellaisia sivuja, joihin tulen palaamaan todennäköisesti eniten jatkossa. Ohje-sivuille kirjoitan tiivistetysti hyväksi havaittuja tekniikoita ja tapoja tuottaa asioita. Merkkaan sivun yläreunaan myös sen, milloin olen kyseisen käsityön tehnyt, sillä lisään itselleni blogiini muistiin kuvia ja mietteitä työstä.

Saatan aina silloin tällöin myös piirtää ohjeen mallin sivulle. Esimerkiksi kuvassa olevan villasukan raidoitus selkenee piirroksesta helpommin kuin kirjoitetusta tekstistä. Yritän kuitenkin myös piirrokset pitämään mahdollisimman minimalistisina, jotta kuva olisi selkeä ja nopea ymmärtää.

Jokaisen kuukauden loppuun aion tästä eteen päin myös kirjoittaa mietteitä käsitöihin liittyen. Mikä oli mielestäni mielenkiintoista, opinko jotain uutta ja mitä voisin jatkossa haluta opetella, mitä en nyt tässä kuussa kerennyt tai voinut. Olen persoonana sellainen, että haluan kehittyä koko ajan. Nyt kun enää opettaja ei painosta opiskeluun ajattelin, että tällainen oma-aloitteinen itsensä arviointi positiivisesta näkökulmasta puskisi minua kehittämään itseäni.

Perinteiseen tapaan luon tähänkin bujoon kuukausi-sivun. Minulla on tavoitteena laittaa vähintään kerran viikossa uusi käsityöni blogiin kuvineen muistiin. Tälle sivulle kirjaan ylös, että mitä milloinkin julkaisen. Lisäksi sivun laidassa on juokseva lista niistä asioista, joita minun tarvitsee tehdä tämän harrastukseni eteen kuukausi-tasolla.

Joku voisi kutsua tätä vihkoa enemmän pelkästään journaliksi. Kuitenkin teen myös tehtävä-listoja sivujen sekaan, joten omassa päässäni vihko kallistuu kuitenkin bullet journalin puolelle. Toivottavasti saitte vinkkejä ”teema-bujon” pitämiseen. Tätä voi soveltaa periaatteessa mihin vain. Jos esimerkiksi harrastatte urheilua, lukemista, kokkaamista tai haluatte pitää työstä tai koulusta omaa erillistä bujoa, se onnistuu kyllä!

Lisää kässäilyäni sekä bujoiluani löytyy Instaramista nimimerkillä: @lyyranommel

Mahtavaa päivää teille kaikille 🙂

Janetta

 

1 comment on “Käsityö-bujo”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *