Sain Teippitarhalta postissa kasan erilaisia tuotteita, joita käytin kalenterini tuunaamiseen. Sen pidemmittä puheitta käydään suoraan asiaan, sillä kertomista on paljon. 🙂

Teppitarhan paketissa oli muun muassa erilaisia Mt:n ja Mastén washitarroja ja-teippejä. Molemmat sekä Mt että Masté ovat aitoja japanilaisia washiteippi-merkkejä ja ne ovat todella laadukkaita. Mt:n ja Mastén washit tarttuvat hyvin ja niitä voikin hyödyntää julistelle tai muille seinäkiinnittityksille sekä muolle vaativampaa pitävyyttä tarvitseviin teippauksiin. Jos haluat laadukkaita tuotteita, suosittelen lämpimästi japanilaisia washiteippejä ja -tarroja.

Tuossa ylemmässä kuvassa vielä paketissa oleva Pavilion muotoonleikattu washiteippi oli minulle uusi tuttavuus. Teippi on korkealaatuista ja se oli helppo katkaista käsin. Käytin washia kalenteriaukeaman koristeluun. Vasta jälkikäteen tuli mieleeni, että koska washiteippi on leikattu muotoon, voi washia venyttää ja teipata vaikka kaareksi kalenteriaukeamalle. Täytyykin jossain välissä testata tuota ideaa käytännössä…

Teippitarhan nettisivuilta löytyy suuri valikoima myös muita Pavilion muotoonleikattuja washeja. Kannattaa käydä kurkkaamassa, sillä takaan, että tulet ihastumaan niihin. Itse ihastuin erityisesti mustiin ja valkoisiin pitsiteippeihin.

Mt Sealin ruokailuväline washitarrat hyödynnän tulevaan menuplanneriin, mutta kerron siitä tarkemmin toisella kertaa.
Nähdessäni iloisen värikkäät palikan muotoisiksi tarroiksi leikatut washiteipit tiesin heti, että haluan koristella niillä kalenterini välilehden. Washitarrat olivat erittäin ohuita, joten niiden irrottaminen taustamuovista oli todella varovaisuutta vaativaa työtä. Leikkasin yhden paketista tulleista Mt CASA Sealin pyöreän washitarran puoliksi ja tein siitä välilehteen tabin. Pyöreitä washitarroja on saatavana kahta kokoa, isompaa (halkaisija 5cm) ja pienempää (halkaisija 3,5cm). Tabin vuosiluvun kirjoitin Tombow:n Fudenosukella. Tämä toimiikin loistavana aasinsiltana esitellä seuraavaksi Tombow:n tussit.

 

Tombow:n Fudenosuke-kalligrafiakynän kärki on kova ja niin kapea, että suosittelen sitä lämpimästi, jos haluaa kirjoittaa oikein ohutta tekstiä. Vaikka olin ensin värittänyt Tombow:n dual brush sivellintussilla otsikoiden taustan, ei Fudenosukella kirjoitettu teksti levinnyt lainkaan vihreän taustan päälle kirjoittaessani. Molemmat tussit ovat vesiliukoisia sekä hajuttomia ja myrkyttömiä. Sekä sivellintussien että kalligrafiatussien voi käyttää niin monin eri tavoin, että vain oma mielikuvitus on rajana.

Kapeat washit ovat kiinalaisia kopioteippejä, eivätkä ne ole japanilaisten veroisia. Folioteipeissä liima ei voi olla niin pitävää kuin washiteipeissä, jottei foliointi irtoa rullalta otettaessa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tästä huolimatta, kiinalaisia teippejä ei yleisestikään voi irrottaa ja kiinnittää uudelleen niin hyvin kuin japanilaisia washeja. Valitsin kapeista washiteipeistä hopeisen ja puna-hopearaidallisen foliowashin, ja tein niistä kirjanmerkkejä kalenteriini.

Huomaatko kuvassa myös tavallisen klemmarin? En minäkään meinannut huomata, sillä niin paljon paremmin näkyvät nuo washeilla tuunatut klemmarit. Ja voi, miten ihanasti nuo washit sointuvat hologrammikalenteriini. Tykkään kovasti! <3

Teippitarhan Antti on aikaisemmin kertonut Kalenterimanian blogissa päivästään yrittäjänä. Postaukseen pääset tästä.

P.S. Tänään kello 12.00 julkaistaan Kalenterimanian YouTube-kanavalla video, jossa Milja tuunaa täysin samoilla tuotteilla. Kannattaa käydä katsomassa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *