Saanen esitellä – tässä on James.

James on keltainen personal-kokoinen Webster’s Pagesin Color Crush -planner, ja tämänhetkinen paras kaverini. Sen lisäksi, että tapaan personifioida elottomia objektejani esimerkiksi nimeämällä niitä, on minulla tapana myös roudata kalenteriani aikalailla jokapäiväisesti kaikkialle. On siis erittäin tärkeää, että viihdyn matkakumppanini kanssa, joten uuden kalenterin valinta on aina ollut tosi tärkeä tehtävä. James on kuitenkin osoittautunut lyhyen yhdessäolomme aikana hyväksi kullanvärisen Williamin seuraajaksi, ja pirteä väri lämmittää sielutonta mieltäni päivittäin.

Koristelutapani on säilynyt runsaana, ja suosin yhä ilmaisprinttejä, tarroja sekä washeja ”kaikki tai ei mitään” -asenteella. Itse koristeluprosessi – josta löytyy mm. livevideoita Facebook-ryhmästä ja tämä YouTube-video – on mulla hyvin pitkä prosessi, sillä tuppaan ajattelemaan koristeluiden paikkaa enemmän kuin muita tekemisiäni. Mikäli käyttäisin yhtä paljon aivokapasiteettia muihin elämäni osa-alueisiin, olisin jo varmasti maalmanvaltias.

Viikkoaukeamaltani löytyy aina jonkinlainen yhtenevä teema, joka ei kuitenkaan toistu enää seuraavilla sivuilla. Jotkut teema-aiheet, kuten lempisarjat, -kirjat ja -elokuvat, tekevät paluun useasti, mutta pyrin toteuttamaan nekin aina eritavoin. Tämän lisäksi haluan, että toistuvat aiheet eivät ole liian lähellä toisiaan, eikä esimerkiksi saman kuun sisällä nähdä samaa aihetta.

Tahdon myös, että jokainen viikkoaukeama erottuu huomattavalla tavalla sitä ympäröivistä sivuista, jolloin värien kanssa kikkailu astuu kehiin. Esimerkiksi yläpuolen kuvan yllä näkyvä punaruskein, maallisemmin sävyin koristeltu aukeama on edeltänyt tätä viimeisempää hopeaa, kylmäsävyistä aukeamaa. Näin saan kontrastin hyppäämään nopeasti maksimiin. Värien lisäksi esimerkiksi foilattujen teippien käytöllä saan haluamaani vaihtelua helposti – pyrin käyttämään vaihtelevasti kuparia, hopeaa ja kultaa foilia, joiden kanssa sävymaailman ja lämpötilan saa helposti määriteltyä. Värien lisäksi mulle on erittäin tärkeää, että aukeama on jollain tapaa myös keskenään tasapainossa – foilia ja glitteriä yhtälailla kummallakin puolella, tarpeeksi tummia ja kirkkaita sävyjä molemmin puolin, sopivasti isoja kuvia, pienempiä tarroja, vapaata tilaa, ja niin edelleen. Tämän kaiken ajatustoiminnan vuoksi kalenteriaukeaman teko on minulle pidempi prosessi, sillä jokaisella tarralla sekä teipillä ja niiden paikalla on minulle tarkkaan määritelty merkitys.

Kalenteristani löytyy myös erilaisia itsetekemiäni välilehtiä, ja koristeena kantamani Priman kynä. En käytä kyseistä kynää kirjoittamiseen, sillä teen merkinnät pelkästään mustalla Micronilla tai Mujilla, mutta sen kulta-musta väriteema sopii hyvin kalenteriini mukaan. Tarpeellinen tavara omistaa, tiedän.

Ajattelin testata ottaa Jamesin kanssa testikäyttöön myös kuukausiaukeamat, joita en ole koskaan osannut aiemmin käyttää. Mikäli en kuitenkaan lämpeä taaskaan niille, liimaan ne itselleni tuttuun tapaan yhteen, tai nakkaan klemmarin pitämään niitä poissa tieltä. Jostain syystä kuitenkin haluan pitää ne osana kalenteriani, vaikka en niitä käyttäisikään. Toistan tässä siis samaa logiikkaa, kuin kynäni kanssa. Ehkä keksin kuukausiaukeamien myötä käyttötarkoituksen leimoille tässä samalla, ken tietää.

 

Toivottavasti teistä oli mukava tavata ystäväni James!

Aiemmin tähän haasteketjukekoon washinsa ja tarransa ovat kantaneet Mira R. sekä Piia.

 

– Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *