Tämän kertainen termistöä avaava postaus koskee rengaskalenteria, eli sitä ”perinteistä” kalenterimallia jossa on kannet ja sen sisällä avattavat renkaat joihin sivut tulevat. Tästä mallista on helppo aloittaa harrastus, sillä sivuja saa poistettua ja lisättyä omaan tarpeen mukaan. Sivupaketteja kutsutaan inserteiksi. Käymme postauksessa läpi ryhmässä usein esillä olevat merkit, niiden yhteensopivuus (eli rengasmäärät) sekä kokovaihtoehdot.

Kuusirengasjärjestelmässä strandardimitoitetuissa personal-kokoisissa sivuissa kolmen reiän reikävälit ovat 15 mm ja niiden välissä on 45 mm kaistale. Personal-kokoiset sivut ovat noin 171 mm x 95 mm suuruiset, mutta merkeittäin sivujen koossa on pieniä eroja. Standardimitoitetuissa kuusirenkaisissa A5-kokoisissa sivuissa kolmen reiän välit ovat myös 15 mm, mutta niiden väli on suurempi: 65 mm. A5-kokoiset sivut ovat suurinpiirtein 210 mm x 148 mm suuruiset, mutta jälleen sivujen koossa on merkeittäin pientä hajontaa.

Filofax

Filofax on vanhin kalenterivalmistaja. Kokoja on tällä hetkellä A4, A5, personal ja pocket. Joistakin Filofax mallaista on myös saatavilla Slim-versiot jotka ovat ohuempia. Rengasmekanismi Filofaxeissa on universaali kuusirenkainen, eli kaikki kuusirenkaisille kalentereille tarkoitetut sisältöinsertit käyvät myös Filofaxiin. Suurin osa Filofaxeista valmistetaan aidosta nahasta, mutta saatavilla on myös joitain malleja tekonahkaisena tai kankaisena. Kiinnitys on joko kuminauhalla tai kuten suurimmassa osassa malleja, nepparilla. Suomessa filofaxin saa tilattua Se Hämeenpuiston Vihkokaupasta. Filofax valikoimaa löytyy helpoiten Filofaxin kotisivuilta. Kuva on lainattu Filofaxin luvalla Filofaxin Instagram sivuilta, Kuvassa ihanan pastelliset soft domino kannet,kolmessa saatavilla olevassa koossa A5, personal ja pocket.

Heidi Swapp

Heidi Swapp on monipuolinen paperitarvikemerkki, joka on nimetty perustajansa mukaan. Mallistossa on toki itse plannerit, mutta myös laajasti kalenterituunaukseen sopivia tuotteita kuten tarroja, klipsejä, washiteippiä, paperikkoja ja paljon muuta. Heidi Swapp-plannerit myydään useimmiten pakettina, sillä nelirenkaisuus sulkee pois useiden merkkien inserttien käyttämisen Heidi Swappin kansissa. Kannet ovat keinonahkaa, niissä ei ole useinkaan ole sulkumekanismia ja plannerin vaikutelma on usein albumimainen. Heidi Swappia löytyy A5- ja personal-koossa. Tällä hetkellä plannereita Heidi Swapp myy pääpiirteissään kolmessa laajemmassa kategoriassa: Daily, Weekly ja Monthly. Niissä ovat mukana myös kierreselkäiset mallit sekä Traveler’s Notebookit. Katsele valikoimaa täältä. Tarinaa plannereiden takaa Heidi Swapp kertoo videossaan! Heidi Swappin tuotteita myy muun muassa Chic Company, Heidin Korttipaja, Klemmarikellari, ja Taitopuoti Paperinauha. Uusimmat mallit poikkeavat aiemmista siinä, että niissä on kuusi rengasta ja myös sulkumekanismi.

kikki.K

  • Vaikka kikki.K on alunperin ruotsalainen paperitavaraketju, sen lähin toimipiste sijaitsee Englannissa. Kalentereita saa tällä hetkellä kahdessa koossa: medium ja large. Hieman aluksi hämää se, että jokaisen kalenterin nimessä lukee personal planner, mutta tässä kohtaa se tarkoittaa henkilökohtaista kalenteria, ei kalenterin kokoa. Pocket-kokoisia (small-koko) kalentereita kikki.K ei tällä hetkellä valmista. Kalenterit valmistetaan nahasta ja erikoisuutena on mahdollista saada tilattua kalenterin kanteen oma nimi painatettuna. Valikoimassa on myös vetoketjulliset versiot niin medium- kuin large-koossa. Kaikissa kalentereissa on universaalit kuusirenkaiset rengasjärjestelmät, joista medium vastaa personal-kokoa ja large puolestaan A5-kokoa. Siis näihin sopivat kaikki markkinoilla olevat standardimitoitetut kalenteri-insertit. Näitä kalentereita ei saa muualta kuin kikki.K:n omista liikkeistä ja heidän nettisivuiltaan. Tämän hetkistä valikoimaa voit käydä katsomassa täältä. Kannattaa huomioida, että verkkokauppa on australialainen ja tuotteet toimitetaan Australiasta tai Singaporesta.

Color Crush (Webster’s Pages)

Webster’s Pagesin valmistamia Color Crush -rengaskalentereita on saatavilla kahdessa koossa: A5 ja personal. Joskus tässä yhteydessä personal-kokoon viitataan myös A2-kokona. Nämä tekonahkaiset kalenterit ovat väreiltään ja kuoseiltaan todella monipuolisia ja uusia värejä tulee vuosittain. Color Crush -kalentereille on tyypillistä, että jokin tietty malli saatetaan myydä hyvin nopeasti loppuun ja niiden saatavuudesta ei sen jälkeen saa helposti tietoa. Yksi tällainen on ollut personal-kokoinen kalenteri värissä mint floral. Voit käydä ihastelemassa samaa kalenteria A5-kokoisena täältä. Kuusirengasjärjestelmät ovat kikki.K:n tavoin universaalit, joten kaikki standardikokoiset insertit käyvät näihinkin kalentereihin. Color Crush -kalentereiden tämänhetkistä valikoimaa pääsee katsomaan täältä. Tällä hetkellä Taitopuoti Paperinauhassa on paras valikoima Color Crush -kalentereita, mutta myös Klemmarikellari, Heidin Korttipaja ja Chic Company ovat pitäneet näitä valikoimissaan. Webster’s Pages Color Crush -tuoteperheeseen kuuluu lisäksi Traveler’s Notebookeja ja Composition Plannereita.

Carpe Diem (Simple Stories)

Valmistaja SimpleStories. Carpe Diem kalentereita sai pitkään vain A5 koossa, mutta vuosi sitten markkinoille saapuivat myös personal kokoiset Carpe Diem kalenterit. Simple Stories valmistaa myös paljon muita kalenterituunaamiseen liittyviä oheistuotteita joita on helppo selailla vaikka heidän omista kotisivuiltaan täältä. Carpe Diem kalenterien  valmistusmateriaaleja ovat Haljasnahka ja tekonahka. Rengassysteemi on Carpe Diemeissä universaali kuusirenkainen, joten kaikki 6 renkaiseen systeemiin saatavilla olevat insertit sopivat näihin. Sulkumekanismi on nepparilla. Suomessa Carpe Diem kalentereita ja oheistuotteita myyvät : Chic Company Heidin KorttipajaKlemmariKellariTaitopuoti PaperinauhaSe Hämeenpuiston Vihkokauppa 

My Prima Planner (Prima Marketing Inc)

My Prima Planner sarja koostuu neljästä erilaisesta A5-koon rengasplannerista. My Prima Plannerin rengassysteemi on universaali, eli se on kuusirenkainen ja näin ollen kaikki kuusirenkaiset A5-kokoiset insertit ovat yhteensopivia kansien kanssa. Kaikissa kalentereissa on kansissa sulkunappi, tarkemmat tiedot löydät kalentereittain täältä: Julie Nutting Planner, In The Moment, Breathe, Frank Garcia Planner. Näiden lisäksi Primalta ei tällä hetkellä ole saatavilla rengasplannereita, mutta traveler`s notebookeja on tullut ulos useita erilaisia. Voit lukea aiemman esittelyn Frank Garcia Plannerista tämän linkin kautta. Prima Marketingia myyvät esimerkiski Klemmarikellari ja Heidin Korttipaja.

My Planner (Rayher)

Rayherin My Planner on suhteellisen uusi vielä Suomen kalenterimarkkinoilla. Kalenterimaniassa se on vilahdellut satunnaisesti jäsenistön käsissä. My Planner eroaa muista rengasplannereista siinä, että siinä on vain kolme rengasta. Kannesta puuttuu myös sulkumekanismi ja verrattuna esimerkiksi Carpe Diemiin ja Color Crushiin My Planner on hieman pienempi. Kansivaihtoehtoja on tällä hetkellä neljä erilaista, sisuksia on sekä valkoisia, että hieman värikkäämpiä. My Planner on kaunis ja tuntuu laadukkaalta käteen. Kokona tällä hetkellä (helmikuu 2018) on vain A5. Kaikki My Planneria koskevat postaukset Kalenterimanian blogista löydät tämän linkin kautta. My Planneria voit ostaa esimeriksi PikkuLeppiksestä.

Ajasto

Ajasto Paperproducts Oy on osa saksalaista Schneider-konsernia, jolla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä, Venäjällä ja Italiassa. Kalenterien lisäksi Ajasto valmistaa ja myy koulu-, toimisto- ja askartelutarvikkeita sekä erilaisia paperituotteita. Tuotemerkkejä löytyy Ajaston valikoimista mm. Ajasto, Brunnen, Heyda, Stewo ja Knorr & Prandell. Ajastolla on laaja valikoima sekä kalenterikansi- että inserttivaihtoehtoja. Rangasmekanismi on kuusirenkainen. Kansissa sulkumekanismeina löytyy kuminauha, vetoketju tai nepparivaihtoehdot. Ajastolla kansia löytyy useita eri kokoja ja malleja – pienimmillä kokoa on vain 8,5 x 12 cm ja suurimmilla mittaa on taas 20,5 x 26,4 cm. Näihin sopivia inserttejä löytyy myös kalenterivuosipakettina, lukuvuosipakettina, täydennyspakettina sekä muistiinpanosivupakettina. Ajastoa löytää useilta jälleenmyyjiltä paikan päältä tai sitten voi tilata Ajaston omasta verkkokaupasta suoraan. Ajaston rengasplannerivalikoimaa pääset selaamaan täältä.

Recollections

Recollections-plannereita myy Michael’s (USA) ja sitä on harvakseltaan saatavilla joiltakin Suomen kauppiailta. Erityisesti vetoketjulla varustetut personal-kokoiset plannerit olivat kovassa huudossa taannoin ryhmäläisten keskuudessa. Recollectionsia on saatavilla suoraan Michael’silta sekä personal- että A5-koossa ja niissä on kuuden renkaan järjestelmä. Lisäksi näihin myydään lisäosia kuten esimerkiksi vihkoja, joissa on sama rei’itys kuin inserteissäkin ja niihin toisaalta sopii kaikki muutkin samanlaisen rengassysteemin insertit. Recollectionsilla on paljon oheissälää plannereihin, kuten erilaisia tarrasettejä. Satunnaisia tuotteita voi kysellä Piia Paper-verkkokaupasta.

Dokibook

Dokibook on kiinalainen kalenteribrändi, jolla on oma verkkokauppa.  Laatu on hyvää ja toimitusaika ja -kulut maltillisia. Valikoimissa on pelkkiä kansia (sopii esim happy planner minille) sekä kansia kuuden renkaan järjestelmällä niin personal- kuin A5-koossa. Dokibook myy myös erimerkiksi zipper closure-malleja. Kuoseja on useita ja ne uusiutuvat aika ajoin – tällöin verkkokaupassa on myös hyvät alennukset! Heillä on myös paljon lisäosia planneriin, esimerkiksi klipsejä, insert-paketteja, välilehtiä ja muovitaskuja. Kaikki Suomen markkinoilla olevat A5- ja personal-insertit käyvät Dokibookinn kansiin.

Aiemmat termistöä avaavat postaukset löydät näiden linkkien takaa:

Kalenteritermistö auki – Merkit

Kalenteritermistö auki – Traveler`s Notebook

10 Comments on Kalenteritermistö auki – Rengasplanner

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *