Kalenterituunaaja katselee maailmaa tuunaajan silmin. Lehtiä lukiessa katse kiinnittyy kalenterin kannalta optimaalisiin kuviin. Joskus tulee jopa laitettua post it-lappuja lehden reunoihin merkkaamaan sopivaa tuunausmateriaalia. Mitään meillä ei viedä paperinkeräykseen ennen kuin kaikki käyttökelpoinen tuunausmateriaali on saksittu talteen. Toisinaan tuunausinspiraatio lähtee yhdestä kuvasta, toisinaan väristä tai teemasta. Joulu lienee ollut yksi selkeistä teemoista kalenterituunauksen kannalta. Lähes jokaisen lehden sivuilta löytyi teemaan sopivaa materiaalia marras-joulukuussa, puhumattakaan mainoksista joita tuli tupa tulvilleen. Mainokset on mahtava aarreaitta lehtien ohella!

Entä jos itselle ei tule lehtiä? Pyydä vaikka naapurilta tai kysäise kirjaston poistolehtiä tai kahviloista tai kampaamoista. Kirppareiltakin voi löytyä jotain pikkurahalla, vanha lastenkirja tai sisustuslehtiä Kalenterituunauksen ei siis tarvitse olla kallista. Tarvitset siis vain sakset, liimaa ja/tai kaksipuolista teippiä ja vähän mielikuvitusta. Viivotin on hyvä apuväline. Voit tehdä myös sablonat kalenteriisi sopivista boxeista, washeista yms. ja helpottaa näin suunnittelua ja kuvien leikkaamista ja rajaamista. Muista kurkistaa aina sivun toiselle puolelle ennen kuin leikkaat! Tästä voi kyllä seurata valinnan vaikeus kumman puolen uhraat ja kumman käytät.

Ihania tuunaushetkiä,
❤:lla KS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *