Suhteellisen uusi maniaperheen (kokelas?)jäsen tässä kirjoittelee, moi! Olen siis Anna, 32-vuotias tietoalan työtä tekevä naisimmeinen ja kalenterimaanikko. Myönnän tämän riippuvuuden ylpeänä, sillä toisin kuin vaikkapa päihde-, huume- ja peliriippuvuudet, tällä manialla ja riippuvuudella on pelkästään myönteisiä vaikutuksia mielenterveyteen.

Oikeastaan jo ennen Kalenterimanian ryhmään päätymistäni aloitin bujoilun. Myönnän tämän tapahtuneen hetken mielijohteesta kirjakaupassa samoillessani. Toki olin kuullut termin Bullet Journal aikaisemminkin, mutta sinä syyskuun lopun päivänä vuonna 2017 päädyin ostamaan Putingin kovakantisen muistikirjan ja innostuin. Tuhersin ensimmäistä bujoani tuntikausien ajan keittiönpöydän äärellä ja vasta sen jälkeen aloin lukea ohjeita ja bujoilun oikeaa metodia.

Kehityin bujoilussa, ja vähitellen vuoden 2017 aikana olen löytänyt tyylini, mutta olen löytänyt paljon muutakin. Aloitin oman blogin bujoilusta ja vähän muustakin elämänhallintaan liittyvästä, päädyin Vihkokaupan kanta-asiakkaaksi ja olen tilannut paljon muutakin kuin vain bujoilutarviketta. Kuvassa näkeekin kokoelmani suhteellisen laajuuden: muistikirjoja on kertynyt, ja olen keksinyt niille käyttötarkoitustakin. Lisäksi hurahdin totta kai Tombow’n sivellintusseihin, washiteippeihin, tarroihin ja die cutseihin. Viimeksi mainittuja en ole tosin käyttänyt kuin vasta tammikuun 2018 alusta lähtien, jolloin tutustuin myös Kalenterimanian ihmeelliseen maailmaan, ja tovin ihania plannereita tutkailtuani päädyin ostamaan Carpe Diemin Floral Dot A5-kokoisen plannerin, sekä hymiöteemaisia sivuja. Voitte vain kuvitella, kuinka revin paketin sen saavuttua auki kuin pikkulapsi joululahjapakettinsa.

Lisäksi kunnon maanikon tavoin minulta löytyy hyvinvointijournal, opintobujo, Fuck You-journal sekä pari kappaletta Filofaxin muistikirjoja. Ne ovat käteviä, koska sivujen paikkoja voi vaihdella – tämä on tärkeää juuri nyt siitä syystä, että olen lukemassa yliopiston pääsykokeisiin, ja muistiinpanojen jäsentely loogisiksi jälkeenpäin on erittäin suotavaa. Pääpainotus tässä maailman parhaassa harrastuksessa painottuu planneriin, S-kokoiseen Nuunaan (pikkusiskobujo), sekä L-koon Nuunaan (isosiskobujo) Masterplan-kansilla. Kalenterimanian jäseneksi liityttyäni olen saanut hurjasti inspiraatiota omiin projekteihini, sekä uskaltautunut keskustelemaan aktiivisesti. Erityisen iloinen olen ryhmän sääntöjen selkeydestä ja ylläpidon nopeasta toiminnasta sekä hellästä opastuksesta. Yhteisön yhteishenki on mahtava, ja hieman arkakin ihminen voi tempautua helposti mukaan keskusteluihin.

Uskon bujoilu- ja plannerointiharrastuksen, sekä totta kai maniaperheen jäsenyyden olevan pitkäkestoinen. Inspiraatiota, hyvää keskustelua sekä ihania ihmisiä sisältävä ryhmä kannustaa pysymään mukana. Jos et ole vielä uskaltautunut kokeilemaan plannerointia, kalenterituunausta, bujoilua tai mikä ikinä tuntuukaan omalta jutulta, suosittelen maniaperheeseen liittymistä, sillä sieltä löytyy myös vasta-alkajille neuvoa, sekä totta kai aiheeseen liittyvää sanastoa.

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille lukijoille toivottelee

tuore kalenterimaanikko Anna

2 Comments on Ylpeä kalenterimaanikko

  1. Eikös olekin muuten kumma, miten noita erilaisia kalentereita ja vihkoja ikäänkuin ihan huomaamattakin alkaa kertyä? =D Mulla on moni olemassa ollut vihko muuntunut enemmän bujomaiseksi, mitä ne on ennen olleet, jopa talon ”huoltokirja”, mikä miestäni varsinkin naurattaa.

    • No siis todellakin on! Ja kaikelle vieläpä löytyy käyttöä. On tässä tosiaan aikamoinen hurahdus tapahtunut, mutta toisaalta kun tämä harrastus tuottaa iloa, niin miksipä ei? Innolla pohdin jo myös seuraavia jäsenpostausaiheita. Sinullakin oli loistava jäsenpostausteksti, kirjoittamisen taito todella on hyppysissä sulla. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *