Niin se vaan vuosia valmiiden kalentereiden nimeen vannoneen mielikin muuttuu. Liekö asiaan vaikuttaneet syksyllä alkanut ikäkriisi vai mikä, mutta huomasin loppusyksystä seuraavani enemmän bujoilukuvia kuin rengaskalentereiden kuvia. Bujoilu alkoi kiehtomaan enemmän ja enemmän. Kunnes sitten tapaninpäivänä aikaa Prismassa kuluttaessani käsiini eksyi Bujoilun voima -kirja bujoineen. Lueskelin kirjaa sairaalan odotusaulassa ja kotona yksin ollessani, mies kun jäi osastolle. Ja niin vaan aloitin ensimmäisen oikean bujoni vuodenvaihteessa.

Pidän tätä bujoa harjoitusbujonani, johon kokeilen kaikkea mahdollista. Pinterestin ja Instagramin kuvat suurimpina inspiraatioina ensi alkuun. Eikä haittaa, jos tulee virheitä tai turhia sivuja. Tiedänpähän kokeilun kautta, mitä oikeasti haluan ja tarvitsen. Bujoilussa minua kiehtoo eniten vapaus. Saan laitettua kaiken haluamani yksien kansien väliin ja voin tehdä siitä juuri sellaisen kuin itse haluan. Toki vaatii enemmän työtä tehdä kuukausi- ja viikkoaukeamat itse, mutta toisaalta niistä saa tehtyä juuri sellaiset, kuin itse haluan. Voin halutessani tehdä joka sivusta erinäköisen.

Käytössäni on future log eli tulevaisuusloki, johon merkitsen tulevia tärkeitä juttuja sitä mukaa, kun niitä ilmaantuu. Tulevaisuuslokin tein pystykuukausina 3kk/sivu. Tulevaisuuslokin jälkeen vuorossa ovat kuukalenteri, koska tykkään seurata kuun vaiheita ja tehdä tiettyjä asioita kuunkierron mukaan. Seuraavana tulevat kuukautiskalenteri ja siivouslista. Huonekasveille pyhitin monta sivua, samoin kuin uuden lintulan suunnittelulle. Löytyypä bujostani myös lemppari tv-sarjat ja elokuvat -sivu, ruokaideat sekä oma capsule wardrobe -osio. On aika jees tietää tasan tarkkaan, mitä vaatekaappi sisältää. Ja kun vaatteet on lajiteltu kausittain, tuntuu kuin olisi koko kaapillinen uusia vaatteita kauden vaihtuessa. Eikä tule tilannetta ”Kaappi täynnä vaatetta, muttei mitään päällepantavaa”. Järjestelmällisyys on siis siirtynyt myös vaatekaapin puolelle 🙂

Ylempänä olevassa kuvassa näkyy tammikuun kuukausiaukeamani. Kuukausiaukeaman jälkeen olen tehnyt sleep login, johon merkkaan nukkumiseni ja käytössäni on myös habit tracker, jossa seuraan mulle seurannanarvoisia asioita. Liikkumista seuraan lisäksi erillisellä aukeamalla (kävellyt + hiihdetyt kilometrit sekä kotitreenit).

Koristelussa käytän mm. washeja, die cutseja, tulostettuja kuvia sekä leimoja. Lemppariaukeamani on ehdottomasti tämä:

Raikas, talvinen ja yksinkertainen aukeama, jossa on kaikki tarpeellinen. Tein toisen aukeaman samalla tyylillä käyttäen washivaihdosta saamiani washeja ja lisäksi peikonlehtikuvan, koska ostelin taas lähestyvän kevään kunniaksi uusia viherkasveja kotia kaunistamaan. Vaikka pohja on täysin sama, erilaisilla washeilla ja kuvalla kokonaisuus on ihan erilainen.

Tämän bujon kanssa kokeilen rohkeasti erilaisia tyylejä ja ideoita, joista itselle toimivimpien käyttöä jatkan ihanassa keltaisessa Leuchtturmissa, joka odottaa tositoimiin pääsyä silkkipaperiin käärittynä kaapissa. Noh öö…on siellä odottamassa myös New Pink-värinen Lettu. On tämäkin mania vienyt mennessään. Arvasinhan minä sen jo heti kättelyssä.

Aurinkoisia tuunauspäiviä kanssamaanikot!

<3:llä Pirre

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *