Jos on seurannut Kalenterimanian Facebook-ryhmää, on saattanut huomata yhden pienen Miljan tehneen visiitin Lontooseen. Lontoo on paikka, jonne palaan aina vain uudelleen, missä viihdyn parhaiten, ja pystyn hengittämään jollain tapaa vapaammin. Kirsikkana kakun päällä kyseisestä kaupungista löytyy näin kalenterimaanikon näkökulmasta muutamia kivoja tärppejä. Siispä tässä teille pieni kokoelma asioita, joita olen huomannut Lontoossa matkatessani!

Paperchase. Kauppaketju, jollaiseen törmää melkein jokaisella asemalla, nurkalla ja kadulla. Paperchasen valikoimaan kuuluu uskomattoman laaja määrä erilaisia vihkoja, kyniä, kortteja, tarroja ja muita paperitavara-addiktien lompakonkeventäjiä. Tällä kertaa mukaan tarttui muun muassa hologrammisia tacotarroja, kun taas viimevuoden reissullani nappasin mainioita kissawasheja mukaan. Valikoima vaihtuu ilmeisesti kausittain, tällä kertaa Paperchasen hyllyillä vilahteli runsaasti kaktuksia, ananaksia ja flamingoja, mikä aiheutti matkakumppanissani Kaisassa pakonomaisia ostotarpeita. Asiaa ei auttanut, että kuvan myymälä sijaitsi Victorian asemalla, joka taas sijaitsi muutaman minuutin päässä majapaikastamme.

Victorian aseman Paperchase on kaksikerroksinen myymälä, osa ketjun liikkeistä taas on varsin kompaktin kokoisia. Siliteltävää löytyy kuitenkin tolkuttomasti pienistäkin liikkeistä, sillä hyllyt on pakattu todella tiiviisti täyteen kaikennäköistä ihanaa. Oman lompakkoni iloksi suurin osa vihkoista oli kellertävillä sivuilla ja/tai viivoilla varustettuja, joten jätin ne odottamaan rakastavampaa kotia kauppaan.

Paperchase-ketjun lisäksi Lontoon kaduilta löytyy esimerkiksi Kikki K:n myymälät. Olin aiemmin käynyt vain Covent Gardenissa sijaitsevassa Kikkissä, mutta ilokseni sain huomata, että myös King’s Cross & St. Pancrasin aseman yhteydestä löytyi oma soma Kikki K. Pyöriessäni King’s Crossin liikkeessä kuvasin meidän FB-ryhmään pienen livevideon – kantsii käydä tsekkaamassa se, mikäli tahdotte tietää mitä kaikkea sieltä löytyy!

Kalenterimaanikoita hemmotellaan myös Selfridgesin ja John Lewisin kauppakeskusten valikoimilla. Kummastakin voi tehdä mukavia löytöjä, ja niistä löytyy esimerkiksi Ted Bakerin, Filofaxin, Kate Spaden, Kikki K:n sekä muiden tuotemerkkien juttuja – itselläni oli tarkoitus kotiuttaa joku kiva Filofax kalenteriperheeni jatkoksi, mutta ikävä kyllä John Lewisin värivalikoima ei miellyttänyt tarpeeksi. Lompakko oli tosin kiitollinen tästä.

Ihme ja kumma en kotiuttanut myöskään yhtäkään Star Wars -aiheista juttua John Lewisiltä. Itsekuri, sitä on välillä olemassa. Sen sijaan uskon, että meidän ylläpidon AJ:n itsekuri ei olisi ollut lähelläkään olemassaoloa tämän laiskiaisteemaisen hyllyn lähellä. Laiskiaisten vierestä löytyi erilaisia kissajuttuja, avokadoteemaa sekä lisää flamingoja ja kaktuksia.

Somien laiskiaisjuttujen jälkeen kannattaakin taas palata joko Oxford Streetin kauppoja vilisevälle kadulle, tai takaisin Covent Gardeniin, sillä kummastakin osoitteesta löytyy monen suosima Muji. Mujin liikkeessä on varsin zen tunnelma, sillä saippuoiden ja huonetuoksujen luoma fiilis on varsin jännä yhdistettynä kyniä ja muita paperitarvikkeita tursuileviin hyllyihin.

Paperitavaralöytöjä pystyy tekemään oikeastaan missä vain. Huomasin, että useat vaatekaupat kantavat jonkinlaista vihkolinjastoa, ja washirulliin saattoi törmätä melkein missä vain. Victorian aseman läheltä löytyi myös kauppa, josta olisi voinut kotiuttaa itselleen esimerkiksi Fujifilmin Instax Mini -kameran £59 hinnalla. Suosittelen siis kauppareissua tekevälle pienien putiikkien koluamista, sillä siinä usein ei ole muuta menetettävää, kuin viimeisin palkkatili.

Mikäli kuitenkin olet jo täysin kyllästynyt kalenteriaiheisiin ostosvinkkeihin ja olet Kalenterimanian blogissa ihan muista syistä, voin suositella lämmöllä tutustumaan vielä yhteen putiikkiin – nimittäin Ollivander’sin sauvakauppaan. Raskaan kalenterishoppailun jälkeen taikasauvaostokset ovat varma hitti, ja velhojen kauppakadulta löytyy myös muuta kivaa ostettavaa tai nähtävää. Kuten myös mahdollisesti täyteen tupatällinkiin pynttäytynyt suomalainen kalenterimaanikko.

Toivottavasti joku teistä sai näistä vinkeistä iloa tai hyötyä, ja pääsee edes jossain vaiheessa toteuttamaan käytännössä pienimuotoista pankkitilin tyhjennysoperaatiota Lontoon kaduille. Itse varmaan palaan nauttimaan Englannin donitsi- ja kuppikakkutarjonnasta vähintään vuoden sisällä – kuten alussa jo totesin, en osaa pitää itseäni erossa tuosta paikasta. Suosittelen kalenteriostoksien lisäksi ehdottomasti tutustumaan niihin donitseihin. Trust me, et tule pettymään.

– Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *