Tämän hetken kalenterinani toimii Leuchtturmiin rakennettu bullet journal (myöh. bujo). Kalenteri on aloitettu vuoden 2017 lokakuussa ja se alkaa jo loppua. Elän siis jännittäviä kalenteriaikoja.

Bujo valikoitui kalenteriksi oikeastaan hyvin nopeasti. Olin aiemmin käyttänyt Webster Pagesin traveller’s notebookiin sopivaa kalenterivihkoa ja se toimikin vallan mainiosti kesätöiden aikana.

Kun opiskelut jälleen syksyllä alkoivat, ajattelin, että nyt olisi hyvä saada kalenteri, joka yhdistäisi aikataulut, todo-listat ja kaikenlaiset träkkerit. Graduakin piti alkaa työstää, joten katsoin parhaaksi valita bullet journalin.

Aluksi halusin pitäytyä ainoastaan kynässä ja pitää bujon hyvin simppelinä. Tuolloin minua inspiroi instagramin mustavalkoiset ja yksinkertaiset bujoaukeamat. Hetken tätä tyyliä pystyinkin toteuttamaan kunnes…

…tajusin, että kaipaan väriä! Joten kaivoin tarrat, teipit ja vesivärit esiin. Nykyistä tyyliäni voisi siis kuvailla värikkääksi. Juuri nyt olen ihastunut kaksivärisiin vesiväritettyihin aukeamiin, joissa toteutan mitä kummallisimpia väriyhdistelmiä. Vesivärittelyssä käytän Priman vesivärejä, jotka hankin Heidin korttipajalta.

Vesivärien lisäksi tykkään käyttää esimerkiksi lehtileikkeitä, die cutseja (leikekuvia) ja tarroja. Yhdistän paljon erilaisia tyylejä ja materiaaleja tuunauksessani.

Vaikka käytän bujoani melko tarkasti ja samalla kaavalla kuukaudesta toiseen ja pidän bujon alkuperäisestä ideasta, koristelussa en kuitenkaan halua kahlita itseäni mihinkään tiettyyn tyyliin.

Toisinaan yllätän itseni tekemällä kaikenlaisia kokoelmia. Alla olevassa kuvassa on huonoja aforismeja, joita olen kerännyt Yogi Tea -pakkauksista.

Netflixin hankittuani olen alkanut seurata myös katsomiani sarjoja. Tälläiset kokoelmat ovat enemmänkin kokeilua kuin hyödyllisyyttä. Seuraavaan bujoon voisin tehdä listan hyvistä sarjoista enkä varsinaista jaksoseurantaa.

Bujo on siitä erinomainen, että sinne saa kaiken siis ihan koko elämän. Yksi tärkeimpiä sivuja bujossani on lista luottotuotteista. En meinaan ikinä muista mikä mahtoikaan olla lempihousumerkkini tai paras leipä. Bujo auttaa tähänkin asiaan.

Kalenteriani voisi kuvailla systemaattiseksi, värikkääksi, rakkaaksi ja kauniiksi. Se on osa minua.

Bullet journaleista löytyy täältä kattava postaus kalenteritermistö auki – Bullet journal

Rakkaudella Ruut <3

PS. Lue myös muut kalenterini juuri nyt postaukset 🙂

Sini

Anna-Johanna

Piia

Sanna

Milja

Suvi

Mira

Myös Kalenterimanian Youtube kanavalta löytyy paljon videoita Bullet Journaleista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *