Sain keväällä yhteistyöpostia Ajastolta. Kirjekuoresta paljastui Ajaston Time Square lukuvuosikalenteri 2018–2019. Time Square julkaistiin ensimmäisen kerran viime vuonna ja ihastuin jo silloin tähän kompaktin kokoiseen kalenteriin. Tein tästä ihanuudesta livevideon Kalenterimanian ryhmään, mutta tässä postauksessa käydään vielä tarkemmin läpi Time Squarea.

Time Square on neliskanttinen kooltaan 14,5 x 14,5 cm kierrekantinen kalenteri. Iso plussa koosta, sillä Time Square mahtuu loistavasti kulkemaan mukana pienemmässäkin käsilaukussa. Kalenterin kannet ovat kangaspintaiset ja väriltään hempeän vaaleanpunaiset, joihin on painettu valkoisella pitsiltä näyttäviä kuvioita.

Time Squaren alusta löytyvät vuosinäkymät vuosille 2018, 2019 sekä 2020. Seuraavalta sivulta löytyvät liputuspäivät Suomessa ja kansalliset vapaapäivät vuosille 2018–2019.

Ennen varsinaista kalenteriosaa on vielä kuukausisuunnitelma heinäkuusta 2018 kesäkuuhun 2019.

Sitten päästäänkin itse asiaan eli varsinaiseen kalenteriosaan. Time Squaren kalenterisivut jäljittelevät samaa hempeän vaaleanpunaista värimaailmaa kuin kansikin on. Kalenteri alkaa viikosta 28/2018 ja päättyy viikkoon 32/2019. aukeamalla on aina yksi viikko. Aukeaman alaosassa on pikkuruudussa aina kuluva kuukausi. Tämä jakaa mielipiteitä, mutta itse tykkään niiden olemassaolosta. Lisäksi aukeaman alaosassa on tilaa muistiinpanoille. Kalenterin lopusta löytyy nimipäiväluettelo. Tämä onkin aivan uudenlainen, sillä luettelossa ovat sekä suomen- että ruotsinkieliset nimipäivät sekaisin. Viimeisenä kalenterissa on tyhjiä, viivoitettuja muistiinpanosivuja.


Kalenterin fontti on todella kaunis ja hyvin luettavissa oleva. Aukeamalta näkee jo nopealla silmäisyllä päivät sekä viikkonumerot. Sivut ovat miellyttävän paksua ja jämäkkää paperia. Sanoisin niiden olevan jopa paksumpaa paperia kuin muiden Ajaston kalentereiden sivujen paperit, eivätkä ainakaan minulla käytössä olevat kynät kuulla sivujen läpi kuten voit itse todeta tuosta neljännen kuvan oikeasta alalaidasta.

Yhteenvetona todettakoon, että Time Square on juuri niin ihana kalenteri, kuin oletinkin sen olevan. Kokonsa puolesta Time Square tulee kulkemaan uskollisesti mukanani kaikkialle. Oman Time Square lukuvuosikalenterisi voit hankkia Ajaston verkkokaupasta.
Kiitos vielä kerran Ajasto tästä yhteistyöstä ja upeasta Time Squaresta!

 

Kurkkaa myös muiden Ajaston vuoden 2018 kalenterien esittelyt:

Kamu

Teinari

Maker

Kompagnon

Campus

Doodle

 

-Piia-

1 Comment on Esittelyssä – Time Square (Ajasto)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *