Tässä tekstissä esittelen teille kalenterimaailman kruununjalokiven – Filofax domino softin (personal koossa). Historiaa rakastavana yllätyin siitä, että Filofaxin toiminta alkoi jo ensimmäisen maailman sodan aikoina vuonna 1921. Minulle Filofax on kuitenkin tuore tuttavuus. Pitkään mielsin Filofaxin vahvasti businessmaailman kalenteriksi mutta filofax taipuu moneen muuhunkin kuin palaveripöytään. Filofaxin kalenterin mukana tulevat sivut nimittäin kestävät esimerkiksi vesivärejä ja erilaisia kyniä.

Aiemmin filofaxin paperi oli lähes virsikirjamaisen ohutta mutta Vihkokaupalta saamani tiedon mukaan Filofax on parantanut paperiaan ja nykyään sivut ovat paksummat kuin ennen. Tämä on erittäin tervetullut muutos. Toki sivut ovat edelleen ohuet mutta ne tuntuvat käteen laadukkailta ja kestäviltä.

Domino softissa yhdistyvät kaikki mitä kalenteriltani haluan: siirreltävyys, muokattavuus, helposti mukana kulkeva koko, ihana mutta ei liian räiskyvä väri, hillitty ulkonäkö ja laadukkuus. Domino softissa ei ole rengasplannerille tyypillistä nepparikiinnitystä vaan traveller’s notebookille ominainen kuminauha. Tämä on värin ohella ehdottomasti tärkein ominaisuus. En ole juuri koskaan välittänyt nepparikiinnityksestä, joten arvostan, että saan rengaskalenterin traveller’s notebookin ulkonäöllä.

Kalenterin sisältä löytyy koko vuoden viikot perinteisellä kellonaikanäkymällä. Kuukausiaukeamia ei valitettavasti tässä filofaxissa ole mutta välilehdet kuitenkin löytyvät. Lisäksi löytyy paljon tietoja aina uskonnollisista juhlapäivistä osoitesivuihin. Erivärisiä muistiinpanosivuja löytyy runsaasti. Huomionarvoisena yksityiskohtana on pakko mainita kalenterin kansissa olevat varta vasten kuminauhalle tehdyt urat. Laadukkuus näkyy nimenomaan yksityiskohdissa.

Filofax on selkeästi panostanut käytänöllisyyteen ja varustanut kalenterin muovisella taskulla, kynäpidikkeellä (eng. pen loop) jam läpinäkyvällä viivoittimella. Viivoitin toimii myös erinomaisena paikkamerkkinä. Etu- ja takakansista löytyy kaksi pystysuuntaista taskua, joihin kaikki ylimääräiset lippulaput voi kätevästi säilöä. Filofaxin renkaat ovat luonnollisesti laadukkaat ja avausmekanismi on tyypillinen rengaskalenterille.

En oikeastaan keksi mitään muuta pahaa sanottavaa tästä kalenterista kuin sen, että ainakin vaaleammat värit kuten itselläni oleva robin’s egg likaantuu herkästi. Kannet ovat kuitenkin kestävät ja niitä voi huoltaa.

Täältä voit lukea aiemman blogipostauksen Filofaxista ja täältä puolestaan saat lisää tietoa rengasplannereista.

Rakkaudella Ruut

2 Comments on Esittelyssä – Domino Soft (Filofax)

    • Moikka Arne! Meidän kautta ei voi tilata sivuja, kannattaa olla suoraan yhteydessä myyjiin kuten esimerkiksi Suomalainen Kirjakauppa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *