Happy Planner on yhdysvaltalaisen yrityksen, Me and My big Ideas (Mambi) kalenterimerkki ja samalla se kalenteri, josta koko Kalenterimania sai alkunsa. Siinä missä monien muiden merkkien suosio on tullut ja mennyt, Kalenterimanian facebook-ryhmässä Happy Planner lukuisine oheistuotteineen on jatkuvasti pinnalla. Mambi aloitti aikoinaan oman tarinansa tekemällä pienenä yrityksenä käytännöllisiä tarroja leikekirjakäyttöön, laajensi myöhemmin kalentereihin oheistuotteineen ja on nykyään yksi markkinoiden suosituimmista kalenterivalmistajista.

Kiekkokiinnitys

Happy planner, tuttavien kesken HP, eroaa muista merkeistä ja brändeistä, koska siinä ei ole rengasjärjestelmää tai kierresidontaa, vaan kiekot (discs, disc bound system). Yksittäiset sivut saa siis helposti otettua pois ja lisättyä, mutta kovin isoa sivupinoa ei pysty poistamaan tai lisäämään yhtä helposti kuin rengaskalenterissa. Muovisia kiekkoja on saatavilla lukuisia eri värejä ja viimeisimpänä lisäyksenä valikoimaan ovat tulleet metalliset kiekot, joita löytyy myös viittä eri väriä (sinivihreä, kulta, hopea, ruusukulta ja pinkki). Kiekkojen keskellä on suloinen sydänkuvio ja niitä löytyy kolmea kokoa: pienimpien halkaisija on noin 2,3 cm (0.75 tuumaa), keskikokoisten halkaisija on noin 3,2 cm (1.25 tuumaa) ja suurimpien halkaisija on noin 4,4 cm (1.75 tuumaa).

Sivut

Happy Plannerin sivut ovat paksuudeltaan 120 gms (grammaa per neliömetri), eli ne ovat tukevia ja niille on hyvä kirjoittaa. Sivut kestävät hyvin myös leimaamista, kunhan on tarkkana käytettävästä musteesta, jonka valintaan on tällä videolla muutama vinkki. Kiekkojärjestelmän takia Happy Plannerissa on omanlaisensa rei’itys, joten jos kalenteriin haluaa itse lisätä sivuja, tulee siihen käyttää Mambin omaa rei’itintäTästä blogitekstistä voit myös kurkata, miten rei’itys onnistuu yhden reiän rei’ittimellä. Myös We R Memory Keepersin Planner Punch Board -monitoimirei’ittimellä saat sivut rei’itettyä helposti, kunhan vain hankit siihen disc punch -lisäosan. Tämän videon loppupuolella näkyy, miten Happy Plannerin sivuja saa rei’itettyä Planner Punch Boardilla. Mambilla on valikoimissaan turkoosi yhdeksänreikäinen rei’itin classicille ja pinkki yksitoistareikäinen rei’itin bigille, mutta minille ei ole omaa rei’itintä. Reikien välit ovat joka koossa kuitenkin samat ja esimerkiksi alla olevassa kuvassa classicin rei’ittimeen on piirretty tussilla väli, jossa minin sivun saa rei’itettyä.

Välilehdet

Happy Plannerista tekee ihastuttavan joka kuukauden alussa olevat kauniit kartonkiset välilehdet. Niissä on usein motivoivia lauseita ja kauniita kuvia. Viereisellä sivulla on kuukauden koonti, johon voi merkitä tärkeitä menoja, syntymäpäiviä, tavoitteita, suosikkihetkiä ja niin edelleen.

Happy Planner Mini

  • Kalenterin ulkomitat kiekkojen kanssa 13,5 cm x 19 cm
  • Sivun koko 11,7 cm x 17,7 cm (tuumissa 4,5 x 7)

Happy Planner Mini on tuoteperheen pienin kalenteri ja samaa kokoluokkaa personal-kokoisten rengaskalentereiden kanssa. Minissä kiekkoja on 7 ja kalenterin mukana tulevat kiekot ovat kooltaan ne pienimmät. Minin viikkonäkymä on horisontaalinen ja viivattu ja viikon ensimmäinen päivä on maanantai. Kuukausiaukeaman viikko sen sijaan alkaa sunnuntaista ja päivien laatikot ovat kooltaan 2,4 cm x 3,1 cm. Minejä on saatavilla monilla erilaisilla kuoseilla, päiväämättöminä sekä päivättyinä ja siitä on olemassa myös fitness-versio.

Happy Planner Classic

  • Kalenterin ulkomitat kiekkojen kanssa 21,5 cm x 24,8 cm
  • Sivun koko 17,8 cm x 23,4 cm (tuumissa 7 x 9,25)

Happy Planner Classic on juurikin se alkuperäinen Happy Planner, joka on kooltaan hieman A5-kokoa suurempi. Classic-kokoisia Happy Plannereita saa vaaka- ja pystypäivillä olevilla viikkoaukeamilla ja niissä on yhdeksän kiekkoa. Horisontaalinäkymä on samanlainen kuin minissä ja vertikaalinäkymän päivät on puolestaan jaettu kolmeen laatikkoon. Kunkin laatikon leveys on noin 3,8 cm ja korkeus 5,8 cm – 6 cm riippuen kalenterista. Toisissa kalentereissa nimittäin laatikoiden välissä olevat viivat ovat paksumpia kuin toisissa. Kuten minissäkin, kuukausiaukeamat alkavat sunnuntaista ja viikkoaukeamat maanantaista. Kuukausinäkymän viikonpäivälaatikot ovat kooltaan 4 cm x 4 cm. Classic-koossa Happy Plannereista löytyy myös opettaja- opiskelija- faith- ja fitness-versiot, sekä reseptikirja, josta on esittely täällä blogissa. Viimeisimpänä tuotevalikoimaan ovat tulleet lasten kalenterit, joiden rantautumista Suomeen odottelemme malttamattomina!

Happy Planner Big

  • Kalenterin ulkomitat kiekkojen kanssa 25,3 cm x 29,2 cm
  • Sivun mitat 21,4 cm x 27,8 cm (tuumissa 9 x 11)

Happy Planner Big on tuoteperheen suurin kalenteri, joka on hieman A4-kokoa lyhyempi, mutta leveämpi. Happy Planner Bigissä on 11 keskikokoista kiekkoa ja sitä löytyy sekä päivättynä että päiväämättömänä ja valikoimassa ovat tavallinen kalenteri sekä opettaja- ja memory keeping -versiot. Kuukausinäkymä alkaa myös big-koossa sunnuntaista ja viikkonäkymä maanantaista. Kuukausinäkymän viikonpäivälaatikot ovat kooltaan 4,7 cm x 4,7 cm. Big-kokoa ei löydy horisontaalisella viikkonäkymällä, ainoastaan vertikaalisena, jossa päivät on jaettu kolmeen laatikkoon, kuten classic-koossa. Yhden laatikon leveys on 4,9 cm ja korkeus 7,8 cm.

Kannet

Kaikissa Happy Plannereissa on laminoidut kannet, mutta sivuja on sen verran paljon, että ne eivät ole kovin tukevan tuntuiset. Kalenteriin onkin saatavilla kiekkoihin kiinnitettäviä snap-in -kansia, jotka ovat todella tukevat. Kurkkaa, miten voit tehdä snap-in -kannet itse! Valikoimista löytyy myös kauniita ja käteviä kuminauhoja, joilla Happy Plannerin saa pysymään kiinni. Kalenteriin voi hankkia myös deluxe-kannet, joiden taskuun kalenteri sujahtaa kätevästi. Deluxe-kannet sisältävät myös rengasplannereista tutut sivutaskut, joita voi koristella mieleisellään tavalla. Kalenteriin on saatavilla myös laminoituja vaihtokansia, joten kuosia on helppo vaihtaa, jos sisällys miellyttää, mutta kansikuva ei. Kansia löytyy kaikkia kokoja, mutta juuri tällä hetkellä niiden saatavuus on todella heikkoa.

Lisäosat

Happy Planner on laaja kokonaisuus ja Mambi tarjoaa kalentereille todella monipuolisia lisä- ja oheistuotteita. Mambi valmistaa monenlaisia tarroja, esimerkiksi erittäin suosittuja 30 arkin tarrasettejä eri teemoilla (memory planning, seasonal, mom, faith jne), joita on saatavilla joka kokoon mitoitettuina. Valikoimista löytyy viivallisia, ruudullisia ja pisteellisiä muistiinpanosivuja, tarralappuja, kuvataskuja, washiteippejä, dashboardeja, muistilistoja ja taskusivuja. Kalentereihin saa ostettua puolen vuoden kalenterisivupaketteja ja erilaisia lisäsivuja, kuten wellness-, fitness-, hää-, resepti- ja kotitalouslisäosia. Näiden lisäksi valikoimiin kuuluu laukkuja, penaaleja, leimasimia ja kätevät box punchit!

Mambi julkaisee uusia tuotesarjoja vuosittain. Suomessa tuotteita jälleenmyyvät ainakin Klemmarikellari, Chic Company, Heidin korttipaja sekä Taitopuoti Paperinauha, ja jos jokin tuote puuttuu valikoimasta, kannattaa yrittäjille laittaa viestiä ja kysellä saatavuutta. Osa tuotteista on kuitenkin niin kutsuttuja limited edition -tuotteita, joita ei valitettavasti saa jälleenmyyntiin Suomeen, vaan ne on tilattava suoraan yrityksen omasta verkkokaupasta.

Kurkkaa myös Kalenterimanian YouTube-kanavalta Happy Planner-aiheiset videot!

9 Comments on Kalenteritermistö auki – Happy Planner

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *