Heips. Olen 35-vuotias kalenteriharrastaja ja myös aktiivinen aloitteleva palveluskoiraharrastaja. Avaan teille hiukan, kuinka olen lähtenyt pitämään koiran treenipäiväkirjaa ja mitä siitä on ollut hyötyä.

Kaikki lähti siitä, kun helmikuussa aloittelin koirani kanssa hakuharrastusta. Vetäjä pisti meidät kaikki miettimään ja kirjaamaan ylös, mitkä ovat meidän vahvuudet ja heikkoudet koirakkoina ja lisäksi mitkä ovat meidän tämän vuoden tavoitteet. Näitä asioita pohtiessa huomasin, että treenit olivat usein ennaltasuunnittelemattomia ja aina en muistanut mihin olimme jääneet viime kerralla. Keksin, että tarvitsin vihkon mihin kirjata meidän treenejä ja kehittymistä. Pitkään en harkinnut, kun klikkasin Vihkokaupasta L-koon Nuunan ostoskoriin.

Nuunan ensimmäisellä sivulla ovat tavoitteemme tälle vuodelle tottikseen ja hakuun. Sen jälkeen on sivu, johon kirjoitan yleisiä asioita kuten koska on ollut juoksut tai eläinlääkärikäynnit. Varsinaiset treenisivut olen jakanut kolmeen sarakkeeseen. Ensimmäisessä sarakkeessa on päivämäärä, toisessa suunnitelma mitä treeneissä on tarkoitus tehdä ja viimeisessä sarakkeessa on toteutus, jossa pohdin myös onnistumisia. Jokaisen kuun alussa mietin mitä haluamme saavuttaa sinä kuukautena ja kuun loppupuolella pohdin, miten olemme saavuttaneet tavoitteet. Lisäksi, jos seuraavalle kuulle on jotain mitä täytyy treeneissä ottaa huomioon, esimerkiksi onko joku palkkio toiminut hyvin tietyssä tilanteessa.

Olen myös kerännyt varusteluettelon, johon olen kerännyt tavaroita mitä tarvitaan treeneissä, ja joita tarvitsee vielä hankkia. Sivuja olen koristellut muoviteipeillä, joita on kertynyt ja joita en käytä kalenterini tuunaukseen.

Treenipäiväkirja auttaa siinä, että nykyään koiran koulutus ja treenit ovat paljon suunnitelmallisempia ja meillä on myös tavoitteet, joita kohti menemme. Virheet koulutuksessa tulee korjattua aikaisempaa nopeammin ja treenit ovat tehokkaampia.

– Susanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *