Sain Ajastolta yhteistyönä arvioitavaksi forget-me-not-family seinäkalenterin. Tämä kalenteri on minulle täysin uusi tuttavuus, joten oli todella mielenkiintoista päästä tutustumaan siihen. Kalenteri alkaa heinäkuun 2018 viimeiseltä viikolta ja jatkuu elokuun 2019 ensimmäiselle viikolle saakka.

Jännä, miten sitä on kaavoihinsa kangistunut. Harmittelin, ettei kalenterilehdillä ollut tilaa kirjoittaa perheenjäsenten nimiä kunkin sarakkeen yläosaan. Ajasto oli kuitenkin osannut ennakoida tämän ja heti kalenterin kannesta löytyy toimintaohje. Tunnustan, en olisi itse tajunnut kirjoittaa perheenjäsenten nimiä taustapahviin ilman ohjetta.

Kalenterissa on aina yksi viikko yhdellä kalenterilehdellä. Kalenterin vasemmasta laidasta löytyy ensimmäisenä viikonpäivä ja tykkään siitä, että kalenteriin on merkitty myös nimipäivät. Sarakkeissa on todella hyvin kirjoitustilaa kaikille menoille. Kalenterilehdet ovat niin paksua paperia, että niille pystyy huoletta kirjoittamaan tusseilla, eivätkä värit mene paperista läpi.

Jokaisen kuukauden taustakuvana on aina erilainen eläinkuva. Kuva on juuri sopivan vaalea, ettei se häiritse menojen näkymistä, mutta osaltaan kuitenkin mukavasti elävöittää kalenteria.

Itselleni on tärkeää tietää, mitä viikkoa milloinkin eletään, ja viikkonumerot löytyvätkin kätevästi kunkin kalenterilehden oikeasta laidasta. Tykästyin kovasti sivuilla seikkaileviin eläimiin ja erityisesti ylläolevassa kuvassa näkyvään söpöön seepraan.

Kalenterin mukana tulee arkillinen kivoja eläintarroja, jotka olisi pitänyt samantien saada liimata kalenteriin. Lupasin, että joka kuukauden alussa saa liimata muutaman eläintarran alkavan kuukauden viikkosivuille.

Olin itse miettinyt sopivaa perhekalenterin muotoa perheellemme ja tämän kalenterin myötä ongelma ratkesi kertaheitolla. Seinäpaikkakin on jo valmiiksi valittu koko perheen toimesta. Kiitos yhteistyöstä ja kalenterista Ajasto!

Muiden Ajaston vuoden 2018 kalenterien esittelypostaukset löytyvät alta listattuna.

Time Square

Kamu

Teinari

Maker

Kompagnon

Campus

Doodle

-Piia-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *