Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Paperisateen kanssa.

Helou helou heloou! Jokin aika sitten sain yhteistyöpaketin Paperisateelta, jonka sisällöllä tämän postauksen ATC-kortit toteutin. Paketin sisältö oli etukäteen suurimmaksi osaksi yllätys ja olikin jännittävää avata se, kun sen hyppysiini sain. Paketti sisälsi muitakin ihanuuksia, kuin ne mitä tänään tässä postauksessa nähdään. Klikkaamalla *tästä* pääsee näkemään live-avausvideon ryhmän puolelta, jos koko sisällön näkeminen kiinnostaa.

Nämä kyseiset kortit tein Kalenterimanian kesäkuun ATC-vaihtoon. Kortteja tuli tällä kertaa itseltäni neljä, sillä tarpeen vaatiessa paikkaan yleensä itse jos joku näyttää jäävän ilman vaihtoparia. Yllä olevassa kuvassa näkyvän kilpikonnakortin tekemisestä tein aiemmin videon kalenterimanian youtube-kanavalle – ensimmäisen videoni ikinä, iik! Editoimisesta tosin kaikki kunnia ja kiitos tubetiimin Lauralle, pus.

Sitten itse kortteihin! Kasasin ensimmäisenä pöydälle eteeni ne tarvikkeet, jotka eniten puhuttelivat minua tämänkertaisen atc-vaihdon teeman (meri) tiimoilta. Chipboard-kuvioita, kuviopapereita, esileikattuja paperikuvioita, Nuvon chrystal drops-aine, kultahileitä, minihelmiä.. Pohjina korteissa käytin jo valmiiksi omistamiani atc-korttipohjia.

Ensimmäisenä valitsin kuviopapereista teemaan soveltuvat yksilöt, ja liimasin niistä korttipohjiin taustat. Pilkullinen paperi on mukavan merellisen sinertävän vihreä, ja valkosiniset raidat nyt suorastaan huusivat kuuluvansa tämän teeman korttiin.

Hetken pohjia silmäiltyäni ja asiaa tuumittuani sain idean jäljelle jääneestä valkosini-raidallisesta paperista. Meren aallokkoa! Tuumasta toimeen, ja sakset heilumaan. Aallokko syntyi yksikertaisesti leikkaamalla yksi sininen raita irralleen, ja halkaisemalla se mutkitellen leikkaamalla.

Tässä kohtaa sinisen osan toisessa reunassa oli vielä osa seuraavasta valkoisesta raidasta, ja se saikin jäädä kortin pohjaosaan – rannaksi! Valkoisesta paperista saksiintui myös taivaalle muutama pilvenhattarainen. Seuraava esiin otettu tarvike oli chipboard-kuviot. Tekstinpalanen ja lokki päätyivät voittajiksi tämän kortin kohdalla, hetken sommittelun jälkeen. En kuitenkaan halunnut jättää kuvioita alkuperäisen värisiksi. Tekstikuvion maalasinkin kevyesti valkoisella akryylimaalilla, ja lokit taas saivat väriä yllensä mustasta permanenttitussista.

”Jotain vielä” pyöri päässäni kun tuumailin kortin kanssa. No mutta kultaa tietenkin! Kultahippuset saisivat toimittaa rantahiekan virkaa. Kiinnitin ranta-alueen päälle ensin kevyesti liimaa, ja ripottelin sitten kimaltavia hippusia liiman päälle. Samaa liimaa käytin myös chipboard-kuvioiden kiinnittämiseen lopullisesti paikoilleen. Tykästyin muuten tähän liimaan aika kovin; se kuivuu kirkkaaksi ja kompaktin pullon kärki on sopivan pieni. Oli yllättävän helppoa annostella pienen pieniäkin määrää liimaa suoraan liimattavaan kohteeseen!

Seuraavana vuorossa kortti numero 2! Raitataustainen kaveri siis. Kortin alaosan ”aallot” on leikattu kohta kuviopaperia. Tähän halusin yhdistää chipboard-kuvioista kasvin, ja simpukoita. En tässäkään halunnut kuvioiden olevan pahvin värisiä joten väritin niitä sekä valkoisella akryylimaalilla että Tombowin Dual Brush-kynillä.

Ylänurkkaan valitsin paperisen leikekuvion, ja siihen kirjoitin merihenkisen tekstin. ”Under the sea” tuntui sopivalta, sillä itse ainakin korttia tehdessäni näin silmissäni vedenalaisia kasveja ja niiden lomasta pilkottavia simpukoita. Toivottavasti tunnelma välittyi kortin saajalle asti! Loppusilauksena halusin lisätä korttiin vielä hiukan tekstuuria. Liima ja miniminihelmiä siis!

Helmien lisääminen oli ehkä sinänsä pieni asia, mutta se toi mukavasti eloa korttiin.

Kolmannen kortin kohdalla hylkäsin helmet, ja kaivoin sen sijaan tavaroiden seasta mukana tulleen käyntikortin! 0303-numeroinneilla varustettu paperinen kuva kutsui puoleensa pienellä rosoisuudellaan ja sinertävällä sävyllään – se voisi mainiosti olla risteilylippu!

Ja risteilylipuksi sen siis tein, hih!  Käyntikortin kiepautin ympäri – sen taustapuoli oli nimittäin ihanaa valkeaa helmiäistä jonka ehdottomasti halusin liimata korttiin taustalle. Lisäksi pätkä valkeaa organzanauhaa ja ankkurikuvio. Vielä hieman tekstiä mustalla kynällä, ja niin käyntikortti ja pala leikekuvaa muuttuivatkin atc-kortiksi. Ta-daa!

 

♥, Inka

 

Ps. ATC-korteista löydät pari aiempaa postausta *täältä* ja *täältä*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *