Tänään teille on luvassa esittely jostain vähän erilaisesta! My Indie & Co -niminen yritys otti meihin tovi sitten yhteyttä, ja heiltä lähetettiin minulle esiteltäväksi japanilainen Jibun Techo -kalenteri. Tämä saamani on A5 Slim -kokoinen Biz-versio Jibun Techosta, ja minulle ainakin ihan uusi tuttavuus! My Indie & Co on saanut ensimmäisenä Euroopassa myyntiin nämä kyseisen merkin kalenterit, ja on ihan huippua päästä esittelemään teille tämä uutuus.

Kalenterissa on muoviset, mustat kannet, joiden etupuolelta löytyy erittäin kätevä tasku. Sisäkannen puolelta löytyy esimerkiksi washisampleille sopivia korttitaskuja, mikä oli mielestäni tosi hyvä lisä. Muoviset kannet on myös helppo pitää puhtaana, sillä ne kestävät kosteallakin pyyhkimistä.

Kalenteri on kokonaan japaniksi, mutta onneksi alusta löytyy myös englanninkieliset selitykset, että mihin mikäkin sivu on tarkoitettu. Tämä on tosiaan ainakin mulle tarpeen, sillä japanintaitoni on hyvin heikossa kunnossa, ja tämä kalenteri pitää ohuesta ulkomuodostaan huolimatta hurjasti kaikkea sisällään. Englanninkielisestä apusivusta on helppo kurkata mistä mikäkin aukeama löytyy, ja siitä saa myös ideoita niiden käyttämiseen.

Kalenteriin on varattu hurjasti tilaa ”kuukausisuunnitelmille”, mutta minun silmääni nämä ovat ihan täydellisiä tracker- ja seurantasivuja. Tähän mahtuu vaikka mistä erilaista trackeria, ja tällaiselle bujottumuudesta kärsivälle ihmiselle tämä vaikuttaa todella toimivalta ratkaisulta. Vasemmalle voi listata erilaisia seurattavia asioita, ja niitä pystyy helposti seuraamaan pitkin kuukautta. Ihan älyttömän kätevä!

Jopa kuukausisuunnitelmille tarkoitetuilta sivuilta löytyy kätevät mielialatrackerit. Japanilaiset tosiaan haluavat pysyä ilmeisesti kaikesta kärryillä, ja tämä sopii mun hajamielisyyteen enemmän kuin hyvin! Paperi tässä Biz-kalenterissa on Kokyuon omaa MIO-paperia, kun taas standard-mallin kalenterien sivut ovat Tomoe Riveria. Sivut on ihan älyttömän sileät ja miellyttävät, ja olenkin sivellyt näitä vähän enemmänkin kuin olisi ehkä luonnollista. Mutta kalenterimaanikkona erittäin ymmärrettävää.

Viikkoaukeamaksi tarkoitetut sivut ovat myös trackermahdollisuuksilla varustettuja, ja ne alkavat näin suomalaiseen makuun sopivasti maanantaista jenkkityylisen sunnuntain sijaan. Tästä iso peukku! Kaikki kalenterin sivut ovat yhtenäisesti ruudutettu pienin ruuduin – mikäli tähän tahtoo kirjoittaa ruutujenmukaisesti, suosittelen jotain 0.38-kärkistä kynää ohuempaa ja todella pientä käsialaa. Ruutujen pienuus ei kuitenkaan haittaa, mikäli antaa oman käsialan mennä parin ruudun mittaiselle alueelle.

Kalenterissa on myös esitetty hienoja japaninkielisiä esimerkkejä sen käyttötarkoituksista, ja tuleekin olemaan hauskaa katsoa, muistuttaako oma versioni yhtään näitä esimerkkisivuja käytön jälkeen. Ajattelin itse kerätä tähän kaikkia niitä asioita, joita normaalisti kasaisin henkisille post-it-lapuilleni, ja näin pääsen kuormittamasta edes vähän aivojani. Odotan mielenkiinnolla tarkempaa tutustumista kalenteriin!

My Indie & Co on toistaiseksi Etsy-kauppana toimiva, mutta heillä on kokonaan uusi verkkokauppa tekeillä ja tulossa. Tämänhetkiseen valikoimaan kuuluvat myös tähän kalenterimallistoon tarkoitetut Jibun Techo Goods -lisukkeet, joihin kuuluvat mm. mittojen mukaan tehdyt liimalaput, To Do -listat, kirjoitusalustat sekä zipper pocketsit. Syksyn aikana Suomeen saapuvatkin vuoden 2019 mallit näistä kiehtovista kirjasista, mitä odotellessa yrityksen ihanuuksia pystyy seuraamaan heidän Facebook- sekä Instagram-sivuiltaan.

Löytyykö sieltä muita, joita tämä japanilainen pääsi ihastuttamaan?

– Milja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *