Moikka! Täällä kirjoittelee Olga, 26-vuotias kalenterimaanikko. Kerron teille hieman omaa kalenterihistoriaani ja siinä samassa Persoonallisesta Kalenterista. Kalenteria olen käyttänyt säännöllisesti jo yläasteajoilta lähtien, muistaakseni seiskaluokalta alkaen eli 13 vuotta. Nyt perehdytään kuitenkin yhteen tiettyyn merkkiin, jonka olen todennut itselleni erittäin hyväksi.

Personal Planner eli suomeksi Persoonallinen Kalenteri on ollut käytössäni yhteensä viisi vuotta. Löysin kyseisen firman vuoden 2013 lopussa, jolloin tilasin ensimmäisen kalenterini alkamaan tammikuusta 2014. Ihastuin ensimmäisenä ideaan, että saan kanteen valita haluamiani kuvia ja sisältöön, johon on mahdollista myös vaikuttaa.

Ensimmäinen kalenterini oli koossa ”square” eli neliö. Tämä oli oikein oiva, laukkuun kuin laukkuun sopiva. Tämän jälkeen siirryinkin kokoon A5, ja siinä koossa olenkin pysynyt jo neljä vuotta. Tässä on riittävästi tilaa, ja tämä on muutenkin miellyttävämpi muodoltaan.
Ensimmäiset vuodet valikoin huolella tärkeimpiä kuvia, joita jaksan katsella vuoden. Nyt tänä ja viime vuonna päätin mennä helmpomman kautta. Viime vuonna etsin sarkastisia quoteja ja tänä vuonna valitsin Persoonallisen Kalenterin omista kuoseista.

Kalenterin sisältöön on ulkonäön lisäksi mahdollista vaikuttaa. A5 koossa on tällä hetkellä tarjolla viisi erilaista layout vaihtoehtoa. Itse suosin aluksi pystysarakkeita viivoilla, herkästi vinoon kirjoittavana viivat olivat ehdottomat. Tämän vuoden kalenterissani halusin kokeilla täysin uudenlaita ulkoasua.

Layoutin lisäksi yläpalkkiin on mahdollista valita laajasta valikoimasta miellyttävä kuosi, omia kuvia siihen ei kuitenkaan saa. Näiden lisäksi sivun alalaidassa oleviin sarakkeisiin on mahdollista valita monista eri vaihtoehdoista. Itse suosin to do -listoja, päivälliset -listoja sekä viivastoa. Näiden lisäksi siellä on valittavisa myös esimerkiksi nuottiviivat, tentit ja muita opiskeluun liittyviä tai nimeämättömiä listoja.

Jokaiseen kalenteriin kuuluu tietty määrä lisäsivuja, jotka voit myös itse valita. A5 kokoisessa on myös mahdollista valita kuukausinäkymä jokaisen kuukauden alkuun. Tämän lisäksi valittavina on mm. vuosinäkymiä, pistesivut, sudokut tai värityskuvat. Tämän hetkisessä kalenterissani on valittuna kuukausiaukeamat , vuosinäkymä 2019 ja pistevisut kalenterin loppuun

Vanhempia kalentereita selaillessani huomasin, että pelkkä yhdellä kynällä kirjoittaminen ei riitä. Puuvärit ja tussit olivat joskus kovassakin käytössä. Kalenterimanian löysin joulukuussa 2016. Hain ideoita ja inspiraatiota ja tammikuussa 2017 aloitin virallisesti kalenterin koristelun ja sillä tiellä ollaan edelleen. Eikä loppua näy!

-Olga

2 Comments on Persoonallinen Kalenteri(mania)

  1. Vieläkö teiltä saa tilata ”personal-calendereita” haluamillaan sisällöillä sekä näköisyyksillä (vissiin uusi sana)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *