Kalenterimanian Facebook-ryhmässä järjestetään lähes joka kuukausi happy mail -rinki, joka on loistava tapa saada vähän piristystä postilaatikkoon. Happy mail -postin tulisikin nimensä mukaisesti ennen kaikkea ilahduttaa vastaanottajaa. Ihana kirje silloin tällöin postilaatikossa ainaisten laskujen sijaan on omiaan piristämään harmaintakin päivää.

Happy mail -rinkiä varten avataan kuukausittain uusi ketju, jossa on kerrottu kulloisenkin ringin säännöt. Ketjussa myös sanotaan, millaisia toiveita happy mailin suhteen ilmoittautumisen yhteyteen voi laittaa. Joskus ketjussa on ilmoitettu, että voi kertoa käytössä olevan kalenterin tai kalenterit, sekä kaksi asiaa, joista pitää ja yhden josta ei pidä. Tähän sopiva vastaus olisi vaikapa seuraavanlainen: ”Tykkään pastelliväreistä ja tarroista, en tykkää mustasta ja käytössäni on Webster’s Pagesin Color Crush personal-koossa.” Välillä taas on menty yhden toiveen periaatteella, mikä tarkoittaa käytännössä yllärikuorta. Joskus toiveita voi olla hankala tiivistää muutamaan sanaan, mutta ne ovat kuitenkin vain antamassa kirjeen lähettäjälle suuntaviivoja siitä, millaisista asioista vastaanottaja pitää.

Kaikkein tärkeintä mihin tahansa rinkiin osallistuessa on se, että sitoutuu lähettämään postin ajoissa. Ketjussa kerrotaan, milloin viimeinen lähetyspäivä on, mutta posti kannattaa koota ja lähettää kuitenkin hyvissä ajoin ennen määräaikaa.

Mitä happy mailiin sitten voi laittaa mukaan? Tämä mietityttää varmasti monia ja saattaa jännittää erityisesti niitä, jotka ovat kasaamassa ensimmäistä kirjettään. Mutta ihan suotta! Kun lähetät sellaisen kirjeen, jonka mielelläsi saisit itsekin, on kirje varmasti aivan oikeanlainen. Toiveet antavat hyvin suuntaa, mutta niistä on turha ottaa paineita. Alla on esimerkkejä siitä, mitä kirjeeseen voi sujauttaa mukaan. Kirjeen koolla ei ole niinkään merkitystä. Iso ja pieni happy mail -kuori voivat ilahduttaa aivan yhtä paljon!

Kirjeeseen voi laittaa esimerkiksi:

  • washisampleja
  • tarroja
  • askartelupaperia
  • diecutseja
  • klemmareita

Oikeastaan mukaan voi laittaa mitä tahansa mitä voi hyödyntää kalenterien tuunauksessa! Ei ole tarkoitus lähteä ostamaan kaupasta kokonaisia tarra-arkkeja tai washirullia, vaan penkoa omia varastoja ja koota niistä kiva kirje. Toki kukaan ei estä shoppailemasta, jos haluaa ostaa jotakin juuri omalle parille, mutta tarkoitus ei ole tämä. Kannattaa kurkata myös Siinan vinkit happy mailin kasaamiseen täältä. Lisäksi ideoita ja vinkkejä voi käydä poimimassa ryhmän happy mail –kansioista. Kuvista näkee, että kirjeitä on hyvin erilaisia ja kaikki ovat ihania. Saadusta happy mailista on muuten hyvä ladata kansioon kuva. Samalla kertaa menee lähettäjälle tieto, että kirje on mennyt perille ja toisaalta muut pääsevät ihastelemaan kuvaa ja ilostumaan kirjeestä.

Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan happy mail -rinkiin. Sekä postin lähettäminen että saaminen antaa todella paljon!

9 Comments on Kalenteritermistö auki – Happy mail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *