Olen aina tykännyt tehdä käsillä, askarrella, piirtää, värittää ja kirjoittaa. Pidin kalenterissa päiväkirjaa, kunnes exäni astui kuvioihin. Samoihin aikoihin aloin kiinnostua kalenterituunauksesta, jonka exäni sanoi olevan ajanhukkaa ja aivan turhanpäiväistä, kuten päiväkirjankin kirjoittaminen. Luovuin lopulta kaikesta askartelusta. Tässä vaiheessa haluan kertoa, että exäni oli narsisti ja sairaalloisen mustasukkainen.

Eräänä iltana vajaan vuoden yhdessäolon jälkeen olin yksin kotona. Otin esiin kynän ja paperia ja aloin kirjoittamaan parisuhteestamme. Kirjoitin kolme A4-paperia täyteen ja tajusin, että ainoa mahdollinen ratkaisu on ero. Tajusin myös, kuinka paljon olin kaivannut kirjoittamista ja käsillä tekemistä. Pikkuhiljaa aloin taas askarrella ja piirrellä. Löysin nettiä selatessani termin bullet journal ja kiinnostuin välittömästi. Aloin tutkia asiaa enemmän ja liityin Kalenterimanian Facebook-ryhmään. Katselin muiden ryhmäläisten kalenterikuvia kansioista ja viikon kuvaketjuista ja lumouduin täysin.

Viime kesänä sitten ostin Prismasta A5-kokoisen vihon, johon olen tehnyt kalenteria elokuusta 2017 lähtien. Kalenterini on hyvin sekava sekoitus ja teen sivut aina fiiliksen mukaan. En juurikaan suunnittele sitä mitä teen, vaan teen jotakin sellaista, joka sillä hetkellä tuntuu kivalta. Jouluna sain serkultani joululahjaksi muistikirjan, jonka hän on itse tehnyt. Siihen olen joidenkin muistiinpanojen lisäksi tehnyt muun muassa ryhmässä olleet doodle challenget ja käsialahaasteen.

Nyt vihkoni alkaa tulla täyteen ja olenkin miettinyt paljon, minkälainen seuraava kalenterini tulisi olemaan. Nykyinen avomieheni ymmärtää tätä harrastusta täysin, eikä paheksu sitä lainkaan ja vei minut jopa Tampereelle, jotta pääsisin Vihkokauppaan tutkimaan erilaisia kalenterivaihtoehtoja. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin tilaamaan rengasplannerin kiinakaupasta. Tilasin samalla planneriin lisäsivuja pisteillä ja ilman sekä löysin myös kauniita välilehtiä. No, eipä siinä sitten kovin kauaa mennyt, kun huomasin jostain ihmeen syystä tutkivani erilaisia traveler’s notebookeja, ja lopulta semmoinen meni tilaukseen myös. Aloin jo vähän panikoida, että mitä tekisin sekä rengasplannerilla että traveler’s notebookilla. Kyseltyäni vähän neuvoja tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että rengasplannerin pidän varsinaisena kalenterina ja traveler’s notebookiin kirjoitan päiväkirjaa, ruokalistoja yms.

Jouduin odottamaan jonkin aikaa, mutta lopulta Kiinasta tilaamani rengasplanneri ja välilehdet saapuivat. Traveler’s notebook saapui seuraavaksi ja sen mukana tuli kaksi vihkoa. Lisäsivut eivät ole vielä saapuneet, mutta jospa ne tämän meidän karavaanarireissun aikana ehtisivät tulla. Toivon vain, että naapuri muistaa tyhjentää postilaatikon, ettei se pursua yli kiinatilausteni takia! Olen ihastellut ja hypistellyt sekä planneria että traveler’s notebookia jatkuvasti ja selvittelinkin jo, mistä saan uusia vihkoja sitten, kun vanhat täyttyvät. En ole myöskään ollenkaan varma, onko juuri tämä rengasplanneri se parhaista parhain kalenteri, mutta sen aika näyttää. Innolla odotan, että pääsen aloittamaan nämä ihanuudet ja samalla tunnustelemaan ja fiilistelemään, miltä elo niiden kanssa tuntuu.

Terkuin Armi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *