Ryhmässä on aina välillä ollut jäsenten järjestämiä pocket letter -vaihtoja, ja koska aihe tuntuu monia kiinnostavan, avataan tässä postauksessa hieman mistä niissä on kyse! Pocket letter suomentuu suoraan Taskukirjeeksi, mutta yleisesti niistä puhutaan alkuperäisellä nimellään pocket lettereinä.

Pocket letterissä on kyse 9 kortin korttitaskuun kasatusta kollaasista. Pohjana käytetään siis muovista korttitaskua, jollaisia voi ostaa useimmista kirjakaupoista tai löytää toimistotarvikeosastoilta. Muovitaskuun voi ”silputa” yhden isomman kuvan 9 osaan, tai tehdä 9 toisistaan erillistä osaa omiin taskuihinsa. Pocket lettereitä tehdään myös valokuvataskuihin, joissa on 4 isompaa taskua 9 pienen sijasta. Vaihtoparilta on hyvä kysäistä mieltymyksistä, jos ei vaihdon ohjeistuksissa itsessään ole määritelty minkälaiseen sivuun pocket letter tulisi tehdä.

Pocket letterin kääntöpuolelle sujautetaan taskuihin pieniä yllätyksiä vastaanottajalle. Näissä on vain mielikuvitus rajana – vaihdon teemaa ja vastaanottajan mahdollisesti tiedossa olevia mieltymyksiä on toki mukava huomioida. Yllätyksiksi taskuihin voi sujauttaa esimerkiksi tarroja, leikekuvia, washisampleja, teepussin, makeisen (tässä on hyvä huomioida ettei valitse mitään sulavaa hellekeleillä!), pienen kirjeen, pl-kortteja, klemmareita..

Itse halusin tehdä ja vaihtaa pocket letterin yksisarvisteemalla, ja laitoin vaihtokyselyn ryhmään. Ei mennyt aikaakaan kun vaihtopari löytyi! Postauksen kuvissa näkyy minkälainen omasta tekeleestäni syntyi, tein perinteisesti 9 toisistaan irtonaista korttia samaan teemaan sidottuna.

– Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *