Jokainen maanikko tietää sen tunteen. Sen tunteen kun sinulla on edessäsi uuden uutukainen kalenteri ja sormet suorastaan syyhyävät tehdä jotain. Ihan mitä tahansa. Minä olen käynyt lähestulkoot kaikki kalenterivaihtoehdot läpi, mutta mikään ei ole aiheuttanut niin paljon päänvaivaa minulle, kuin traveler`s notebook. Sen käyttöönottoon on ollut aina jotenkin suurempi kynnys, kuin muiden kalentereiden kohdalla. Koska epäilen etten ole ainoa joka on tämän asian kanssa pähkäillyt, päätin kirjoittaa aiheesta postauksen.

Ostin meidän ylläpidon Suvilta personal kokoiset Priman kannet, personalin siksi koska minulla on varsinaisena kalenterinani jo standardi kokoinen traveler`s notebook. Rehellisyyden nimissä, en tekisi mitään kahdella samankokoisella. Kun otin traveler`s notebookiani käyttöön ihan ensimmäisen kerran tein ison virheen. En suunnittelut tarpeeksi tarkkaan vihkojen sisältöä. Minulla oli mielikuva ja tietynlainen visio siitä mitä halusin, mutta ei kykyä toteuttaa sitä. Tämä johti siihen että raapustelin vähän mitä sattuu johonkin vihkoon, sinne tänne, sen enempää asiaa miettimättä. Joka johti lopulta siihen, että heivasin koko traveler`s notebookin. Turhauduin siihen.

Tärkein neuvoni siis onkin, että mieti tarkkaan mitä haluat vihkoihin sisällyttää. Tee itsellesi vaikkapa lista niistä asioista mitkä haluat yksiin kansiin. Minä tiesin että haluan tehkä ”bucket list-vihon”, eli omistaa yhden vihon täysin ystävälleni Nellylle ja niille asioille mitkä haluan hänen kanssaan tehdä. Listaan sinne elokuvia joita haluan hänen kanssaan katsoa, ravintoloita joissa haluan käydä ja esimerkiksi viinejä joita haluan juoda. Toiseen vihkoon halusin ”hyvän mielen” juttuja, joka tässä kohtaa tarkoittaa yleisesti ravintoloita jotka kiinnostavat, kirjoja jotka haluan lukea, ylipäätään asioita joita haluan tehdä.

Jokatapauksessa kun tiedät mitä haluat vihkoisi laittaa, tiedät myös montako niitä tarvitset. Minä kaipasin alkuun ihan vain neljää vihkoa, joten ostin Chic Companyltä Priman vihkosetin (tällä hetkellä valitettavasti loppu verkkokaupasta, kannattaa tiedustella Omziinilta) jossa on neljä erilaista vihkoa. Setti sopi minulle loistavasti, sillä en ikinä osaa päättää haluanko blankoja vihkoja, vai kentien viivallisia. Setissä on yksi blanko, yksi viivallinen, yksi pisteellinen ja yksi ruudullinen. Jokaiseen tarpeeseen jotakin. Vihot ovat pastellisävyisiä, joten sopisivat ihan sellaisenakin käyttööni, mutta halusin kuitenkin koristella kannet.

Toinen vinkkini on se, että älkää ”jääkö jumiin” siihen, että kuminauhoja on kansissa neljä (tai vähemmän), vihkoja saa hyvin pienellä vaivalla useampia yhteen kuminauhaan. Sitten yksi asia jonka olisin halunnut oivaltaa jo silloin, kun kasasin ihan ensimmäistä traveler`s notebookiani: tabien käyttö. Tarkoitan siis niitä pieniä lipareita joissa esimerkiksi peruskalenterissa lukevat kuukaudet. Niitä kannattaa hankkia joko valmiina tai sitten tehdä itse (minä onnekas sain ison kasan stanssattuja tabeja eräältä ryhmäläiseltä) ja käyttää rohkeasti. Käytöstä sen verran, että tabejahan ei kukaan kiellä kiinnittämästä myös vihkojen yläreunaan, vaikka monet laittavatkin ne vihkojen sivuun. Vaikka monissa tabeissa on liima valmiina, olen huomannut että ne kannattaa vahvistaa teippaamaalla sivun reunaan. Kovassa käytössä tuppaavat aina hitusen kärsimään.

Viimeisenä vinkkinä haluan sanoa: luovuus. Uskaltakaa kokeilla uusia juttuja, minulla on standardi-kokoisessa traveler`s notebookissani yksi vihko ihan vain luovuudelle. Sinne voin tehdä kaikkea mahdollista vesivärikokeiluista tarra-aukeamiin. Te ette tee tätä ketään muuta varten, kuin itseänne. Kokeilin nyt kansia koristellessani ensimmäistä kertaa rub-ons tarroja, eli raaputettavia. Jotkut ovat tällaisia ehtineet jo joskus kultaisella yhdeksänkymmentä luvulla kokeilemaan, mutta minulta on mennyt näiden ihanuus täysin ohi. Yllätyin totaalisesti näiden helppoudesta ja siitä miten ihanan sileän pinnan ne jättävät, suosittelen siis lämmöllä kokeilemaan!

 

-Mirppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *