Kun kalenterimaanikko lähtee opiskelemaan, on yksi asia varma: välineet pitää saada kuntoon ennen kuin mitään muuta voi edes alkaa suunnitella. Päätin avata hieman (koulu)laukkuni sisältöä teillekin. Pääsette nyt katsomaan, mitä minä nostan pöydälle ennen luennon alkua.

Ensimmäisenä on opiskeluja varten Chic Companylta hankittu Nuuna L Light. Tämä hoikkis on ulkomitoiltaan samaa kokoa kuin L-kokoinen Nuuna. Sivuja on kuitenkin vain 176, kun taas tavallisessa L-kokoisessa Nuunassa niitä on 256. Tämä ero tekee lightista minun mielestäni miellyttävämmän kantaa mukana. Käytän Nuunaa eräänlaisena koulubujona. Siihen voin tehdä muistiinpanoja sellaisista asioista, joita saatan työelämässä hyvinkin tarvita arjessa. Olen alanvaihtaja ja siksi olisi ihanaa kun mukana olisi jotain käsikirjan tyyppistä. Siinä olisi vain ne jutut mitkä itse olen kokenut tärkeiksi. En halua siis valmista kirjaa enkä todella kuljettaa kaikkia koulumateriaaleja mukana töissä. Tämä on ollut toimiva ratkaisu minulle ja täytän sitä harkiten, mutta innolla! Kuvassa on bujoni aloitussivu ja lisäksi muutama Heidi Swappin Hawthorne-sarjan washeista. Washit ovat peräisin Heidin Korttipajalta.

Nuuna L light on toiminut erittäin hyvin jokapäiväisessä käytössä. Lisää Chic Companyn Nuuna-valikoimaa pääset selaamaan tästä.

Seuraavana vuorossa on ihana kalenterini, josta aina paljon ryhmässä puhunkin. Hobonichi on siis kyseessä ja kokona on a6. Vuoden kalenteriosa on jaettu kahteen kirjaseen: tammikuusta kesäkuuhun ja heinäkuusta joulukuuhun. Tätä kalenteripakettia sanotaan aveciksi ja se on ainoa kahden kirjasen malli. Muut ovat yksissä kansissa olevia kalenteriosia englanniksi tai japaniksi. Kalenterista olen pitänyt tosi paljon! Se on kaunis ja kätevä.

A6-koko on kompakti, mutta se pullistuu erittäin nopeasti ainakin omassa käytössäni. Voisinhan ottaa alkuvuoden osan pois välistä, mutta siellä on kaikkea niin ihanaa muisteltavaa, etten halua jättää sitä kotiin! Toisekseen jos päivän kohdalta loppuukin kirjoitustila tai haluan tallettaa jotain muuta, saan ekstrasivun napattua käyttöön alkuvuoden puolelta. Ja käyttämättömiä sivujahan riittää, sillä otin Hobonichin käyttöön aikanaan kesäkuussa niin alkuosa on kokonaan vapaata riistaa käytettäväksi näin jälkikäteen! Kun tuota kuvaa katsoo niin alkaa kieltämättä huolettaa loppuvuoden tuunauksien mahtuminen, mutta murehditaan sitä sitten!

Opiskelumuistiinpanoja varten ostin itselleni viimein kauan himoitsemani Filofaxin muistikirjan Se Hämeenpuiston vihkokaupasta! Muistikirjan koko on a5 ja väri duck egg. Parasta siinä on siirreltävät sivut, hyvä koko ja mukana tuleva taskullinen pahvisivu.Ostamani lisäpaketin turvin olen saanut myös tarvittaessa blankoja sivuja kehiin niitä tarvitessani. Kuvissa näkyy muitakin ihanuuksia! Heidin Korttipajalta tilaamistani Carpe Diemin Beautiful-sarjan skräppipaperiarkeista tein uudet välilehdet Filofaxiini. Muistilaput olivat niin sööttejä, että samaan pakettiin laitettiin nekin! Ja washi. HUPS.

MAMBIn ohuita washeja ostin Klemmarikellarista. Ne ovat tosi ihania paitsi koristeluun, myös otsikointien alleviivaukseen!

Siinä on koko pinkka pulpettini reunalta! Täytyy tunnustaa, että hieman huvitan kanssaopiskelijoitani, mutta yllättävän moni on kyllä kovin kiinnostunut siitä mitä teen ja mitä tämä harrastus on. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin saada muitakin innostumaan ja löytämään luovuutensa Kalenterimaniasta? Näinhän minullekin kävi ja tuhansille muille ihmisille. Nykyään saamme yhdessä innostua, ideoida ja iloita näistä meille niin tärkeistä asioista.

Jos joku kysyy niin kai sinullakin on hetki aikaa puhua Kalenterimaniasta…?

Ihanaa syysviikkoa kaikille!

-AJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *