Minulla on kunnia aloittaa Kalenterimanian yhteistyö Lahden Työn Paikka -nimisen kirjansitomon kanssa. Yrityksellä on vahvat juuret Lahdessa ja se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1987. Kaikki Lahden Työn Paikan kirjansitomon tuotteet ovat käsityöpainotteisesti valmistettuja ja bujotuotteiden lisäksi he tekevät tilaustöitä kunnille, kaupungeille ja yrityksille sekä myös yksityisille asiakkaille. Lisätietoa yrityksestä löytyy heidän nettisivuiltaan.

Lahden Työn Paikka on minulle yrityksenä suhteellisen uusi tuttavuus. Sen verran tiesin entuudestaan heidän toiminnastaan, että olen Instagramissa ihaillut kirjansitomon Peikonlehti-kantisia muistikirjoja. Nyt salainen haaveni toteutui ja pääsin henkilökohtaisesti tutustumaan tuotteisiin, kun sain valita heidän verkkokaupasta itselleni yhden vapaavalintaisen muistikirjan koekäyttöön. Mutta voi, miten ihana yllätys olikaan, kun paketista löytyi muistikirjan lisäksi pistesivuinen vihko sekä erilaisia tarra-arkkeja.

Muistikirjoja on saatavana sekä A4- että A5-kokoisina. Olin ajatellut kotiuttavani A5-kokoisen Peikonlehti-kannella olevan, mutta kuinkas kävikään. Kun selasin eri kansivaihtoehtoja läpi, ihastuin täysin Esa Heiskasen kuvaamaan Jäinen ranta -muistikirjan kanteen. Merenrantakaupungissa syntyneenä ja kasvaneena merellä on suuri merkitys minulle, ja muistikirjan myötä minulla on aina hitunen merta mukanani.

Oma muistikirjani on A5-kokoinen ja plus-mallia. Siinä on kovat kannet ja sama kuva sekä etu- että takakannessa. Kuvien päällä on softtouch-laminointi, joka tekee kannesta erittäin miellyttävän; sanoisinko jopa samettisen pehmeän tuntuisen. Olen useampaan kertaan huomannut, että olen ajatuksissani silitellyt muistikirjaa. Siinä on jotain äärimmäisen rentouttavaa.

Mutta palataanpa takaisin muistikirjan muihin yksityiskohtiin. Se on lankaommeltu ja lay-flat, eli se avautuu täysin litteäksi. Sen saa suljettua kuminauhalla ja etukannen sisäpuolelta löytyy muovitasku. Lisäksi annan erityistä plussaa valmiiksi numeroiduista sivuista, joita on 160. Sisäsivujen paperi on valkoista 140g Edixion offset -paperia. Paperi on sileää ja kynä luistaa siinä hyvin, mikä takaa mukavan kirjoitustuntuman. Sivujen pisteet ovat mukavan vaaleanharmaat, eivätkä hyppää suoraan silmille, kun muistikirjan avaa. Pisteväli on 5 mm. Allaolevassa kuvassa alla näkyy muistikirjan sivu ja yllä pistevihkon sivu. Molemmissa on täysin sama paperi, samanlaiset pisteet ja sama pisteväli.

Vihkoja löytyy koon mukaan eri kansivaihtoehdoilla. Minun saamani vihko on nidottu, kooltaan A5 ja kuten jo edellä mainitsin, sivut ovat pisteelliset. Ekstrapisteitä se saa pyöristetyistä kulmistaan. Mikä mukavinta, vihko sopii täydellisesti mukana kannettavaksi muistikirjan välissä. Minulle ei voisi parempaa yhdistelmää olla, sillä vihko toimii hyvin pikaisten muistiinpanojen tekemiseen, josta sitten siirrän tiedot tarkempien yksityiskohtien kanssa muistikirjaani.

Lahden Työn Paikan tarrat olivat erittäin positiivinen yllätys, sillä niistä löytyy valinnanvaraa ihan varmasti jokaiseen makuun. Valikoimassa on värillisellä pohjalla olevia tarroja, joihin voi oman mieltymyksensä mukaan valita joko mustan tai valkoisen tekstin. Lisäksi löytyy myös musta- ja valkopohjaisia. Yhdessä A4-kokoisessa arkissa on 150 kappaletta 15 mm halkaisijaltaan olevaa tarraa. Niiden koko on siis sopiva myös pienempiin kalentereihin. Pienestä koostaan huolimatta tarroissa käytetyn tekstin fontti on selkeää ja hyvin luettavissa. Materiaaliltaan tarrat ovat miellyttävän mattapintaisia paperitarroja.

Kalenterimanian Facebook-ryhmästä löytyy myös livevideo, jossa käyn tuotteita läpi.

Kiitos vielä tuhannesti Lahden Työn Paikan kirjansitomolle yhteistyöstä!

-Piia-

ps. myöhemmin on tulossa myös bujoilupostaus näillä tuotteilla! Pysykää siis kuulolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *