Tämänkertaisessa postauksessa esitellään Ark, joka on saatu testiin yhteistyössä Ajastolta. Ark on varmasti monelle tuttu jo aiemmasta ruskeasta versiosta, mutta tällä kertaa kurkistetaan miltä vuoden 2019 Ark näyttääkään – harmaana! Allekirjoittanut on ainakin aivan haltioissaan tästä uudesta sävystä, se on todella kaunis. Ark on Traveler’s Notebook-tyylinen kalenteriratkaisu, eli se pitää sisällään kuminauhat erilaisten vihkojen paikoilleen laittamista varten. Useimmista muista Traveler’s Notebookeista Ark eroaa siinä, että siinä on niinsanotut tuplakannet. Kannet suojaavaat sisälle sulkemiaan vihkoja extrahyvin, ja reunojen rispaantumisesta ei tarvitse stressata vaikka kalenteri kuinka pyörisi laukun pohjalla menossa mukana. Kummassakin kannessa on taskut. Etukannesta löytyy viistoon leikattu tasku, ja takakannesta puolestaan koko kannen korkuinen pystysuuntainen tasku. Mielestäni oikein näppärää että on kaksi erityyppistä taskuratkaisua samoissa kansissa – isommat monisteet sujahtaa kätevästi takaosan isompaan taskuun, ja eteen taas saa nopeasti tarvittaessa säilöttyä pienempi irtolappusia. Kansien materiaali on leatherette-keinonahkaa, ja kooltaan Arkiin mahtuu sisään 9,5 x 18 cm kokoiset vihkot. Lisävihkoja esimerkiksi muistiinpanoille saa ostettua suoraan Ajaston omasta verkkokaupasta.

Jo aiemmin mainittuja kuminauhoja Arkissa on neljä kappaletta. Neljä vihkoa siis sujahtaa sisään mukisematta, ja pienellä kikkailulla on mahdollista mahduttaa mukaan pari enemmänkin. Kuminauhat ovat oikein napakan tuntuiset, enkä usko niiden antavan periksi ahkerassakaan käytössä. Kansien mukana tuli kalenterivihko vuodelle 2019. Siinä, kuten muissakin Ajaston omissa inserteissä, on sekä vihkon ylä- että alareunoissa pienet lovet, joiden ansioista vihko pysyy erittäin napakasti kiinni omassa kuminauhassaan.

Mitä mukana tullut kalenterivihko sitten sisältää? Kun kannen avaa, on ensimmäisenä perinteisesti yhteystietosivu. Jo tältä sivulta alkaa kalenterin sininen teksti, joka kantaa koko vihkon läpi kannesta kanteen. Usein juhlapyhät ovat Ajaston tuotteissa merkittynä punaisella tai muulla korostusvärillä, mutta tässä Ark tekee poikkeuksen. Ja tuunausta ajatellen tämä on mielestäni oikein mukava asia, aukeamat pysyvät yhtenäisempinä vaikka viikolle osuisi mitä pyhiä!

Kun yhteystietosivulta kääntää esiin seuraavan aukeaman, alkaa heti itse kalenteri. Tässä kalenterivihkossa on pystysuuntaiset viikkonäkymät, ilman kuukausinäkymiä tai mitään muutakaan ”ylimääräistä”. Kalenteri starttaa joulukuun 2018 viimeisestä päivästä, ja päättyy sunnuntaihin 5.1.2020. Viikkonumerointi juoksee aukeamilla oikeassa ylälaidassa. Arkipäivät ovat kaikki keskenään saman kokoisia, ja niissä löytyy kellonajat aamukahdeksasta iltakymmeneen. Viikonloppu on jaettu puoliksi yhden arkipäivän kokoiseen tilaan, ja siitä ei löydy kellonaikoja. Aukeaman alaosasta löytyy vasemmalta puolelta kaksi vierekkäistä viivoitettua listapohjaa. Oikealta sivulta löytyy hieman yli puolen sivun levyinen piste-kuvioitu alue, ja sen vierestä kuukausi näkymä kulloinkin meneillään olevasta kuukaudesta. Itse en osaa kyseisiä pieniä kuukausiruudukoita oikein hyödyntää, mutta tässä sivuasettelussa se ei myöskään häiritse itseäni. Luulen että se johtuu isoksi osaksi siitä, että kaikki on tosiaankin samalla sinisellä värillä painettu, eikä mikään ainakaan värin puolesta siis hyppää sivulta esiin. Ajastolle tuttuun tapaan kalenterista löytyy myös Suomalaiset juhlapyhät sekä nimipäivät. Erillistä nimipäiväluetteloa ei tästä mallista löydy toisin kuin useista muista Ajaston kalenterimalleista, vaan nimipäivät ovat ainoastaan aukeamille merkittyinä.

Kun viikkoaukeamien osuus päättyy, löytyy takaosasta kahdelle aukeamalle jaettu vuoden 2020 vuosinäkymä. Aivan viimeinen sivu vihkossa on viivoitettu, ja tänne teinkin ensitöikseni kalenterin käsiin saatuani kynätestin. Testistä löytyy video Kalenterimanian Youtube-kanavalta, *tästä* pääset suoraan kyseiseen videoon. Pakko kirjoittaa vielä tähän postaukseenkin, että olin todella vaikuttunut paperin laadusta. Stabilotkaan eivät vuotaneet sivuista läpi! Kaikenkaikkiaan on ollut ilo päästä tutustumaan Arkiin, ja uskon että kun keksin juuri oikean käyttötarkoituksen, tulee siitä vielä mainio matkassa kulkeva kalenterikumppani!

Aiemmin on Arkista kirjoittanu blogissa Allu, kun ruskea versio ensikertaa esittäytyi maailmalle.

 

♥, Inka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *