Tänään kirjoitan teille sen muistikirjan sisällöstä, jonka aloittaminen on ollut kaikkein vaikein kalenterimaniani aikana. Sain nimittäin vihdoin aloitettua oman muistikirjan itsetunnon parantamiselle, itsetutkiskelulle ja kaikelle muulle, mikä näihin teemoihin vain liittyy. Ajatuksen tasolla tämä projekti on muhinut jo helmi-maaliskuusta asti, jolloin kyselin Facebook-ryhmän puolella vinkkejä tälläisen projektin toteuttamiseen. Nyt kaivoin kyseisen ketjun esille uudestaan, ja aloin viimein tositoimiin.

Muistikirjaksi valitsin tähän tarkoitukseen Otavalta yhteistyössä saadun A5-kokoisen muistikirjan. Kirjasen kansi kimaltaa kauniisti kauttaaltaan, ja teksti sopii mielestäni täydellisesti tähän – oman taian ja ilon itse luomiseen tässä kuitenkin pyritään! Ensimmäiselle sivulle liimasin alunperin washisampleja varten ostamastani korttipakasta yhden akan. Kuningatar-teemaa, nääs!Aiheeseen sopivien, inspiroivien lainauksien kirjoittaminen tuntui tarpeeksi matalan kynnyksen tavalta aloittaa varsinainen muistikirjan täyttäminen. RuPaul’s Drag Racesta tuttu lausahdus keskellä sivua on omalla tavallaan selkäranka tälle muistikirjalle. Kyseinen lausahdus (joka tosin näin monen kauden katsomisen jälkeen ehkä toki on jo menettänyt suurimman hohtonsa..) kun on yksi niistä asioista, jotka ovat saaneet allekirjoittaneen alkamaan miettimään omaa olemassaoloaan oman hyvinvoinnin ja itsensä hyväksymisen kautta. Ehkä kliseisiä sanoja ja joitakin ällöttävää positiivisuutta, mutta kenties silloin tällöin se siirappinen höttö on juuri se, mikä voi saada aikaan pienen muutoksen negatiivisuudessa junnaamisen keskelle.

Ryhmässä kun aiheesta aloin kysellä, tuli vastauksia suorastaan sataen. Paljon hyviä ideoita erilaisten sivujen tekemiseen – ja niihin konkreettisiin itsestään huolehtimisen tekoihin!

Ylläolevissa kuvissa näkyvien lisäksi aloitin myös muutaman muun aukeaman:

  • Lista ”isommista” tavoista, joilla hemmotella itseään
  • Pohja unelmakartalle
  • Erilaisia pohdintasivuja (Mitä haluaisin tehdä enemmän jos aika tai raha ei rajoittaisi? Mitä haluaisin tehdä/oppia/saavuttaa vuodessa/5 vuodessa/elämässä? Miten voin luoda ympäristöstäni itselleni miellyttävän?)
  • Kauniita sanoja toisilta – eli sivu, jolle kirjoittaa ylös muistutukseksi toisilta saadut kehut
  • ”Meitsie-sivu”. Ajatuksena tallettaa konkreettisena ne hetket, kun itsekin on tyytyväinen siihen, mitä kameraan tallentuu – oli kyse sitten koko asuun panostamisesta tai onnistuneesta pikaselfiestä.
  • Itserakkaus-affirmaatioita. Esimerkiksi lause ”Minä uskon minuun.” Yllättävän haastavaa kirjoittaa oikeasti ylös.

Tuntui to-del-la vaikealta aloittaa tämä muistikirja, varsinkin kun nyt tuli yhdeltä istumalta tehtyä useampia sivuja. Ja siis kirjoitettua ylös useampia itseeni kohdistuvia positiivisia asioita. Selkeästi tämä projekti on siis aiheellinen aloittaa ja työstää – ei itsestään pitämisen tai sen ”ääneen myöntäminen” pitäisi tuntua näin väsyttävältä! Ja toivottavasti se ei pian enää tunnukaan, ja tämä muistikirja täyttyisi jatkossa helpommin.

♥, Inka

 

Ps. Nanna on ottanut myös saman muistikirjan käyttöön, mutta eri tarkoitukseen. Täältä näet mihin toiseen tehtävään tämä kaunokainen onkaan toisaalla valjastettu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *