Kalenterimanian Facebook-ryhmässä pyörii viisi erilaista rinkiä, joihin kaikki jäsenet ovat sydämellisesti tervetulleita osallistumaan. Rinkien ideana on jakaa hyvää mieltä muiden jäsenten kesken. Tässä tekstissä esitellään lyhyesti ylläpidon järjestämät ringit omien kansikuviensa alla. Jäsenet voivat myös järjestää omia vastaavia vaihtoja.

ATC on lyhenne sanoista Artist Trading Card, eli se tarkoittaa tarkoittaa taidekeräilykorttia. ATC-kortteja voi tehdä kuka tahansa ja vaihdella toisten kanssa. Toteutustapa on hyvin vapaa ja korttien tekoon on vain muutamia sääntöjä. Tärkein näistä on koko: kortin koon tulee olla 64mm x 89mm. Koko on tarkkaan määritelty, jotta kortit mahtuvat keräilykorttikansion taskuihin. Yleensä ATC-korttivaihdoissa on korteille annettu jokin teema, näin on myös Kalenterimanian ATC-vaihdoissa. Ryhmässä ATC-vaihtoja järjestetään joka kuukausi ja meneillään olevan ringin löytää aina Kuvat-välilehdeltä Facebook-ryhmästä, ATC-vaihto -kuvan takaa.

Pääsääntöisesti Kalenterimanian ATC-vaihdoissa voi valita, osallistuuko yhdellä, kahdella vai kolmella kortilla mukaan vaihtoon. Jos osallistuu esimerkiksi kolmella kortilla, tekee silloin kolme korttia, yhden per vaihtopari. Eli määrä jolla ilmoittautuu mukaan, on sekä tehtävien korttien määrä että vaihtoparien määrä, joille kortti lähetetään. Kortteja ei ole tarkoitus tehdä useita TÄYSIN samanlaisia, vaan jokaisen kortin olisi tarkoitus olla yksilöllinen. Kortit voivat olla samantyylisiä, esimerkiksi kolmen kortin sarja, mutta tarkoitus on että jokainen kortti on kuitenkin oma uniikki kappaleensa. Toinen sääntö on, että kortteja ei saa myydä, vaan ne on nimenomaan tarkoitettu vaihteluun tai annettavaksi. ATC-kortin voi siis vaihtojen lisäksi myös laittaa esimerkiksi Happy Mail -kuoreen toista ilahduttamaan! ATC-korteista on ollut blogissa aiemmin muutamakin postaus: Artist trading card, ATC kortit Paperisateen tuotteilla ja Remake haaste atc kortit.

Happy mail on kuukausittain järjestettävä laaja-alainen vaihtoketju ja Happy mail -kuoren sisältö voi olla lähes mitä vain kalenterituunaukseen liittyvää. Osallistujat kertovat kaksi toivetta ja yhden ”inhokin” sekä sen, mitä kalenteria tai kalentereita käyttävät. Ylläpitäjä jakaa parit, jotka lähettävät toisilleen kirjeet määräajassa. Happy mail -toiveet ovat suuntaa antavia, hyviä ohjenuoria postin kokoamiseen. Kirjekuoreen voi sujauttaa niin tarroja, washisampleja, journaling-kortteja, klemmareita kuin myös vaikkapa teetä tai pientä makeaa syömistä. Happy mailiin ei ole tarkoitus käyttää rahaa, vaan aikaa ja lämpimiä ajatuksia. Kirjeen saavuttua perille on kohteliasta kuvata saadun postin sisältö ja lisätä kuva ryhmän Happy mail -kansioon kiitosten kera.

Lasten Happy Mailiin ilmoittaudutaan oman lapsen kanssa. Happy Mailin (suom. iloinen posti) tarkoitus on olla nimensä mukaisesti iloinen yllätys vastaanottajalleen. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan osallistuvan lapsen nimi ja ikä. Lisäksi voi kertoa lapsensa 2 toivetta Happy Mailin suhteen sekä yhden toiveen, jota ei toivo löytävänsä Happy Mailista. Nämä toiveet on tarkoitettu suuntaa-antaviksi vinkeiksi postin lähettäjälle. Myös lasten Happy Mail voi olla sisällöltään mitä tahansa, kuten esimerkiksi tarroja, washisampleja, kivoja kuvia tai papereita. Ilmoittautumisajan loputtua ilmoittautuneet jaetaan pareihin, jotka lähettävät toinen toisilleen kuoret. Lasten Happy Mail järjestetään noin joka toinen kuukausi. Lasten Happy Maileista voi kuvat ladata Happy Mail -kansioon.

Washivaihto-ringissä vaihdetaan washiteippisampleja (näytepätkiä washiteipeistä) 1 – 3 jäsenen kanssa.  Kun ilmoittatuminen on ohitse, julkaistaan nimilista, jossa on ideana on että lähetät postin nimestäsi seuraavalle henkilölle ja saat vaihdon sinua edeltävältä. Ilmoittautuessa kerrotaan kolme asiaa, joista tykkää ja kolme, joista ei niin pidä, sekä se, kuinka monen kanssa haluaa samplet vaihtaa. Tykkäämiset ja ei-tykkäämiset ovat suuntaa antavia: jos sulkateippiä ei ole lähettää sitä pyytäneelle, ei sitä tarvitse lähteä ostamaan.

Washi-vaihdossa vaihdetaan paperiteippejä. Jokaisen samplen, eli teippinäytteen, tulee olla vähintään 50 cm pitkä yhtenäinen teippipala. Enemmänkin saa toki halutessaan laittaa. Washisamplet kieputellaan jonkin liukaspintaisen materiaalin ympärille, jotta ne irtoavat alustasta kunnolla. Yleisimmin käytetään joko pelikortteja tai laminoinnista ylijääneitä paloja. Kun olet saanut vaihto-samplesi, on hyvä kuitata vaihtoketjuun teipit saaduksi ja kuvata saatu posti kiitoksen kera Washi-vaihdot -kuvakansioon. Kirjekuoreen on hyvä sujauttaa mukaan pieni lappunen, jossa lukee, kuka samplet on lähettänyt ja minkä vaihdon tiimoilta. Esimerkiksi: ”Kalenterimanian syyskuun washi-vaihto t. Maija.”

Washi-vaihto on kiva tapa saada itselle kokeiluun erilaisia teippejä ja uusia ideoita erilaisista tyyleistä. Ja kukapa ei mukavan postin saamisesta pitäisi. Washi-vaihto -ketju poistetaan aina, kun vaihto on ohitse. Lisää tietoa washi-vaihdosta löydät Kalenterimanian YouTube-kanavalta tältä videolta.

Pocket letter -vaihto on joka toinen kuukausi järjestettävä rinki. Pocket letter on suomalaisittain taskukirje, joka rakennetaan vaihtuvan teeman mukaan. Toteutustapa on valinnainen ja mielikuvituksen saa antaa lentää. Kirje kasataan yhdeksän lokeron muovitaskuun, joita voi ostaa esimerkiksi kirjakaupoista. Korteista voi koostua yksi iso kuva tai sitten kaikki kortit voivat olla täysin erilaisia, kunhan ne sopivat annettuun teemaan. Korttien taakse sujautetaan pieniä yllätyksiä parille. Nämä voivat olla esimerkiksi washi-sampleja, pieniä tarroja, diecutseja tai vaikka teepussi. Kurkkaa täältä Inkan postaus yksisarvisteemalla rakennetusta pocket letteristä!

Ei muuta kuin reippaasti mukaan ihaniin rinkeihimme. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *