Heidin Korttipaja lähetti minulle taannoin muutamia foileja ja niihin sopivia kalvoja testiin. En alkuun edes tiennyt miten tai mihin kaikkeen foilia voi käyttää. Kalenterimanian -Facebookryhmä, Youtube -videot ja blogi olivat hetken aikaa kovassa syynissä ideoita metsästäessäni. Nyt esittelen teille muutamia tapoja folioida.

Deco Foil – Clear Toner Sheets ovat kirkkaita läpinäkyviä kalvoja, jotka voit folioida haluamallasi värillä. Foil tarttuu lämmön vaikutuksesta kalvon kuviointiin. Foilauksen voi tehdä laminointikoneella jos lämpöä löytyy riittävästi. Tarvitset foilaukseen haluamasi kalvon ja foilin, leivinpaperia ja tukikartongin joka estää foilin rypistymisen laminointi vaiheessa. Tällä tavalla on helppo tehdä esimerkiksi välilehtiä kalenteriin tai foilattuja taustoja kortteihin.

Kaksipuoleisella teipillä foliointi on todella helppo tapa saada hieman kimallusta viikkoaukeamalla. Valitset vain sopivan kohdan, asetat teipin paperia vasten ja teipin päälle foliokalvon kuviopinta ylöspäin. Foil tarttuu teipin pintaa vasten kevyesti kalvon ylös repäisemällä. Helppoa, eikös!

Zigin liimakynä on oivallinen foilaukseen silloin, jos tahtoo tarkkaa jälkeä. Kirjoita, piirrä tai pistele haluamasi kuvio. Odota sinisen liimaan kuivumista kirkkaaksi. Kun liima muuttuu kirkkaaksi on se kuivunut tarpeeksi ja pinta on tarramainen. Aseta kuvion päälle haluamasi väristä foliota. Painele foil varovasti kiinni liimakohtaan, anna kuivua jälleen hetki. Paina vielä kerran liimakohdista ja repäise kalvo irti ”vastakarvaan”, foil on valmis. Aiempaan postaukseen liimakynällä folioinnista pääset tästä; Zigin liimakynällä foliointi.

xoxo Nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *