Kalenterimania toimii yhteistyössä Ajaston kanssa ja he lähettivät meille vuoden 2019 kalentereita. Tässä postauksessa esitellään Color A5 kalenteri ihanassa lilan ja turkoosin väriyhdistelmässä. Tykkään siitä, miten Ajasto on uskaltanut yhdistellä erilaisia värejä toisiinsa. Rohkeus voisi olla vuoden 2019 avainsana.

Color A5 on nimensä mukaisesti A5 kokoinen mutta se ei silti tunnu kovin isolta eikä sitä ole mitenkään hankala kuljettaa mukana. Testasin kantaa kalenteria melko pienessä laukussani ja se mahtui sinne täydellisesti yhdessä puhelimen ja kukkaron kanssa.

Kannet tässä kalenterissa ovat vahamaiset ja tukevat. Kuminauha on ehdottoman kätevä ja tarpeellinen etenkin jos kalenterin välissä kantaa kaikenlaisia lippulappuja laskuista käyntikortteihin.

Kalenterista löytyvät kaikki oleellinen yhteystietosivusta muistiinpanoihin. Pidän siitä, että kalenterin alusta löytyy koko vuosi 2019 kahdella eri tavalla esitettynä. Näin koko vuoden asiat näkee ja hahmottaa helposti. Toista

Vuosinäkymän jälkeen alkaa varsinainen kalenteriosuus. Jokaisen kuukauden alussa on kuukausinäkymä, jossa jokaiselle päivälle on reilun kokoinen laatikko. Viikkonumerot ovat sommiteltu kauniisti vasempaan laitaan ja ne toimivat kätevinä muistuttajina.

Viikkoaukeamat ovat rauhoittavan yksinkertaisia ja niissä on menojen merkkaamiseen tarpeeksi tilaa. Aukeaman oikeassa laidassa on haalean turkoosilla väritetty kohta muistiinpanoille. Sivun alalaidasta puolestaan löytyy tilaa päiväkohtaisille listoille.

Kellonajat on merkitty tunnin välein ja vain sivun vasempaan laitaan. Joka päivän kohdalta ei siis tätä ominaisuutta löydy. Mielestäni tämä on kiva ominaisuus ja yksinkertaistaa viikkoaukeaman ilmettä.

Erityisen laadukkaan oloisen kalenterista tekevät yksityiskohdat ja selkeä kokonaisuus. Ajasto on panostanut huimasti paperin laatuun ja paksuuteen ja se näkyy. Tein muutamat kynätestit ja mikään testaamani kynä ei tullut paperista läpi. Pientä heijastamista ja painaumia havaitsin mutta jälkimmäinen ainakin selittyy sillä, että painoin liikaa kynää.

Olisiko tässä sinun ensi vuoden kalenteri?

Rakkain terveisin Ruut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *