Color A6 on sidottu, näppäränkokoinen kalenteri, jonka mitat ovat 10,5 x 14,8 cm. Se sopii kulkemaan kätevästi mukana käsilaukussa tai vaikkapa Traveler´s Notebookin välissä. Itse ajattelinkin tätä Pocket kokoisen TN:n väliin. Kansi on mukavan tuntuinen ja puolikova, ei siis ihan jäykkä muttei lötkökään. Kannessa on hillitysti stanssattuna vuosiluku ja materiaalina leatherette (eli ei siis aitoa nahkaa vaan oikein miellyttävää, silkkisen tuntuista keinonahkaa). Takakannessa lukee tietenkin valmistaja eli Ajasto. Color A6:sta on saatavilla kahdessa eri herkullisessa värissä. Turkoosi lilalla kuminauhalla ja kirjanmerkillä, sekä lila turkoosilla kuminauhalla ja kirjanmerkkinauhalla.

Kalenterin avatessa huomaa, että paperi on samaa kuin esimerkiksi Ajaston Makerissa, paksuhkoa ja hyväntuntuista. Sivujen painatuksessa on käytetty kivasti mustaa ja turkoosia. Kuukausiaukeama ja viikkoaukeama ovat mukavan selkeitä, ja ne sisältävät juhlapäivät ja nimipäivät. Kuukausiaukeama on tuttu ruudukko ja viikkoaukeama on vertikaaleilla eli pystysuuntaisilla päivillä. Color on kokonaan suomenkielinen ihanuus. Vaikka Color on pieni kooltaan, on kirjoitustilaa silti runsaantuntuisesti. Takasivuilta löytyvät liputuspäivät, vuosisuunnitelmat vuosille 2019 ja 2020 sekä miesten ja naisten nimipäiväluettelot. Muistiinpanotilaakin on mukavasti: muutama blanko ja muutama viivallinen sivu.

Yhteenvetona Color A6 on oikein mukavantuntuinen pikkuinen kalenteri kulkemaan mukana. Paperi on mukavantuntuista ja tähän mahtuu kaikki oleellinen kulkemaan matkassa. Kuminauhasulkumekanismin ansiosta välissä olevat pienet lappusetkaan eivät putoile matkalle. Color-kalenteriperheeseen kuuluu myös A5-kokoinen isosisko, josta tulee esittely myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *