Jo useampi kuukausi sitten postiluukustani kolahti yhteistyöpostia Ajastolta. Paketista ilmestyi todella kaunis vuoden 2019 viikkokalenteri Diario Horizontal värissä ruusukvartsi. Esittelin kalenterin aiemmin jo live-videossa Kalenterimanian facebook-ryhmässä, mutta nyt pääsen esittelemään sen ominaisuuksia tarkemmin.

Kannet ovat leatherette-keinonahkaa, joka kiiltää upeasti. Kannen sisäpinta on mustaa kangasta ja etukanteen on tehty läppätasku ja läppätaskuun pieni tasku, johon voi sujauttaa esimerkiksi journaling-kortin tai vaikka klemmareita koristeeksi. Takakannessa on pieni muovitasku, johon kalenteriosa sujautetaan. Tämän ansioista voi seuraavana vuonna ostaa pelkän kalenteriosan.

Kalenterissa on mustat tukevat kierteet, joihin kalenterisivut mahtuvat juuri ja juuri. Se tarkoittaa, että jos haluaa koristella kalenteria enemmänkin, kannattaa loppupuolelta ehkä irrottaa muistiinpanosivuja. Näin koristelujen tuoma paksuus ei vaikuta kalenterin käytettävyyteen. Kalenterin värimaailma on miellyttävän hillitty. Väreinä on valkoisten sivujen lisäksi tumma harmaa ja punainen.

Diario Horizontal alkaa vuosinäkymällä, joka on mustassa kansilehdessä. Ensimmäisellä sivulla on tilaa henkilötiedoille ja kääntöpuolella Suomen liputuspäivät vuodelle 2019. Sitten on vuoden 2019 vuosinäkymä, jossa on näkyvissä nimipäivät ja pyhä- sekä liputuspäivät. Seuraavaksi ovat kuukausinäkymät siten, että yhdellä aukeamalla on kuusi kuukautta kerrallaan. Alla on runsaasti muistiinpanotilaa.

Viikkoaukeamat alkavat joulukuun 17. päivästä 2018 ja jatkuvat aina 5.1.2020 asti. Horisontaalisen viikkonäkymän päivät on rytmitelty viivojen avulla. En erityisemmin pidä viivoista, sillä tykkään kirjoittaa välillä isoa ja välillä pientä tekstiä ja koen viivojen rajoittavan luovuuttani. Kuitenkin ne toimivat hyvänä apuna, kun haluaa kirjoittaa asioita suoraan tai nähdä selkeästi vaikkapa päivän aikataulun. Tyhjä tila päivämäärän ja viivojen välissä on mielestäni inspiroiva. Tyhjiin kohtiin voisi vaikkapa laittaa tarran tai piirtää päivän fiiliksiä. Viikkoaukeaman oikeaan reunaan on laitettu neljän kuukauden pieni kuukausinäkymä. Kuluva kuukausi on kirjoitettu punaisella ja kuluva viikko alleviivattu punaisella. Kuun vaihteessa viikkoaukemien välissä on muistiinpanoaukeama, jossa toinen sivuista on viivoitettu ja toinen tyhjä.

Viikkoaukeamien jälkeen on vielä vuoden 2020 kuukausinäkymät ja muiden maiden kansallisia vapaapäiviä vuonna 2019. Sitten on nimipäiväluettelo ja peräti 17 aukeamaa viivallisia muistiinpanosivuja. Lopussa on tilaa viidelle lukujärjestykselle, joissa päiviä on maanantaista sunnuntaihin.

Kokonaisuudessaan pidän Diarion yksinkertaisuudesta ja kätevästä pienestä koosta. Kansiin jäin kaipaamaan jonkinlaista kiinnitysmekanismia, mutta niiden väri lumosi minut täysin. Kuten kuvistakin voi huomata, kansien vaaleanpunaisen sävy muuttuu kylmästä lämpimään riippuen täysin ympäristöstä ja valaistuksesta.

Nautinnollisia hetkiä kalentereiden parissa!

– Sini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *