Tänään päästään tutustumaan monelle jo tuttuun, tällä kertaa ihanaan siniseen verhoutuneeseen kaveriin. Ajaston Note A5 vuodelle 2019 tulee upean räiskyvissä sävyissä, kuten aiempinakin vuosina. Ensi vuodelle tarjolla on kaunis punainen, sekä tämä tänään esittelyssä oleva, suorastaan räiskyvän kirkas sininen.

Note A5:n sivut ovat kellertävät, ja viikkoaukeama on erittäin selkeä. Muistiinpanoille kalenteri antaa hienosti tilaa, sillä jokaisen aukeaman oikea puoli on pelkkä pistesivu. Kalenteri alkaa vuoden 2018 viimeiseltä viikolta, ja loppuu vuoden 2020 ensimmäiseen. Ihanan sininen sävy toistuu jatkuvana teemana läpi koko kalenterin – kiinnitys toimii vaaleansinisellä kuminauhalla, kalenterissa on sininen kirjanmerkkinauha ja sivujen merkinnät ovat pistesivujen pisteitä myöten kanteen sointuvaa sävyä. Ihana tyylivalinta tehdä tästä niin harmoninen!

Viikkoaukeamien vasemmalta puolelta löytyy jokaiselle päivälle yhtä paljon tilaa, ja itse tykkään siitä, ettei viikonpäivien tilaa ole viivoitettu. Blanco pohja antaa vapauden tehdä niin vähän tai paljon merkintöjä päiville, kuin itse haluaa tehdä. Suomalaiseen tapaan viikko alkaa aina maanantaista, ja oikean puolen pistesivun ylälaidasta pääsee kurkkaamaan viikkonumeron.

Selkeän simppeliin sisältöön mahtuu myös kuukausinäkymät, joista löytyy valmiiksi jo muutamia juhlapyhiä. Varsinainen liputuspäivien lista löytyy kalenterin loppupuolelta yhdessä nimipäivälistojen kanssa. Lopusta löytyy myös runsaasti muistiinpanosivuja niin pisteillä, viivoilla kuin pari blancoakin. Ajasto onkin panostanut tänä vuonna ainakin tämän Note A5 kanssa muistiinpanotilaan, sillä takakannen sisäpuolelta löytyy myös tasku, ja tähän kalenteriin tosiaan pystyy kirjaamaan vaikka mitä tilaa ollessa niin runsaasti.

Note A5 on nimensä mukaisesti A5-kokoinen, eli 14,8 x 21,0 cm. Malliltaan kalenteri on sidottu, ja kannet ovat napakan kovat, joten ne kestävät varmasti myös hyvin käytössä. Kuminauhakiinnitys on myös sopivan napakka, jotta kannet pysyvät siistissä kunnossa myös laukussa.

Ajasto on viimeaikoina panostanut paljon tuotteiden paperin laatuun, minkä kyllä huomaa. Ihan äärettömän iso peukku siitä, sillä itse käytän monipuolisesti kyniä merkinnöissäni, ja tämä uudistus ei ole todellakaan jäänyt minulta huomaamatta. Paperi on huomattavasti paksumpaa, kuin joissain aiemmissa malleissa. Suosittelen tätä kalenteria lämmöllä varsinkin niille, jotka kaipaavat selkeää ulkoasua, muistiinpanotilaa ja silti jotain säväyttävää!

– Milja

Aiempiin Note A5 -malleihin pääset tutustumaan näiden linkkien takaa: Note A5 2017 & Note A5 2018

Tästä ensivaikutelmiini unboxing-liven muodossa: Note A5 2019

2 Comments on Esittelyssä – Note A5 (Ajasto)

  1. Tämä on kyllä luottokalenteri! Tänä vuonna harmittaa vain väriaihtoehtojen väheneminen, kun toisessa punaisessa versiossa on siinäkin siniset sisukset, joten ihmiselle joka ei sinisestä pidä ei ole mitään rakastan kalenteriani niin paljon -fiilistä. Tämä kokosininen minuakin kumminkin ensi vuodeksi odottaa, kun koin punasiniväriyhdistelmän todella häiritsevänä, tässä sentään tosiaan on se harmonia!

    • Ai siinä on siniset kans, onpa jännä! Onneksi löysit kuitenkin hyvän kompromissin, sillä tää on tosi kätevä kalenteri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *