Moikka!

Näytän teille tänään, kuinka teen aukeaman art journaliini. Art journalina minulla on Dylusionsin Creative journal. On muuten todella laadukas kirjanen paksuine sivuineen. Oppia olen ottanut katsomalla ahkerasti ihastuttavan Dyan Reaveleyn videoita. Kiitos vaan Korttipajan ihana Heidi, kun olit linkannut Dyanin videon sivuillesi. Siitähän se minunkin ajatus sitten lähti.

Värien valitseminen voi olla alkuun hankalaa. Mitä värejä tilaan? Mitkä sopivat hyvin toisiinsa? Apuna käytin Dyan Reaveleyn videota: ”Dyan Reaveley Dylusions Color Theory”. Kolmella saman väriperheen värillä pääset hyvin alkuun, eli ei tarvitse hankkia kaikkia mahdollisia värejä heti kättelyssä. Itsekin olen kartuttanut omaa kokoelmaani pikkuhiljaa.

No niin. Aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. En koskaan täytä art journalia järjestyksessä. Avaan kirjan auki ja taiteilen lähimpänä olevalle vapaalle sivulle. Näin kirja täyttyy ja paksuuntuu sieltä täältä tasaiseen tahtiin ja mikä parasta, sitä ensimmäisen sivun kammoa ei aloittaessa tule, kun ei aloita ekalta sivulta!

Aloitan valitsemalla värit, sapluunat ja leimasimet. Vinkki vitosena tähän väliin: Huomaa, että sapluunana voi käyttää melkeinpä mitä vain. Esim. kuplamuovi on oiva sapluuna. Pohjaväreinä käytän tällä kertaa kahta eri vihreää ja niiden kaveriksi sinistä. Kylmän väriperheen värejä siis. Kuvan punaista ja harmaata maalia käytän tällä kertaa leimakuvien värittelyyn.

Levitän ensin vauvojen kosteuspyyhkeellä vaaleinta väriä koko sivulle/aukeamalle, jonka jälkeen lisään hieman tummempaa väriä yleensä kolmeen eri kohtaan. Viimeisenä vuorossa on kaikista tummin väri. Sitä laitan samoin kolmeen eri kohtaan sivua ja usein tummennan myös sivun reunat tällä värillä. Pehmennän värien reunoja pyyhkäisemällä niitä sormenpäillä heti värinlevityksen jälkeen. Näiden värien päälle teen samoilla väreillä kerrostukset sapluunoiden ja tuputtimen avulla.

Dylusionsin maaleissa vähemmän on enemmän eli pieni määrä väriä riittää pitkälle. Otan maalia tuputtimella purkista pienen määrän ja levitän sen tasaisesti tuputtimeen pyörittämällä tuputtimella pientä rinkulaa askartelualustan päällä. Suljen maalipurkin korkin joka välissä, koska haluan maalien pysyvän hyvinä pitkään. Sitten vain sapluuna avuksi ja pyörivin liikkein levittämään väriä.

Seuraavaksi leimailen haluamani tekstit ja kuvat irtopaperille (vesiväripaperi, luonnoslehtiön sivu tai vaikka art journalista irroitettu sivu). Väritän leimatut kuvat vesivärisiveltimellä maaleja tai suihkevärejä käyttäen. Ohennan maaleja hiukan vedellä, ts. käytän niitä kuten vesivärejä. Jos haluan leimailla suoraan sivulle tai lisätä yksityiskohtia maaleilla, teen sen tässä vaiheessa varmistettuani, että pohja on varmasti kuivunut. Musteena käytän vedenkestävää Archival inkiä.

Tämän jälkeen leikkaan kuvat irti ja liimaan paikoilleen. Korostan pieniä yksityiskohtia piirtämällä ääriviivat maalikynillä tai tusseilla. Ja siinäpä se sitten on – valmis sivu art journalissa.

Ihania askarteluhetkiä!

Toivottelee: Pirre

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *