Mikään ei ole mukavampaa kuin tehdä itse koristeita kalenteriin. Siten niistä saa juuri sellaisia kuin haluaa ja juuri sen värisiä kuin haluaa. Minä halusin vuoden 2019 planneriini tyyliin sopivat klemmarit ja tein ne itse. Nyt ajattelin vähän avata miten ne tein.

Varmasti jokaisesta vähänkään isommasta kaupungista löytyy käsityöalan liike; nappikauppa. Kehotan kaikkia vierailemaan tällaisessa kalenteri mielessään. Se koristenauhojen ja ennen kaikkea nappien kirjo! Ne ovat syötävän suloisen näköisiä ja niillä saa kivaa lisää kalenteriin.
Tarvitset nappiklemmareita varten siis nappeja. Kannattaa olla sen verran tarkka valinnassa ettei napin takana ole sellaista lenkkiä; mitä ohuempi sen parempi. Tarvitset myös tietysti klemmareita, ohutta askarteluhuopaa, kuumaliimapyssyn ja mahdollisesti muovitimantteja.

Klemmarin kokoaminen aloitetaan leikkaamalla huovasta hieman nappia pienempi pala. Tällä viimeistelet klemmarin taustapuolen. Pursotat liimaa napin taustalle, sovitat klemmarin siihen (tässä kannattaa olla tarkkana, minä asensin yhden ns. väärin päin!) ja lopuksi se huopapala, jonka painelet hellästi taustaan kiinni.

Kukkaklemmarit eivät ole tehty napista, mutta en voinut vastustaa kiusausta kun näin nappikaupassa tuollaista kukkanauhaa. Ostin isoja valkoisia ja pieniä mustia. Kukkaklemmari aloitetaan liimaamalla pieni musta ison päälle. Sitten taas taustaan liimaa, klemmari kiinni ja viimeistelevä huopapala klemmarin päälle. Minulla oli varastoissani skräppäysajoilta muovisia ”timantteja” , ja lisäsin sellaisen mustan kukan keskelle. Hieno tuli!

Näitä oli kiva tehdä ja vain nappien valikoima rajoittaa mielikuvitusta. Ja sain kalenteriini haluamiani mustavalkoisia klemmareita. Tästä vaikka joulunajaksi pientä tuunausta.

Saija

Näin joulunalla myös Miljan aiemmin esittelemät kuppikakkuklemmarit ovat oivallisia vaikka lahjaksi. Niiden ohjeen löydät tästä: Huopainen kuppikakkuklipsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *