Mikä sopisikaan tämän päiväiseen postaukseen paremmin aiheeksi kuin Tuntematon sotilas. Päätin aiheen välittömästi, kun aloimme ylläpidon kesken suunnittelemaan fandom-haastepostausta. Tietysti itsenäisyyspäivänä ilmestyvän postauksen ajankohta vaikutti asiaan, mutta yhtä paljon vaikutti se, että tykkäsin Tuntemattoman Sotilaan uusimmasta elokuvaversiosta todella paljon. Elokuva herätti minut todella miettimään Suomen historiaa ja täällä olleita sotia.

Kalenteriaukeaman koristelussa halusin pois omalta mukavuusalueelta ja todella laittaa itseni likoon, joten päätin toteuttaa postauksen piirtämällä. Siis minä, joka en ikinäkoskaanmilloinkaan piirrä mitään, valitsin vapaaehtoisesti piirtämisen! En vieläkään saata uskoa tätä todeksi! Kynnys toteuttaa kalenteriaukeama piirtämällä oli aivan valtava ja olisikin varmasti jättänyt piirtämisen sikseen, ellen olisi ehtinyt jo etukäteen kertoa muille ylläpidon tiimille, että teen aukeaman piirtämällä.

Tuntematonta sotilasta miettiessäni minulle nousi ensimmäiseksi mieleen sotilaiden joukko, joista osa haavoittuneita. En osaa piirtää ihmisiä, joten piirsin parhaan taitoni mukaan kasvottomia hahmoja. Sotilaiden soikean muotoinen tausta symbolisoi minulle journalingkorttia, sillä en halunnut tehdä sotilaista liian massiivista piirrosta aukeamalle.

Toinen Tuntemattomasta sotilaasta heti nouseva mielikuva on metsä, jossa on sodan jäljiltä pystyyn kuolleita puita. Päätin piirtää sen viikkonäkymän taustalle, mutta yllättäen metsä veikin suurimman osan aukeamasta. Piirtäessäni minulla oli ongelmia mittasuhteiden hahmottamisen suhteen, mutta kalenteriaukeamasta tuli minunnäköiseni. Halusin säilyttää fandom-haasteessa mustavalkoisen teeman ja tunnelman, joten viikkoaukeaman ainoa väri löytyy päivätaulukon Suomen lipusta. Päivätaulukkoon kirjoitan lisää kalenterimerkintöjä kyseisen viikon aikana ja siksi se on kuvissa vielä melko tyhjä.

Tällainen tuli minun toteuttamasta fandom-haasteesta. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

 

-Piia-

2 Comments on Plan with Piia – Tuntematon sotilas (Fandom-haaste)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *