Kaupallinen yhteistyö Sannin Helmen Paperipuodin kanssa

Klo 7–8.30 Herätys, kuopus viety hoitoon ja isompi tekee lähtöä kouluun. Välillä päivän ensimmäinen postitusreissu on jo heti aamusta, jos olen illalla ehtinyt pakata tilauksia. Kuopus rakastaa tiputella kuoria postilaatikkoon. 

Klo 9 aamupala syöty ja tulostettu saapuneita tilauksia. Tilausten kanssa menee vaihtelevasti aikaa, riippuen niiden määrästä sekä siitä, onko tarroja tarpeeksi varastossa. Leikkaan kaikki tarrat kotitoimistossa, ja varsinkin messukauden ollessa käynnissä leikkuri on käynnissä melkein aamusta iltaan. 

Klo 12–14 odottelen koululaista kotiin ja katsotaan läksyt yhdessä. Iltapäivisin on yleensä se aika, jolloin suunnittelen uutta. Paljon tarraideoita ja toiveita tulee asiakkailta, ja tietenkin niitä pyrin toteuttamaan. Suurimman osan tarroissa käytetyistä kuvista ostan Etsystä ja valitsen vain kuvia, joita saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen (tai ostan lisenssin). Kuvat ovat digitaalisia, ja ne vaativat aina useamman tunnin työn, ennen kuin ovat sellaisessa muodossa, että leikkurini ne leikkaa tarroiksi. Usein yhden arkin työstämiseen menee aikaa useampana päivänä, koska siihen kuuluu niin monta vaihetta. Jokaiselle kuvalle pitää mm. erikseen käsitellä leikkauslinjat, päättää, mitä kuvia missäkin arkissa käytetään, miten ne asetellaan, mikä on hyvä koko ja vaatiiko se lisäksi jotain tekstejä, tehdä testileikkaukset jne. Tykkään lisätä kuviin tai arkkeihin nimenomaan suomenkielisiä tekstejä (tai tehdä pelkästään suomenkielisiä tekstitarroja), ja tästä nimenomaan syntyi idea tehdä tarroja pian kolme vuotta sitten. Mikäli iltapäivään jää aikaa, teen tuolloin myös tuotekuvauksia, päivitän verkkokauppaa tai somea, tai ompelen uusia tuotteita. 

Klo 15–16 on lähdettävä postireissulle. Koska päivittäin tulee istuttua todella paljon koneella tai tehtyä yksipuolista seisomatyötä tilauksia pakaten, pyrin tekemään iltapäivän postireissun kävellen. Monesti kävellessä tulee pohdittua työasioita, ja välillä siellä on saanut ihan loistaviakin ideoita. Tässä vaiheessa nappaan kotimatkalla kuopuksen hoidosta.

Klo 16–20 menee perheen kanssa.

Klo 21–23 kun talo on hiljentynyt, saatan vielä tehdä paperihommia, kuten maksaa laskuja, tehdä tukkutilauksia, jatkaa tarrojen suunnittelua tai pakata tilauksia, joita sitten päästään taas aamulla kuopuksen kanssa viemään postilaatikkoon. 

Tämmöinen on minun päiväni yrittäjänä
Terkuin Paperipuodin Sanni
www.sanninhelmi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *