Hieman neuroottisena ihmisenä plannerini suhteen olen pitkään tuskaillut sen kanssa, etten koskaan ole ajan tasalla siitä mitä milloinkin tapahtuu. Tähän on kuitenkin tullut viimein ratkaisu. Viime syksynä löysin Tallinnasta itselleni Peter Pauper Press A6 -plannerin, joka kokonsa puolesta kulkee vielä kätevästi mukana. Siis aina silloin, kun muistan laittaa sen laukkuuni. Planner toimii minulla täysin pre-plannerina eli merkitsen siihen lennossa kaikki tulevan viikon menot, työvuorot ja muut tärkeät jutut ja suunnittelen viikkoaukeaman pohjan, josta siirrän asiat lopulta Happy Planneriini.

Aloitan viikkoaukeaman suunnittelun aina työvuoroista, koska ne määrittävät kaiken muun viikolla tapahtuvan aikataulun. Seuraavaksi valitsen viikkokitin, ja nyt ystävänpäiväviikolla käytössäni on LucindaCharlotteDesignsin ’Love’ –mini kit. Käytössä olevan kitin mukaan suunnittelen viikkopohjan valmiiksi pre-planneriin, joka näkyy alla olevassa kuvassa mustalla hahmoteltuna. Eli suunnittelen mihin kohtaan päivää haluan full boksit asettaa, mihin tulee checklistit ja half boksit. Ajatuksena on, ettei mikään boksi tai lista ole vierekkäin. Näin viikot pysyvät selkeänä ja helposti tulkittavina. Paljon nykyisestä tyylistäni suunnitella etukäteen asioita olen oppinut puolisoltani. Esimerkiksi asioiden värikoodaaminen on yksi niistä.

Tällä kertaa aloitin tuunaamisen lisäämällä sivujen yläreunaan rusettiwashia ja viikonpäivätarrat. Seuraavaksi tein vasemmalla olevan sivupalkin ja jatkoin full boksien ja checklistien alas laitolla. Tämä vaihe aukeaman suunnittelussa on aina helpoin. Kaikki muu onkin sitten vähän niin ja näin.

Lopputulos ei aivan ollut sellainen kuin olisin toivonut, mutta ei tässä aivan metsään menty. Vain kokeilemalla oppii ja löytää sen itselleen sopivan tyylin tehdä. Ja hei, ne on vaan tarroja. Ei maailmanloppu!

xoxo Nanna

2 Comments on Viikkoaukeaman suunnittelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *